Mám super kamošku Tánu(14) o 3 mesiace bude mať 15 Mama jej nedovoli holiť si podpazušie a už vôbec nie nohy ... Niekedy sa hanbí ísť na kúpalisko jej mama vždy vytiahne túto frázu : ja som sa prvý krát oholila ked som mala 30 !! Na kúpalisku to vel
ja sa holím od 12 úplne všade,lebo sa mi nikdy chĺpky nepáčili a nikoho som sa nepýtali či môžem alebo nie.
horšie to bolo,keď som ako 12r.musela zo zdrav.dôvodov ku gyn. to som sa hanbila ,že som vyholená-ono sa to vtedy nerobilo -tak som sa nechala trošku zarásť aby sa nepovedalo a teraz už pohoda
nech jej povie, že nechce smrdiet a ked ma chlapte pazuchy, tak to páchne ... potom nech jej povie, že nežijeme v lese... a nech jej povie, že je iná doba a ľudia sa nezačínajú holiť v 30-ke preboha!!! a ked nezaberie, jednoducho nech to urobí!!! veď na všetko potrebuje mamin súhlas?? je to jej telo, nie matkine... nech sa oholí keď jej mama nebude doma a hotovo. a keď by ju kontrolovala či má ešte chlpy alebo čo, je to už jedno, bude neskoro alebo nech ide k tebe a oholte si nohy veetom, dlhšie jej nenarastú nové chlpy. a čo jej dá zaracha alebo ju zbije keď sa oholí?? vôbec nechápem ako ju mohla v takej veci poslúchať...treba príkaz proste porušiť, stará sa nemá do toho čo starať. normálne ma tá jej matka teraz nasrala
@herecka29 tak má možnosť sa normálne oholiť ale zrejme jej to nevadí až tak strašne keď to nespravila...no a čo keby si to jej mama všimla... zákaz môže normálne porušiť a keď tak ešte nespravila a v lete sa kvoli chlpom hanbí ísť na kúpalisko, tak je tak isto sprostá ako jej mama...bohužial je to tak...
no tak nech sa zavrie v kupelni, nech si kupi ziletky a nech to spravi a nech kasle na to co vravi jej mama... alebo u teba..boze, na take daco nepotrebuje jej povolenie ..
Ja som si od mamy povolenie nepýtala a toto je jeden z tých zákazov, ktoré sa mi zdajú choré a vhodné na porušenie...
Kamarátke odporuč, aby takýto chorý zákaz kľudne porušila...
Som proti porušovaniu zákazov, ale občas treba... Aj prílišná poslušnosť je nanič, potom človek dopadne ako ja a začne si ovplyvňovať vlastný život až v 20-ke...
od 11...a neholím ale depilujem mať mamu kozmetičku má výhody... a už som bola dva krát aj na laseri, čo je asi trochu neobvyklé v mojom veku... a poznám dievča, ktorému to mama zakázala - čo horšie, ani len obočie si nemôže upraviť a vyzerá jak Brežnev
@herecka29 načo si musí dotyčná kamoška pýtať dovolenie od mamy?? to že jej mama je prasa a do 30tky sa neholila je jej vec, nemá sa do toho čo starať svojej dcére... mamička to očividne nemá v hlave celkom v poriadku... tak nech sa dievča nenechá buzerovať a oholí sa sama...
Nie, nie je to normálne....Kamarátka môže akurát použiť to, že:
1. v dobe, keď bola jej mama v jej veku, sa to bežne nerobievalo a preto sa to nedá porovnať
2. neubližuje si tým, preto by o sebe mohla rozhodovať sama, nehrozí, že by toto rozhodnutie mohlo spôsobiť oľutovanie
3. znamená to, že má mať všetko v živote naplánované na ten vek, kedy to zažila mama, hoci je iným človekom a má iné preferencie?
4. prečo je pre ňu dobré, nebyť oholená? akože nie preto, že ani jej mama nebola a bola spokojná, nejaký LOGICKÝ dôvod. prečo je dobré, byť neoholená? prečo je opak zlý?
ak logické argumenty nezaberú a s mamou sa nebude dať rozprávať, tak aj tak nie je dôvod, aby toto pravidlo dodržiavala.
Čo to vôbec rieši ? Nech zoberie prvú žiletku čo uvidí, a dá to užaj dole !! A ak to zbadá mama ?? nech jej ukáže časopisy, internet.. a vysvetlí jej, že dnes je úplne iná doba a že sa za seba hanbiť nechce..
Treba len vedieť otvoriť ústa a ROZHOVOR.. toto vážne nechápem
akonáhle mi začali chlpy rásť tak išli dole...dievčaťu nezávidím, to fakt nie je normálna mama...ale zas moja najlepšia kamoška na tom bola rovnako...ale teraz som už an nej chlpy nevidela, taže neviem ako docielila, aby sa jej mama umúdrila
Za to , ze jej mama sa prvykrat oholila v 30 lebo predtym sa asii ziletky dali dostat len v Tuzexe tak na to nemusim doplacat dcera. Nova doba si ziada nove zvyky....
