zdravím, myslíte si že má človek na to aby išiel na vysokú školu v odbore psychológia? I napriek tomu že strednú školu má 3+2 (výučný a maturita, odbor murár), vlastne tento školský rok bude maturovať.... venuje sa psychologii a veľmi ho to baví.... podľa
Teoreticky na strednej škole nezáleží. A by si sa tam však i dostala (konkurencia je dosť veľká) ľahké to mať určite nebudeš. Otázkou je, či dokážeš dobehnúť veci z biológie a nosky, ktoré budeš nevyhnutne potrebovať.
lenže som čítala aj, že základ tvorí NOS, GEO, DEJ, AJ a všeobecný prehľad okrem TEJ bioly.... čiže... čo tým chcem povedať ? že zo všetkých predmetov človek maturitu nemôže mať..
Na psychológiu potrebuješ maturu z nosky (resp. psychológie) a biológie... ale kamoška maturovala z nosky a matiky a tiež sa tam hlásila (nezobrali ju ale z iného dôvodu) takže tak
neviem odkiaľ niektorí berú to, že potrebuješ maturitu z NOSky, ja som chodil na SOŠ na ekonomiku a spravil som prijímačky na psycholu bez toho aby som chodil na gymnázium...aj keď nepopieram, že chodiť na gymnázium je dosť výhoda, keďže som sa potom musel dodatočne učiť doma biolu
Vyskúšaj Brno, na FSS MUNI sú testy obecných predpokladov (
dosť vysoká latka vzhľadom na množstvo uchádzačov , ale ak si na tom inteligenčne fakt vysoko, vystačíš si s tým na prijímačkách - žiadnu biológiu tie testy netestujú).
Súbežne si môžeš podať na FF MUNI, tam sú testy študijných predpokladov (tiež všeobecná inteligencia? proste predpolady na štúdium na VŠ), veľmi sa to ponáša na Iq test... Ja osobne som mala dosť slabé výsledky No ale ak máš vysoký percentil, si za vodou, ibaže by si oborové prijímačky vyslovene pokašľal...oborovky sú z biológie a psychológie, ale keď sa už teraz začneš pripravovať, budeš čítať príslušnú literatúru (nemusíš všetko z toho desného zoznamu, kamoška nečítala to všetko a vzali ju ), tak si tam. Nikoho nezuajíma, či si maturoval alebo nematuroval z biológie. Vôbec sa to tam neberie v potaz.
(to mám rada na českých VŠ... čo o kom vypovedá stredná, resp. výsledky zo strednej?)
Pochybujem, že treba na psycholu maturu z bio, potrebné sú skôr vedomosti z biológií človeka (možno ešte kúštik z genetiky? neviem.), ktoré sa dajú naučiť i individuálne (je to asi pätina z učiva, ktoré sa učí na maturitu).
Nepochopím človeka, ktorý sa kôli psycho, bude dávaťna maturu z bio a učiť sa navyše botaniku, zoologiu, genetiku, ekologiu.
podla mna na FF UK su prijimacky celkom lahke (teda ako pre koho, ale myslim ze priemerne inteligentny clovek by ich mal pri troche usilia v pohode zvladnut) ja som sa neucila na ne, nakoniec ani polku nevyplnila, lebo som tam proste ist nechcela a aj tak som mi chybalo len nieco cez 100 bodov aby ma vzali ... do brna to je uz ale ina kava
zalezi od Vysokej skoly, ake ma poziadavky na uchadzacov, nech ti pozre hlavne to a podla toho sa pripraví na prijimacky. Nitra bere bez prijimacich skusok, teda aspon na tento rok 2012/2013 brala iba na zaklade znamok, maturity, olympiad atd..
Psycho Park – spája študentov a nadšencov psychológie. Pozývam vás na túto fejsbúkovu stránku Je to užitočné aj pre tých, čo chcú ísť na psycho VŠ. Nájdete tam rôzne informácie, vysvetlené pojmy, odborné články, a celkovo si spravíte prehľad, o čom je štúdium psychológie. Môžete sa pridať lajkom tu: » www.facebook.com/psychopark3...
ps: ak vás zaujíma info o prijímačkách do Bratislavy alebo Brna, píšte mi súkromne na martina.bodka@gmail.com (som tretiačka na psychológii v Brne).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Navyše:
» michalmichalik.blog.sme.sk/c/255654/Preco-...
lenže som čítala aj, že základ tvorí NOS, GEO, DEJ, AJ a všeobecný prehľad okrem TEJ bioly.... čiže... čo tým chcem povedať ? že zo všetkých predmetov človek maturitu nemôže mať..
dosť vysoká latka vzhľadom na množstvo uchádzačov , ale ak si na tom inteligenčne fakt vysoko, vystačíš si s tým na prijímačkách - žiadnu biológiu tie testy netestujú).
Súbežne si môžeš podať na FF MUNI, tam sú testy študijných predpokladov (tiež všeobecná inteligencia? proste predpolady na štúdium na VŠ), veľmi sa to ponáša na Iq test... Ja osobne som mala dosť slabé výsledky No ale ak máš vysoký percentil, si za vodou, ibaže by si oborové prijímačky vyslovene pokašľal...oborovky sú z biológie a psychológie, ale keď sa už teraz začneš pripravovať, budeš čítať príslušnú literatúru (nemusíš všetko z toho desného zoznamu, kamoška nečítala to všetko a vzali ju ), tak si tam. Nikoho nezuajíma, či si maturoval alebo nematuroval z biológie. Vôbec sa to tam neberie v potaz.
(to mám rada na českých VŠ... čo o kom vypovedá stredná, resp. výsledky zo strednej?)
Nepochopím človeka, ktorý sa kôli psycho, bude dávaťna maturu z bio a učiť sa navyše botaniku, zoologiu, genetiku, ekologiu.
v pohode sa tam dostanes ked sa naucis na primacky
Keď chce človek niečo dosiahnúť, čo má podlá vás spraviť? Chcete aj vy niečo dosiahnúť? Robíte preto všetko?
ps: ak vás zaujíma info o prijímačkách do Bratislavy alebo Brna, píšte mi súkromne na martina.bodka@gmail.com (som tretiačka na psychológii v Brne).