je podľa vás možná nasledujúca situácia - máte priateľa/priateľku, milujete ju, všetko vám klape, no zároveň máte kamaráta/kamarátku, ku ktorému cítite obdobné emócie?
To je klasicky problem toho, ze milovat mozes aj niekoho, s kym nechodis, a chodit mozes aj s niekym, koho nemilujes. Proste city su nieco ine ako socialny konstrukt zalozeny na istej forme vlastnictva zvany vztah.
jasne je to normalne nemam rad vztahy kde su ludia len upnutí na seba, to že s niekym chodíš neznamená že sa ti už nikto nemože pačiť a kludne ho možeš brat za viac ako kamaráta.... čo tu trepem aj tak som sam
Urcite. Moze mat prikaz SELECT viac vysledkov? (SQL-isti pochopia)
Dobre, aj pre ostatnych. Zalezi iba od restrikcnych kriterii. Ak ich splna viac entit, tak je to bezna vec. Obycajne sa to vsak nestava, preto to nie je nijako rozsirene. Povrava sa, ze je to povrchnost, ale nie je to.. hm.. tak vzdy. Napr. ked sa na seba nepodobaju ani fyzicky ani spravanim, tak je to dusevne spojenie. Niektore trojky za to stoja (nie len v sexe). Ako napriklad pre stare duse to vysvetlim samozrejme,... ale oni to nepotrebuju, takze pomlcim.
@padlyanjel
No ale pes a páníček je kvalitatívne iný vzťah ako
človek a človek resp. človek a ľudia.
Nedá sa dvoch, troch, x ľudí milovať (približne) rovnako
vrúcnou bezpodmienečnou láskou, s tým, že s niektorými
z nich máš sem tam, bez ubližovania komukoľvek inému,
milostný vzťah, ktorým nikoho k ničomu nazaväzuješ?
Proste postupne ...
taký jeden veľký celosvetový milenecký zväzok, zo začiatku
to samozrejme začne dvomi, tromi, postupne sa budú
pridávať ďalší a ďalší, až bude na Zemi onen povestný Raj?
@vymyslinick ja som to prirovnala pocitovo, milovat mozes xy ludi... sexualna stranka je uz druha vec.. to uz zavysi od pritazlivosti, ale milovat mozes aj bez sexualnej pritazlivosti, to je len pud.. sex je pud a laska je cit to sa neda porovnavat
@padlyanjel
Áno, veď ja so všetkým, čo píšeš, súhlasím, ...
len sa pýtam, že či nie je možné naplno sa
"odovzdať" viacerým, bez výčitiek svedomia či
výčitiek od ktoréhokoľvek z milencov, ...
samozrejme to všetko nie ako bezduchý sex
pre vybitie pudu, ale ako vyvrcholenie vzťahu,
vzťahov, to najkrajšie na ňom, na nich.
Len to, že ich je viac naraz, nie časovo postupne,
ako to je bežná konvencia v našom svete ...
@vymyslinick tak pre mna sex nie je to najkrajsie vyvrcholenie vztahu... a nemyslim ze je mozne naplno sa odovzdat viac ludom, milovat mozes ale naplno sa odovzdas jednomu mozno aj jednomu v zivote
@padlyanjel
Ale áno, dúfam, že sa rozumieme, myslené bolo
najkrajšie fyzické vyvrcholenie vzťahu ... to najkrajšie
tak naozaj je určite niečo iné.
Preto tam mám ja tie úvodzovky, ja mám totiž dojem,
že odovzdať sa nemožno ŽIADNEMU človeku, že
tak skutočne sa odovzdať sa dá iba niečomu, niekomu
vyššiemu od nás, čiže po mojom povedané BOHU, iní
nech si "to","ho" nazvú ako chcú. V tom prípade si to
trafila naprosto geniálne! Ale čo sa týka lásky, milovania,
milovania SA s ľuďmi, tam to akosi na IBA jednu osobu
zredukované nemám a ani nikdy mať nebudem.
@xxar3s ale ja nevravim o sexe vobec nic... otazka bola ci sa da milovat sucasne viac ludi, moja odpoved bola ano ale iba jednoho milujes tak, ze sa mu plne odovzdas (po citovej, dusevnej, hocijakej aj fyzickej stranke)... ja napr istym sposobom milujem aj ludi ktori mi nesedia, (daco ako matka miluje svoje detin nech su akekolvek) ale mam pre nich pochopenie a cit (nejedna sa ale o partnersku lasku ale lasku vseobecne) ale milovat a naozaj sa po vsetkych strankach odovzdat niekomu, to dokazem len voci jednej osobe
@padlyanjel chapem proste mas ich rada ako kamaratov. milovat a mat niekho rad su dve odlisne veci aspon teda dufam ze aj ini ludia to tak beru. lebo uz som dost ludom povedal ze ich mam rad a neznamenalo to pre mna vovbec nic. mno aj ked casto to byva aj naopak. napriklad mas kamaratky s ktorymi sa stretavate za ucelom sexu ale stale hladas niekoho kto by stal aj za nieco viac a s kym by to bolo o niecom inom. najlepsie je ked je aj aj... no nic dost bolo filozofovania
@xxar3s nemyslela.som to kamaratsky... ja kamaratov mam velmi malo.. ale.milujem aj svojich nepriatelov... vpodstate vsetkych ludi na svete sa.to moze povedat... asi takym sposobom ako som hovorila.vyzsie a.musim sa opakovat nieco ako materska.laska...
