Keďže náš štát z mojích daní platí rôzne príspevky pre náboženstvá, s ktorými ja nesúhlasím a navyše šíria informácie, ktoré sú nevedecké a potierajú vedecké názory /Darwinova teória vývoja, teória Big bangu/, bol by som rád, keby u nás vzniklo nábožens
To mi ušlo. A na čom to padlo? Prišiel protest z Vatikánu? Prečo sa nás vo vláde nikto nezastane. Počul som, že aj Fico sľúbil farárom, že do finacovania cirkví nebude zasahovať. Všetci sa ích boja. Kto tu vlastne vládne?
Keď chcú mať platených farárov a kostoly, tak nech predajú svoje majetky alebo sa na to poskladajú. Ak by mali platiť, tak som zvedavý koľko ľudí bude prispievať.
nahodou by bolo genialne keby sa postavili tak zvane domy poznania a v nich by boli rozne pokusy vedecke zakony a podobne veci volne pristupne verejnosti alebo ja neviem co verejnost si vedu dostatocne nevazi... sedliaci nadavaju na to ake su lieky drahe... ludia su blbi ... niaky vedec zasvati niecomu polku zivota a my to berieme len ako dalsi farmaceuticky vyrobok na trhu vobec nemame uctu k cloveku ako teda mozeme mat uctu k bohu ? mnohi krestania hovoria boh je jedina laska a ze viac nepotrebuju tak ked ochoreju nech prosia boha aby ich vyliecil miesto toho aby sli do lekarne vsetko ma svoju postupnost a fanatici by si mali uvedomit ze su to v prvom rade ludia ktorym svojim ignorantstvom ublizuju a nie bohu
ako rozoznate fanatika ? velmi jednoducho uvediem priklad: stara babka vas ohovori pojde sa z toho vyspovedat a ma po probleme co ale s tym ze ste tu este vy ? ani len naznak lutosti ze clovek ublizil cloveku len strach z pekla a to je prosim pekne fanatizmus...
Boh vyhladil pri potope milióny nevinných, v Sodome a Gomore boli určite aj nevinné deti. U nás by bol súdený za genocídu.
Tak je jasné, že sa ho ľudia boja. Veď v pekle tiež šéfuje jeho nepodarok, padlý aniel.
Ale je to dobre vymyslelné, keď sa pomodlíte, odkážete kostolu niečo alebo hodíte do zvončeka, tak ste stále dobrý.
Tažšie to mali Gréci, Aztékovia, Chetiti, časť Rímanov. Tí sú v pekle, lebo boh oplodnil Máriu až cca 40 000 rokov potom, ako vznikli prví Homo sapiens. Dosť to fláka ten boh a to my máme byť lepší ako on. Má na svedomí stovky milónov ľudí, ktorí sú pre neho v pekle.
Veda ťa stvorila, veda ťa vykúpila, vďaka vede môžeš získať večný život? Váž slová. Každopádne, mať vedcov v úcte je jedna vec, ale povedal by som, že toto sa už vymyká normálnosti, toto je už fanatizmus.
Stvorila ma genetická mutácia pred cca 40 000 rokmi, tak ako Neandretálcov, ktorí ale už vymreli, rovnako ako môj predok. Boh s tým nemá nič spoločné. Prečítaj si niečo od archeológov, ktorých nefinancuje pápež.
Mňa netreba vykupovať. Ja nepácham hriechy zo strachu z pekla, ale preto, že je to súčasťou mojej morálky.
Ja neverím na večný život.Aj starí Gréci majú nárok na vešný život, alebo nie. Ale kto ich spasil, keď Ježiš meškal 40 000 roko. Ačo šimpanzy, odlišujeme sa od nich len o cca 2, 5 percenta DNA. Aj oni budú spasený. Myslel boh aj na nich.
