Ešte raz. Mám španielku. Povedal mi to predavač, povedal mi to učiteľ.
A mám kovové struny. HAPČÍ - potom mám akože akustiku? A dám si nylonové struny a budem mať španielku? Ja mám vlastne 2 gitary v jednom ne?!! Super kúpa toto!
@tommyhot chceš povedať že je to zlé? Akože pri brnkaní hrá lepšie... hlasnejšie... ale akordy sú strašne trhané... len sa mi nechce zas meniť tie struny.
@houmr no mne to skoro zlomilo hmatnik. A je jedno ake struny tam das spanielka ma rozdieli hlavne v pevnosti konustrukcie ako aj v sirke hmatnika (je sirsi)
Jáj bože teraz mi došlo čo má bratranec... kovové struny a užší hmatník... takže to je akustika, ja mám španielku Aj dole (to je kobylka, ne?) má namiesto tých dier na uzľovanie strún len nejaké pupčeky okolo ktorých sa to asi motá To je fuk... Okej, ustupujem, prepáč @matushkaa (idem nájsť inú tému na hádku)
spanielka je "ludovy" vyraz pre klasicku gitaru... hmatnik bez radiusu, nylonove struny, nehra sa trsatkom, ale prstami. aj ked spanielka by mala byt imho skor flamenco gitara
to su dve uplne odlisne gitary. spanielka ma iny tvar, sirsi hmatnik, iny zvuk a tahaju sa na nu nylonove struny. je urcena predovsetkym na hru gitarovej klasiky, llebo sirsi hmatnik umoznuje lepsi rozklad prstov. akustika ma uzsi hmatnik a kovove struny, je prisposobena aby sa na nej lepsie chytali akordy. rovnako sa da na nej aj vybrnkavat, ale ma uplne odlisny zvuk ako spanielka.
@ajva46 ono, natiahnut na to mozes cokolvek...aj na spanielku kovove. ale na spanielku je lepsie davat nylonky, lebo menej unavuju prsty. a na akustiku kovove, kvoli zvuku a hmatniku. predsa, nylonky su pomerne hrubsie.
so strunami to nema absolutne nic spolocne, aj ked ano, je pravda, ze na spaniely sa zvyknu tahat nylony, lebo maju mäkky krk.... spanielka - iny nazov- klasicka gitara.
akusticka gitara je sice aj spanielka, ale ako akusticke gitary sa zvyknu oznacovat ine gitary, typ jumbo, dreadnought a tak podobne, pokial viem....
inac moze sa stat ze rozladim gitaru tak ze by sa uz potom nedala naladit ? lebo minule som sa pokusal naladit sestrinu gitaru a ta ked to potom zistila ma stou gitarou skoro ovalila ze to uz ani boh nenaladi :p
@wewo tak nevem nepadla mi dufam ze to pojde..ale je to starsne zlozite naladit gitaru ja by som si chcel kupit elektricku len sa bojim ze to nebudem vediet naladit a na elektrickej je to ladenie asi trocha ine ako na akustickej..
síce sa vyjadrujem k starej téme, ale aj tak, akustická gitara je každá gitara, ktorú nepripojíš káblom ku kombu... tzn. španielka, jumbo, dreadnought sú len podkategórie akustickej gitary
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Ja hovorím že to je to isté, odkedy som chodil na ZUŠku to tak všetci volali, nikto nehovoril akustika, všetci španielka.
Btw máš na mysli normálnu akustickú - bez elektriky
Cha! vidíš! má iné struny, ktoré majú iný zvuk
bébébé!
A mám kovové struny. HAPČÍ - potom mám akože akustiku? A dám si nylonové struny a budem mať španielku? Ja mám vlastne 2 gitary v jednom ne?!! Super kúpa toto!
akusticka gitara je sice aj spanielka, ale ako akusticke gitary sa zvyknu oznacovat ine gitary, typ jumbo, dreadnought a tak podobne, pokial viem....
mením si ju preto furt lebo nejsom so žiadnou spokojná
pome riešiť tvoju stránku radšej
@matushkaa je hento Luc?