Ako, je pravda, že naši sa o mňa doteraz hrozne boja a o niektorých veciach sa s nimi nedá dohodnúť, ale toto som sa ani nepýtala (a to som bola ešte v období vážne nekonfliktného decka..) a ani som to mame nemala potrebu zdeľovať, ale keď mi zbadala asi desaťcentimetrovú jazvu na nohe, tak jej to došlo
Zacala som sa holit asi v 13ke vsade A mame som otom nepovedala nejako osm to nemala za potrebu ked to vsak zistila chvilu vystrajala ale nevyhodila ma zato zdomu kamaratka nech pekne zoberie mame ziletku a gel alebo penu a nech sa pene oholi jej mama to urcite predycha v puberte spravi horsie veci ako toto
Tá Táňa je sprostá? Nech sa kurva oholí veď ju za to jej matka z bytu vyhodiť nemôže... nechápem na čo ona čaká.. kým bude mať 18 zbalí si kufre aby sa konečne mohla oholiť?
A kebyže som osobne nepoznala tiež jednu osobu čo mala taký problém myslela by som si že je to fake lebo by som neverila že takí prijebaní ľudia existujú...
omg ja som sa oholila ked som mala 12 a moja mama mi na to nič nepowedala bože,veď žijeme v 21.storoci a ne v dobe kamennej stuck_out_tongue:reboha! na take veci bi som sa ani mami nepytala je to moje telo a moja vec co si s nim urobim ...kamaratkyna mama neni normlana to musite uznat seci !
Mno ja sa holím vsade od 12tich a ja som to tiež nikomu nehovorila...a pritom bývam s BABKOU!...a to je ešte inakšia doba....síce to už vie ale nič mi nato nehovorila...nechapem tú jej mamu...mala by ju sem zavolať na toto forum nech si všetko prečíta a možno jej to dopne!
mne tiez oco povedal ked mi zacali rast fuzy a chcel som nech mi kupi holiaci strojcek ze mam na to cas ze on sa po maturite prvy krat oholil ..samozrejme som mu zobral peniaze a kupil si ziletku ktorou som sa oholil.a nielen tam nakoniec a odvtedy len mi vravi ked s aidem holit nech spravim prievan ze to opada
moja mamina bola tiez dlho proti tomu aby som si holila nohy...ale pak som ju nejako prehovorila (starsia segra v tom pomohla ) , bo uz som mala najchlpatsie nohy v triede (aj v porovnani s chalanmi )...........ale podpazusie som si uz daaavno predtym holila.......... neh kamaratka laskavo vysvetli svojej maminke, ze je to vrcholne nehygienycke! preboha ved sa tam potii !!! .......to by ju malo presvedcit....ale s tymi nohami neviem na co sa moze vyhovorit... =/ ...nech si ich jednoducho oholi...potajomky a nech sa nikoho nepyta...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Hm.
Dcéra sa s mamou musí jednoznačne,jednoznačne POROZPRÁVAŤ.
A poznám také typy mám.Príšerné...
Neviem od kedy,ale raz som mamine šlohla žiletku tak sa s tým zmieriť musela
Toto mi niečo pripomenulo,raz som počul podobný rozhovor v buse a bol z toho výbuch smiech na celý autobus a strašný trapas
A ináč je to choré
horšie to bolo,keď som ako 12r.musela zo zdrav.dôvodov ku gyn. to som sa hanbila ,že som vyholená-ono sa to vtedy nerobilo -tak som sa nechala trošku zarásť aby sa nepovedalo a teraz už pohoda
Je to trochu choré.
no tak nech sa zavrie v kupelni, nech si kupi ziletky a nech to spravi a nech kasle na to co vravi jej mama... alebo u teba..boze, na take daco nepotrebuje jej povolenie ..
omg, ved nech si kupi ziletku a sere na taku mamu!
Kamarátke odporuč, aby takýto chorý zákaz kľudne porušila...
Som proti porušovaniu zákazov, ale občas treba... Aj prílišná poslušnosť je nanič, potom človek dopadne ako ja a začne si ovplyvňovať vlastný život až v 20-ke...
Keď som mala 13?! Ja neviem S matkou som to neriešila...
@bellusiq čože????
1. v dobe, keď bola jej mama v jej veku, sa to bežne nerobievalo a preto sa to nedá porovnať
2. neubližuje si tým, preto by o sebe mohla rozhodovať sama, nehrozí, že by toto rozhodnutie mohlo spôsobiť oľutovanie
3. znamená to, že má mať všetko v živote naplánované na ten vek, kedy to zažila mama, hoci je iným človekom a má iné preferencie?
4. prečo je pre ňu dobré, nebyť oholená? akože nie preto, že ani jej mama nebola a bola spokojná, nejaký LOGICKÝ dôvod. prečo je dobré, byť neoholená? prečo je opak zlý?
ak logické argumenty nezaberú a s mamou sa nebude dať rozprávať, tak aj tak nie je dôvod, aby toto pravidlo dodržiavala.
Čo to vôbec rieši ? Nech zoberie prvú žiletku čo uvidí, a dá to užaj dole !! A ak to zbadá mama ?? nech jej ukáže časopisy, internet.. a vysvetlí jej, že dnes je úplne iná doba a že sa za seba hanbiť nechce..
Treba len vedieť otvoriť ústa a ROZHOVOR.. toto vážne nechápem
@suny to su akoze 90% bab kurvy ?
jej mama by sa mohla uvedomit len robi zle svojej dcére iste to pre nu nieje prijemne