Fanatizmus je popierať vedú, klamať ľudí, naháňať im strach peklom. Keď som bol malý chlapec mal som strašné sny s peklom. Ale už ma to prešlo. Už sa nebojím ani ježibab a obrov a ani pekelných chlapcov.
Prečo sa bojíš vedy a vedcov.
Aj ty si myslíš, že farári by mali navrhovať učebnice sexulógie. Však o tom prd vedia.
Krugondrej, ty naozaj veríš tomu, že ty si len výsledok genetickej mutácie? Nedaj sa vysmiať. Vypočítaj si tú pravdepodobnosť, ale obávam sa, že toľko desatinných miest nemá ani vedecká kalkulačka.
Iste musíš vedieť, že Boh nám dal slobodnú vôlu, preto nás necháva, aby sme si problémy sami vyriešili, keď sme si ich spôsobili. Prečítaj si tvoj 9. príspevok lebo ak si zabudol, tak si presne zvaloval vinu na Boha, lebo tomu mal podľa teba zabrániť.
Ja sa to naozaj myslím a keď sa objavý nový vírus chrípky alebo mičo nové ako AIDS, tak dúfam, že nebudeš tvrdiť, že je to najnovšia produkcia z božskej dielne.
Vieš o tom, že pri katastrófe, ktorá vyhubila dinosauri vyhynulo cca 80 percent živočíchov a tie ďalšie zvznikli až potom. To ich vyrábajú dodatočne.
Prečítaj si občas aj vedecké časopisy a ver mi, že Darwinovej teórii vývoja verí cca 70 percen obivateľstva a mnohí aj keď sú veriaci je je to v rozpore s ích logikou. Ak to neplaí, tak prečo ste to ešte nezkázali učiť učiteľom. Už dávno mali aj z darwinom zhorieť na hranici.
A ešte jwedno.Mne sa nechce baviť s tebou o bohu, ale len chcem vedieť, ako s financovaním cirkví, Ty si ver aj na korytnačku, ale neviem prečo to mám financovať ja.
Ja si kupujem KOZMOS a čítam trochu inú literatúru ako Ty. A chcem aby sa o Darwinovi učilo aj na školách a aby moji vnuci mali šncu poznať VEDECKÚ pravdu.
Ináč si pred chvíľou poprel teóriu vývoja, tak som zvedavý, čo všetko z vedy ti nesedí, len aby si sa mohol niekomu klaňať.
Veríš, že Vesmír vznikol pre 13,7 miliardami rokov. Ak nie, uvedomuješ si aký si nevzdelaný a ako ti ublížili svojou pavedou farári.
Celkom nám to ide. Ale už idem na pivo. Aj tak mi nikto z veriacich nechce odpovedať na moju otázku o finacovaní cikrví. Ale poobede sa vrátim.
Ešte sa mi páči ako sa každý pýta, čťi som čítal Bibliu. Samozrejme som ju čítal, ale oni čítajú asi fakt len Katolícke noviny. Poprieť Darwina to je už dosť silné.
My sme mali spoločného predka. DNA je dnes už tak preskúmané, že niet o čom pochybovať.
Videla si niekedy prírodopisný film o gorilách a šimpanzoch. Vidíš ako sa starajú o svoje potomstvo, milujú sa, sú k sebe nesmierne nežní. Niekedy ím závidím, že sú čistejší a neskazenejší ako my. A že myslia, vnímajú seba ako samostatné osoby, vedia zvládnuť obrázkovú reč a vyjadrovať sa v symbolch, to je čo. To nie sú blbé červíky. Určite sú lepší ako vraždiaci náboženský fanatici v Teheráne.