Ty stale hovoris o sexe a ja o laske kazdy o tom svojom co sa ale porovnavat neda... ja sex vobec nespominat, pre mna.milovat neznamena jebat spolu, milovanie je cit nie cin a milovat mozes bezohladu na vsetky vonkajsie suvyslosti, dokonca aj niekoho, koho nemusis, nemas rad, kto ti ublizuje, kto je kreten, kto je vrah, kto je akykolvek, mozes milovat tou bezvyhradnou laskou, (nieco ako materskou kedy matka miluje svoje dieta aj ked hocico spravi a je hocijaky)... preto je to laska bezvyhradna lebo je bez vyhrad.. nic nevycita, nepoucuje, nezakazuje, vzdy tu je nech spravis cokolvek, nic neocakava ani neziada... nevies poznas take daco?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Dobre, aj pre ostatnych. Zalezi iba od restrikcnych kriterii. Ak ich splna viac entit, tak je to bezna vec. Obycajne sa to vsak nestava, preto to nie je nijako rozsirene. Povrava sa, ze je to povrchnost, ale nie je to.. hm.. tak vzdy. Napr. ked sa na seba nepodobaju ani fyzicky ani spravanim, tak je to dusevne spojenie. Niektore trojky za to stoja (nie len v sexe). Ako napriklad pre stare duse to vysvetlim samozrejme,... ale oni to nepotrebuju, takze pomlcim.
To je tiez nazor. A to tvoje je urcite lepsie, lebo obsahuje smrt a smrt je milsia vec. Dakujem za tvoj nazor. Este ma blokujes?
Ako ked máš psa on miluje všetkých naokolo, to sa dá, ale "pániček" je len jeden...
No ale pes a páníček je kvalitatívne iný vzťah ako
človek a človek resp. človek a ľudia.
Nedá sa dvoch, troch, x ľudí milovať (približne) rovnako
vrúcnou bezpodmienečnou láskou, s tým, že s niektorými
z nich máš sem tam, bez ubližovania komukoľvek inému,
milostný vzťah, ktorým nikoho k ničomu nazaväzuješ?
Proste postupne ...
taký jeden veľký celosvetový milenecký zväzok, zo začiatku
to samozrejme začne dvomi, tromi, postupne sa budú
pridávať ďalší a ďalší, až bude na Zemi onen povestný Raj?
Áno, veď ja so všetkým, čo píšeš, súhlasím, ...
len sa pýtam, že či nie je možné naplno sa
"odovzdať" viacerým, bez výčitiek svedomia či
výčitiek od ktoréhokoľvek z milencov, ...
samozrejme to všetko nie ako bezduchý sex
pre vybitie pudu, ale ako vyvrcholenie vzťahu,
vzťahov, to najkrajšie na ňom, na nich.
Len to, že ich je viac naraz, nie časovo postupne,
ako to je bežná konvencia v našom svete ...
Ale áno, dúfam, že sa rozumieme, myslené bolo
najkrajšie fyzické vyvrcholenie vzťahu ... to najkrajšie
tak naozaj je určite niečo iné.
Preto tam mám ja tie úvodzovky, ja mám totiž dojem,
že odovzdať sa nemožno ŽIADNEMU človeku, že
tak skutočne sa odovzdať sa dá iba niečomu, niekomu
vyššiemu od nás, čiže po mojom povedané BOHU, iní
nech si "to","ho" nazvú ako chcú. V tom prípade si to
trafila naprosto geniálne! Ale čo sa týka lásky, milovania,
milovania SA s ľuďmi, tam to akosi na IBA jednu osobu
zredukované nemám a ani nikdy mať nebudem.
Druha vec je ze aj milovat sa sda viac ludi naraz ale na to musia byt vhodne okolnosti.
Ty stale hovoris o sexe a ja o laske kazdy o tom svojom co sa ale porovnavat neda... ja sex vobec nespominat, pre mna.milovat neznamena jebat spolu, milovanie je cit nie cin a milovat mozes bezohladu na vsetky vonkajsie suvyslosti, dokonca aj niekoho, koho nemusis, nemas rad, kto ti ublizuje, kto je kreten, kto je vrah, kto je akykolvek, mozes milovat tou bezvyhradnou laskou, (nieco ako materskou kedy matka miluje svoje dieta aj ked hocico spravi a je hocijaky)... preto je to laska bezvyhradna lebo je bez vyhrad.. nic nevycita, nepoucuje, nezakazuje, vzdy tu je nech spravis cokolvek, nic neocakava ani neziada... nevies poznas take daco?