Ahojte, prosim vas, chcela by som sa opytat, ci je rozvod verejny sud? chcela by som sa ist pozriet a zucastnit sa rozvodu mojich rodicov .. nie ako svedok, predvolana nie som, ale len tak ako divak, vidiet, co hovoria .. nema s tym niekto skusenost? nevi
netyka? podla mna sa ma to tyka ..prepacte,ale tak neviete nasu rodinnu situaciu proste ja viem o vsetkom a mam takych rodicov, co vsetko rozoberaju aj s nami, nie som od toho nijako odtrhnuta, mozno to v niektorych pripadoch nie je dobre, ze vsetko riesia cez nas, ale som rada, ze mi nic netaja a otvorene sa bavime o vsetkom, cize aj o ich vztahu a vsetkom okolo toho ..len ani oni nevedia, ci tam mozem ist, jedno pojednavanie uz mali, no vraj tam boli len dve stolicky .. a chcem tam ist z toho dovodu, aby som videla, ao sa budu spravat a co budu vraviet ..lebo pridu domov a budu na seba kydat a prehanat,co ten druhy povedal .. chcem to pocut sama
citujem obciansky sudny poriadok -> § 116
(1) Pojednávanie je verejné s výnimkou pojednávaní vykonávaných notármi ako súdnymi komisármi.
(2) Na zabezpečenie nerušeného priebehu pojednávania súd môže vykonať opatrenia potrebné na usmernenie správania prítomných osôb.
(3) Verejnosť možno pre celé pojednávanie alebo pre jeho časť vylúčiť, len keby verejné prejednanie veci ohrozilo ochranu utajovaných skutočností, obchodné tajomstvo, dôležitý záujem účastníkov konania alebo mravnosť.
(4) Ak bola verejnosť vylúčená podľa odseku 3, súd môže povoliť jednotlivým fyzickým osobám, aby boli prítomné na pojednávaní alebo jeho časti, pričom ich zároveň poučí o povinnosti zachovávať mlčanlivosť o všetkom, čo sa pri pojednávaní o utajovaných skutočnostiach, obchodných záujmoch a záujmoch účastníkov dozvedeli.
(5) Aj keď nebola verejnosť vylúčená, môže súd odoprieť prístup na pojednávanie maloletým a občanom, u ktorých je obava, že by mohli rušiť dôstojný priebeh pojednávania.
(6) Súd môže so súhlasom účastníkov konania uskutočniť ústne pojednávanie prostredníctvom videokonferencie alebo inými prostriedkami komunikačnej technológie.
@dadus88 rozvod sa tyka rodicov a teba az tak nie, v prvom radeje to ich vec povedala som ze teba sa to netyka, lebo sa rozvadzaju kvoli sebe nazvajom a nie kvoli tebe. to uz by si si rovno mohla brat za vinu, ze sa rozvadzaju, ked povies, ze sa ta to tyka, len preto som to povedala. samozrejme, ze v tom dalsom zmysle, ze vyzivne a stretavanie sa po rozvode sa ta tyka ale to ti rodicia povedia aj tak, ze ako na tom budes...ja som sa bala, ze by na mna napr otec tam zacal kricat, lebo je to psychopat. ale ked ho milujes jak vacsina princezniciek oteckov tak kludne tam chod a sleduj ako tvoja krkavcia matka opusta tvojho nevinneho zazobaneho otecka. mne je jedno a nebud precitlivena, tu mas na oplatku...
rozvodové konanie je verejnosti prístupné
tiež mám rozvedených rodičov, ale rozvádzali sa ešte ked som bol malý. ľutujem že som nemohol zasiahnuť alebo to aspoň sledovať.
preto ťa povzbudzujem k tomu, aby si išla len pamätaj na to, že ako "divák" nebudeš môcť do konania zasahovať, len ticho sedieť a sledovať...
ľudia sa rozvádzajú preto, že spolu nevychádzajú... lezú si na nervy... neznášajú sa... hádajú sa... naozaj to potrebuješ vidieť?
si kukni súdnu sieň, to je tak akurát, čo potrebuješ o rozvodoch vedieť
P.S. počet stoličiek ťa vôbec nemusí trápiť ako právnik viem, že rozvod sa týka okrem rodičov hlavne ich detí, pretože súčasťou je aj rozhodovanie o starostlivosti o deti a výživnom. nenechaj sa odbiť
normálne príd, chod za sudcom a spýtaj sa ho, či sa môžeš zúčastniť konania ako verejnosť.
@luc.ka prepac, pytala som sa, ci je to verejny sud, neprosila som vas rozoberat, ci tam pojdem alebo nie a preco .. sudnu sien kukat nebudem,dik za radu
je snad moja vec, ci tam chcem ist ..alebo nie ..ano, potrebujem to vidiet ..