A fakt si myslíte, že my sme posledný stupeň vývoja. Genetický pokrok už nezastaví ani Teherán ani Vatikán, budeme mať nové orgány, liečiť choroby a kyborgizovať svoje telá. Ja mám napríklad umelé zuby. A kopa ľudí má umelé kĺby, platničky, o chvíľu srdcia. A potom určite prídeme na to ako zálohovať naše myšlienky.
tak ale ateisti nemusia byt vsetci ludia, ktory uznavaju vedu pred nabozenstvom...ateista nie je vedecky zalozeny clovek, ale clovek, ktory neveri v boha, pritom moze verit v nieco ine, napr. reinkarnaciu...
ale tiez nesuhlasim, aby stat platil z nasich dani cirkvy nejake prispevky, ale neriesil by som to cirkvou ateistov, ale odlukou cirkvy od statu, co je uplne najrozumnejsie riesenie...
ty si tak slepo veriaci az to normalne neni... vysvetli mi aspon jeden dovod preco si o viere taky presveceny? to ze ta v mladosti strasili rozpravkami o certoch vynechaj...
a preco neveris vede? bez nej by si si tu veru nemohol pisat svoje krestanske hovadiny... nemal by si klavesnicu, monitor a vlasne ani elektrinu... byval by si v jaskyni a mal by si primitivne nazory o existencii boha... pockaj! nebyvas nahodou v jaskyni?
Greatboy1 - Peace1 je Parker, len ma novy nick...a Parker tu je od toho aby tu pisal v jednom kuse nezmyselne fanaticke kecy, takze s nim nema zmysel sa bavit a najlepsie je ho odignorovat...aj tak si bude stale mliet len to svoje dookola...
Takato tema uz dlhe roky k nicomu nevedie,pretoze vzdy sa snazia ateisti a veriaci presvedcit ostatnych o svojej pravde...preto si myslim ze toto je skoda riesit,to je uz davno vyriesene,peniaze vzdy budu chodit na ucty cirkvi pretoze cirkev ma obrovsku moc ktora sa opiera o vieru a ludia zvycajne potrebuju v nieco verit...Je to blbe,ja osobne som tiez vychovavana ateistka ale bohuzial je to tak,niektore veci tu budu napriek vasim protestom...napriklad kazdy sa buri proti tyraniu zvierat a nadvihuje sa mu zaludok ked vidia ako podrezavaju telata a neviem co ale no co to zmeni?nic...to tu jednoducho bude,to by sa museli vsetci stat vegetarianmi...a to je asi tak pravdepodobne ako keby sa mali stat vsetci ateistami...
Mudrlantka - nemuselo by to tak byt, lebo SR ma v ustave, ze sa neviaze na ziadnu ideologiu ani nabozenstvo, tak ja nechapem, preco tu ma cirkev taky vplyv...a otazka odluky cirkvi od statu tu uz bola, len nechapem preco sa to nezrealizuje, bolo by to nejspravodlivejsie, lebo mam pocit, ze takto su troska diskriminovany nekatolici...
Lucates: ano ma to v ustave to je fakt, ale ked sa pozres na SR ako celok kolko tu je katolikov? Realne povedzme tych 50-60% (v tych 90% ci kolko sa udava su aj pokrsteni, ktori to maju u prdele). A teraz sa pozri na vsetkych tych ludi v kostole, kolko im prispievaju a ako pocuvaju svojho farara a to nehovorim o tych pastierskych listoch... Takze cirkev ma nad vacsinou veriacich moc a kontrolu, na tom sa myslim zhodneme.
A teraz si predstav, ze sa Fico s Meciarom rozhodnu pre odluku cirkvi od statu. S acsinou v parlamente by to nemal byt problem, ale mame este prezidenta, ktori je trtko a urcite to stopne. Povedzme, ze sa to terajsej koalicii podari aj tak pretlacit, kedze prezident to moze stopnut aj tak len 3krat. Kedze kym by to schvalili, trvalo by to par mesiacov, pocas ktorych by farari a vsetci katolici spisali referendum o predcasnych volbach.
Vysledok tohto snazenia by bol, ze strany ktore by sa o to pokusuli ich "popularita" by klesla cca na polovicu, objavila by sa strana, ktora by slubila zrusenie tohto zakona a ta by mala zrazu obrovske preferencia a s prehladm by vyhrala a bolu by sme tam kde pred tym.
Ok uznavam, mozno trochu apokalypticky som to nacrtol, ale nie je to az tak nerealne...
Krugondrej napísal: Je treba založiť cirkev ateistov kde by bola uctievaná veda...
A čo z toho by mali títo ľudia, ktorí by vstúpili do takejto "cirkvi"? Títo ľudia sa tam budú klaňať vedcom a vede? A čo z toho budú mať? Večný život v pekle? A čo ešte by z toho mali?
Chavez - jasne, urcite by to nebolo take jednoduche...ale ide tu o ten princip...za to, ze je tu viac katolikov, tak nemusia byt tak zvyhodnovani, ako k tomu pridu nekatolici? Je smutne, ze vlada sa zaujima len o svoje preferencie...a ak cirkvi nejde o nic ine, len o svoju vieru, tak by s tym suhlasili...lenze to neurobia, lebo cirkev z toho tazi...a ako si napisal, ludia cirkvi prispievaju, tak na co jej ma prispievat aj stat, ktory sa podla ustavy nema viazat na ziadnu ideologiu ani nabozenstvo? Tym padom by nemal zvyhodnovat ani ziadnu cirkev a cirkev nech si hlada prostriedky na svoje fungovanie u veriacich, a nie aby jej aj neveriaci platili zo svojich dani...lenze jedna vec je co je napisane v ustave a druha vec je realita, podla mna by sa dalo kludne povedat, ze SR je katolicky stat. A este k tomu to vyjadrenia Fica, ze tak ako je cirkev matkou pre ludi, tak stat chce byt otcom, to je jasne porusenie ustavy...
Krugondrej si dosť starý, ale ešte aj teraz máš mnoho pomýlených názorov. Napríklad napísal si toto: 1.Ale je to dobre vymyslelné, keď sa pomodlíte, odkážete kostolu niečo alebo hodíte do zvončeka, tak ste stále dobrý. Dobrý pred ľudmi? To nestačí! Musíš byť dobrý pred Bohom, aby si získal večný život v nebi.
2. Tažšie to mali Gréci, Aztékovia, Chetiti, časť Rímanov. Tí sú v pekle, lebo boh oplodnil Máriu až cca 40 000 rokov potom, ako vznikli prví Homo sapiens. Dosť to fláka ten boh a to my máme byť lepší ako on. Má na svedomí stovky milónov ľudí, ktorí sú pre neho v pekle. V pekle sú iba tí ľudia ktorí si to zaslúžia a to neznamená, že keď Ježiš za nás zomrel až po ich smrti, že tí spravodlivý z nich nie sú v nebi. Do Ježišovej smrti spravodlivý ľudia boli v raji. A keď Ježiš zomrel za naše aj ich hriechy až v tedy mohli ísť s ním do neba.
cirkev vždy brala,berie a vždy bude brať od nás prachy..či sme ateisti alebo veriaci...ja osobne som ateista a tiež sa mi to neľúbi,ale veľa ľudí je vychovaných vo viere v boha...alebo chcu niečomu veriť,možno je to tak pre nich lepšie....
nebopeklo-a prečo by sme sa mali niečomu klanať? Nebyť vedy,tak žiješ ešte v jaskyni...
nebo a peklo,ježiša,svätých si vymysleli ľudia z cirkvi(alebo domysleli,takzvaná typizácia tuším sa to volá ) len preto,aby mali nad ľudmi moc a žili si ako prasatá v žite
Nechce sa mi to cele citat, ale s Krugondrejom urcite suhlasim..
U nas uz cosi take aj existuje, je to Spolocnost
Prometheus, ktora zdruzuje ludi bez vyznania. Mam na nu link medzi mojimi linkami..
Tiez som sa kedysi venoval tejto problematike aj tu a napisal som o tom par clankov..