@sapphirizing
Okej, nechcela som to tu rozpisovať, ale budiš.
"ale ked ho milujes jak vacsina princezniciek oteckov tak kludne tam chod a sleduj ako tvoja krkavcia matka opusta tvojho nevinneho zazobaneho otecka"
Ani neviem, kde pri tento vete začať. Skade vieš, akých má rodičov? Absolútne nevieš, že prečo sa rozchádzajú akí sú jej rodičia a v akej finančnej situácii sú. Toto trochu zaváňa komplexmi, ale ani neviem, povedať, že z čoho, toľko tu toho je.
Za druhé, slečna už vyššie písala, ako je na tom s rodičmi, takže ak vôbec čítaš pred tým, ako komentuješ, musela si pochopiť, že asi sa jej to predsa len týka. (samozrejme okrem toho, že to je čisto iba jej vec, aj keď možno nepísala v @5 úplnú pravdu, proste chce tam ísť a nejaká neznáma osoba z internetu jej názor nezmení)
A nakoniec, tiež by som na tvojom mieste ohľadom @22 pomlčala, z dôvodu, ktorý som napísala vyššie.
je to verejné pojednávanie ale hockto zo zúčastnených môže požiadať aby si odišiel.
nás (mna a mojich spolužiakov) napríklad z jedného rozvodu vyhodila sudkyňa, že ten rozvod nie je vhodný publika.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
(1) Pojednávanie je verejné s výnimkou pojednávaní vykonávaných notármi ako súdnymi komisármi.
(2) Na zabezpečenie nerušeného priebehu pojednávania súd môže vykonať opatrenia potrebné na usmernenie správania prítomných osôb.
(3) Verejnosť možno pre celé pojednávanie alebo pre jeho časť vylúčiť, len keby verejné prejednanie veci ohrozilo ochranu utajovaných skutočností, obchodné tajomstvo, dôležitý záujem účastníkov konania alebo mravnosť.
(4) Ak bola verejnosť vylúčená podľa odseku 3, súd môže povoliť jednotlivým fyzickým osobám, aby boli prítomné na pojednávaní alebo jeho časti, pričom ich zároveň poučí o povinnosti zachovávať mlčanlivosť o všetkom, čo sa pri pojednávaní o utajovaných skutočnostiach, obchodných záujmoch a záujmoch účastníkov dozvedeli.
(5) Aj keď nebola verejnosť vylúčená, môže súd odoprieť prístup na pojednávanie maloletým a občanom, u ktorých je obava, že by mohli rušiť dôstojný priebeh pojednávania.
(6) Súd môže so súhlasom účastníkov konania uskutočniť ústne pojednávanie prostredníctvom videokonferencie alebo inými prostriedkami komunikačnej technológie.
tiež mám rozvedených rodičov, ale rozvádzali sa ešte ked som bol malý. ľutujem že som nemohol zasiahnuť alebo to aspoň sledovať.
preto ťa povzbudzujem k tomu, aby si išla len pamätaj na to, že ako "divák" nebudeš môcť do konania zasahovať, len ticho sedieť a sledovať...
si kukni súdnu sieň, to je tak akurát, čo potrebuješ o rozvodoch vedieť
normálne príd, chod za sudcom a spýtaj sa ho, či sa môžeš zúčastniť konania ako verejnosť.
je snad moja vec, ci tam chcem ist ..alebo nie ..ano, potrebujem to vidiet ..
Okej, nechcela som to tu rozpisovať, ale budiš.
"ale ked ho milujes jak vacsina princezniciek oteckov tak kludne tam chod a sleduj ako tvoja krkavcia matka opusta tvojho nevinneho zazobaneho otecka"
Ani neviem, kde pri tento vete začať. Skade vieš, akých má rodičov? Absolútne nevieš, že prečo sa rozchádzajú akí sú jej rodičia a v akej finančnej situácii sú. Toto trochu zaváňa komplexmi, ale ani neviem, povedať, že z čoho, toľko tu toho je.
Za druhé, slečna už vyššie písala, ako je na tom s rodičmi, takže ak vôbec čítaš pred tým, ako komentuješ, musela si pochopiť, že asi sa jej to predsa len týka. (samozrejme okrem toho, že to je čisto iba jej vec, aj keď možno nepísala v @5 úplnú pravdu, proste chce tam ísť a nejaká neznáma osoba z internetu jej názor nezmení)
A nakoniec, tiež by som na tvojom mieste ohľadom @22 pomlčala, z dôvodu, ktorý som napísala vyššie.
nás (mna a mojich spolužiakov) napríklad z jedného rozvodu vyhodila sudkyňa, že ten rozvod nie je vhodný publika.