Ale od Neba pod jeho asi 30. nickom Peace1 som sa nedozvedel nic ine, len tie iste fanaticke dristy.. A Krugondrej - s Nebom (Nebopeklo) sa neoplati polemizovat, pretoze on len trepe stale tie iste kraviny dookola a nepripusti nic ine ako svoj nazor, takze je s nim zbytocne stracat cas..
Azel, vieš čo je na tebe najtragickejšie? Že o tebe už vedia všetci tí o ktorých si tvrdil, že sú oni Nebovia, že aký si stihoman. Teraz posledná tvoja obeť Peace1. Čo si o tebe pomyslí? Nestrápňuj sa a maj úctu aspoň pred sebou.
Nebopeklo - presne ako si napisal, nestrapnuj sa a maj uctu aspon pred sebou...a daj pokoj ostatnym na birdzte, toto nie je urodna poda pre tvoje fanaticke semienko...
Krugondrej, mne to je jedno. Kľudne si bojuj za to aby oddelili Cirkev od štátu alebo aby nebola financovaná z peňazí ateistov. Ja som reagoval hlavne na tú absurdnosť, že si chceš postaviť chrám na to aby si sa mohol ísť klaňať vedcom. To ani netreba komentovať.
Greatboy1, ja slepo neverím. Je tu toľko vecí, ktoré hovoria o tom, že Boh existuje. Veď len pravdepodobnosť, že náhodnou mutáciou vznikol človek ako sme my, je taká nepravdepodobná, že to sa hádam ani nemohlo stať. Ja verím vede, ale nie hlúpostiam.
Lucates - ak veríš v reinkrináciu, tak je to Tvoj názor, viem sa o ňom s Tebou porozprávať. Ale nenútiš ostatných ludí, aby sa o tom učili v škole, nenútiš ích, aby ti platili na stavbu kostolov a platili tvojích mníchov. Nenútiš náš štát, aby podpisoval Vatikánske zmluvy s tebou. To je ten rozdiel.
Mudrlantka - ja nikoho nenútim stať sa veriacim. Oni ma to nútia. Oni popierajú vedu. Oni budú tvoje deti učiť nezmysly a ty to budeš ešte platiť.
Tvoj prístup je - oni sa nechcú baviť o zákaze jedenia mäsa, tak ja sa nebudem baviť ompeniazoch, ktoré mi kradnú. Ak chceš, tak buď vegetarianka. Tým nikomu neubližuješ. Len nechci, aby som ti odvádzal v daniach nejaké percentá.
Chavez - bohužiaľ asi máš pravdu. Ale aj tak mi nikto nezabráni, aby som aspoň takouto formou nevyjadril svoj názor. Aspoň tí, ktorí maju rovnaký názor vidia, že nie sme sami.
Veľa veriacich sú takí katolíci ako ja, boli pokrstení, keď sa k tomu nemohli vyjadriť.
Potom sú takí, ktorí veria v Boha, ale nie takého aký je prezentovaný katolíkmi /na svete sú katolíci cca 20 percentní/. Kto má pravdu. Indián v Amazonke nevie nič o KDH a Vatikáne.
Potom sú takí, ktorí veria v nejakú vyššiu silu, ale majú pocit, že nemá najmenší zmysel chodiť do kostolov a modliť sa k farárom. Ide o vyšší princíp, ktorý je mimo pápeeža a Vatikánu.
Nebopeklo - tí, ktorí by vstupili do cirkvi ateistov by dosiahli to, že už by ích dane išli na ciele ktorím veria oni a nie ty. To je asi právo, ktoré nám neupieraš.
Neplánujem zbožňovať vedcov, načo, sú to ľudia ako ja a ty. Ale plánujem mať navždy týchto ludí v úcte. Poznám ich, začínal som ako vedec an Ústave technickej kybernetiky SAV a napr. robil som na jednej chodbe s Mikloškom.
Bohužial som nemohol v tom pokračovať. Alew vždy, keď počuje, že niekto je vedec /v pravom slova zmysle/ tak mám k nemu obrovskú úctu. A newplánujem sa mu klaňať a neplánujem mať úctu, ktorí popirajú vedu. To sú špiny.
Nebopeklo - už si čítal Korán. Vieš, že keby ťa niekto zabil ako neveriaceho, že pôjdeš rovno do superneba s huriskami. Pekná hlúposť, že.
Ja nepotrebujem, aby tvojho boha. nECHAJ SI HO, ALE NEKRADNI MI PENIAZE. nEVYKLADAJ MI O BOHU, POVEDZ MI PREčO MáM JA PLATIť ľUDí, KTORí POPIERAJú OFICIáLNE VEDECKé VýSLEDKY, KTORé Sú UčENé NA šKOLE.
Nebopeklo - skús mi niekde, nejak dokázať dušu. Ako si si istý, že delfín, gorila a šimpanz nemá dušu tak ti to nejdem vyvracať. ja rtomu uverím, keď mi to niekto ukáže.
ľudia, ktorí písali bibliu pred 2000 rokmi nič o tom nevedeli.
Peace1 - ja neviem o žiadnej veci, ktorá potvrdzuje existenciu boha. Príroda ho nepotrebuje. Potrebujú ho len ľudia, ktorí chcú v niečo veriť a tí, ktorí ích potrebujú vládať.
Ale to je v poriadku, ak ím to pomáha v živote /tým slabým, tak nech veria/, ale popierať vedu, tak to nie. Veda nie je nábožentsvo. To nie je o viere, to je o vzdelaní, dôkazoch, výskumoch a PRAVDE.
1: a ty si myslis, ze keby aj jestvoval ten -izmus, bola by tam ta tvoja tolerancia, poznanie, a antivrazedne sklony? ha ha a este raz ha, clovek je v prvom rade otrok svojho ja a niekdy ani za cely zivot sa nenauci zvitazit nad nejakou vôlou cinit len a len podla pravidiel, nech uz ide o cokolvek, riadne pokrytecké a nedomyslené
Krugondrej - inac s ludmi ako Peace1, Nebopeklo, Parker, Martinm, a pod. sa tu nema zmysel bavit, vacsinou (ak nie v kazdom pripade) je to jedna a ta ista osoba, fanaticky katolik, ktory obtazuje ostatnych birdzakov skopirovanymi textami nejakej fanatickej stranky a nikdy ti neda ziadny rozumny argument a ked mu budes v niecom oponovat, tak sa nezmohne na nic ine, iba ti pohrozi, ze budes zatrateny a pojdes do pekla...absolutne nema zmysel reagovat na ich prispevky.
Peace1 ma takmer prazdny profil, presne ako x tvojich nickov, co si si tu vytvoril a kazdy to vie, takze je na tebe/nom dokazovat, ze to nie si ty a v profile ma popisane presne tvoje fanaticke dristy, ale to len tak na okraj, seriem na teba, lebo si debil aj ostanes az do smrti..
Lucates - dakujem.
Krugondrej - odporucam zalozit diskusiu v nejakej sekcii, co je aj medzi tymi, co su pekne usporiadane vo fore a v kazdej je poslednych 5 diskusii. Lebo tuto si uz asi vsimne malokto..
Lucates máš pravdu je to fanatik a takúto debatu som mal viackrát. Snažia sa ťa dostať do svojích klasických debát, ale nikdy ti neopovedia.
Nechce sa mi s nimi strácať šas, ale ma ppotešilo, žew sú tu rozumní ľudia ako ty.
Včera som videl dva filmy - Neodídem bez dcéry - o Iráne a ako tam náboženstvo ničí strašne ľudí. Som presvedčaný, že keby mohli, tak ľudia ako Nebopeklo zavedú ničo aj sem. Ináč je zaujímavé, že matka bojovala proti jednému náboženstvu a nútila decko modliť sa k druhému bohovi. A ten sa prejavil až v ďalšom filme Apocalypsa od Mel Gibsona. Tam popísali Inkov alebo Aztékov ako si získavajú priazeň svojho boha. Hoden tvrdé a neľudské a potom na záver prichádzaju Španieli,na loďkách ako prvý kňaz z krížom. Hlavný hrdina uteká do džungle, lebo tuší, že až teraz prišlo to najkrutejšie, čo ích mohlo postihnúť. Kresťania ích v mene najláskavejšieho boha vyvražďili v takých množstvách, že to nepozná história. Ináč Mel Gibson je riaden náboženský fanatik a asi to myslel, že prišlo vykúpenie a že tento boh bude lepší. Nie, niet strašnejšieho boha ako tem, ktorý ti káže vraždiť neveriacich. To sa pomýlil.
Krugondrej: PREČO MI KREŤANIA KRADNÚ MOJE PENIAZE ZO ŠTÁTNEHO ROZPOČTU. PREČOSI NA KOSTOLY NEDÁVATE SAMI?
Kostoly sú kultúrne pamiatky a preto má na ne štát prispievať zo ŠR. Tie kostoly sú naše spoločné dedičstvo a sú to asi jediné na Slovensku pamiatky, ktoré zaujímajú cudzincov. Takže štát takto podporuje turizmus a z toho potom sa mu vráti to čo do toho investoval.
Ja ako kresťan som proti potratom a ďalším veciam z ktorými vôbec nesúhlasím a tiež na ne z mojich daní musím platiť do ŠR. Takže to máš to isté.
no tak , klud ludia, ja si myslím ze navozenstva vznikli len kvoli tomu ze sa ludia bali smrti a tak si namysleli ze ked budu verit v nejakeho boha tak budu zit vecne, ale ved clovek je len organizmus a ked zomries tak len zhnijes ako zviera a konec, ale zasa moze byt nejaka sila ktora vytvorila tuto zem
Azel, ty si reagoval na moju vetu, ktorú som napísal: Azel vieš čo je na tebe najtragickejšie? Že o tebe už vedia všetci tí o ktorých si tvrdil, že sú oni Nebovia, že aký si stihoman. Teraz posledná tvoja obeť Peace1. Čo si o tebe pomyslí? Nestrápňuj sa a maj úctu aspoň pred sebou a na to si mi napísal toto:
Nebo, ty nakazeny hajzel, ty syn prasivej suky, co ta mater robila v hajzli, ja si ta najdem a rozmlatim ti tu tvoju spinavu fanaticku papulu..
Azel ty si chcel slušne komunikovať? Keď si nemal argumenty tak si si aspoň ponadával. To svedčí o tvojom úbohom IQ. Aspoň sa ti uľavilo? Nestrápňuj sa tu.
Azel už dávnejšie som ti dal súhlas, aby si si mohol zistiť na Birdze či Nebo je Párker, Slečínka, Peace1 atď. A až potom by zistil, že aký si bol stihoman.
Nebopeklo mi vypisuje aj súkromne a ja sa s ním už nechcem o ničom baviť. Považujem ho za profesionálneho pracovníka Vatikánu, ktorý to tu monitruje a veľmi schopne zavádza témy tak, kde to chce on.
Je pekné ako prekrútil moju hlavnú otázku o platení príspevkov cirkvi / prvá otázka/, na otázku o platení za údržbu kostoloich farárov, náklady na výuku náboženstva na školách a stavbu nových kostolov. Na to zase zabudol odpovedať.
Na hlavnú otázku mi nechce odpvedať a vypisujem mi žvásty o nebe a pekle, neverí na Darwinovu tóriu a spochybňuje výsledky práce tisícok vedcov a nahrádza ích tvrdením Biblie, ktorú napísali luďia, ktorí ani netušili čo je DNA pred 2000 rokmi. Som hlboko presvedčený, že keby mal moc, tak by zrušil výuku týchto vecí na škole a naše deti by mali informácie na úrovni Talibánu.
Zavádza potratmi- ináč súhlasím s ním, že nech sa potraty neplatia zo štátu /okrem prípadov ohrozujúcich zdravie človeka/, ale pokiaľ mám informáciu, tak sa za to platí súkromne.
za potrat si zena plati sama, ked nan nie je vazny zdravotny dovod, pokial viem...takze nebopeklo je troska mimo v tomto, aj ked on je asi proti vsetkym potratom, lebo keby zena pri porode mala zomriet a aj dieta s nou, tak to by bola vola Bozia a clovek tomu nema predist, aj ked je zjavne, ze je ohrozene zdravie dietata...chore...Nebapekla aj s jeho 1500 nickmi ignorujte, fakt sa s nim nema zmysel bavit, on uz ani nie je krestan, ale psychopat...
Lucates - tipujem, že je to nejaký aktívny jehovista, hľadá, kto sa mu na tie jeho témy chytí a potom ho spracúva. Stále mi vypisuje aj súkromne.
Najviac sa mi páčia tí, čo predávajú Strážne veže od jehovistov. Mal so s nimi príšerné skúsenosti. Sú takí plní lásky pochopenia a dobroty až kým sa ich nespýtaš, čo sa stane s tými, ktorí síce žiaden hriech nespáchali ale neveria v Boha alebo sa nechodia modliť. To sa dozvieš aké utrpenia má pre nich Boh. Ich priateľstvo sa stráca, tam sa zvyčajne zaseknú a nevedia argumentovať a musia ísť asi na doškolovanie.
Teraz sa na nich bavím, že keď idem okolo, tak sa ím veľmi slušne ale nahlas pozdravím ALAH AKBAR. Strašne sa mi páči ako sa tvária.
Krugondrej: PREČO MI KREŤANIA KRADNÚ MOJE PENIAZE ZO ŠTÁTNEHO ROZPOČTU. PREČOSI NA KOSTOLY NEDÁVATE SAMI? Odpovedal som ti takto:
Kostoly sú kultúrne pamiatky a preto má na ne štát prispievať zo ŠR. Tie kostoly sú naše spoločné dedičstvo a sú to asi jediné na Slovensku pamiatky, ktoré zaujímajú cudzincov. Takže štát takto podporuje turizmus a z toho potom sa mu vráti to čo do toho investoval a ešte ma aj z toho zisk.
Ja ako kresťan som proti potratom a ďalším veciam z ktorými vôbec nesúhlasím a tiež na ne z mojich daní musím platiť do ŠR. Takže to máš to isté.
Ale keď ti toto nestačilo, tak si sa pýtal či si povinný sa dať okrádať na daniach. Nikto nie je povinný. Tak ich neplať. Tú tvoju otázku treba položiť inde. Ja tiež nesúhlasím s tým aby som platil dane štátu na tie vecí, ktoré nepoužívam, nezaujímajú ma, nesúhlasím s nimi ako sú potraty..., ale aj tak s tým nič nemôžem spraviť.
Ešte raz sa pýtam, prečo mám platiť platy farárov, kostolníkov a nie údržbu kostolov.
Rada, aby som ich neplatil je dobrá, len ako to dosiahnúť, bez toho, aby som spáchal trestný čin. Teda jediné riešenie je urobiť si cirkev ateistov, získať podporu od štátu. Aj naše stavby, kde budeme propadovať úspechy vedy ako je napr. Darwinova evolučná teória, budú kultúrne pamiatky a platý pracovníkov v týchto chrámoch vedy budú platené rovnako ako kostoly.
A že teóriu Darwina, treba ešte raz niektorým tupcom vysvetliť, to je jasné. Tisíce vedcov, tisíce vykopávok sú pre fanatika ako nebopeklo nič. Evolúcia neexistuje, nové tvory nevznikajú / a čo AIDS/. To radšej mám podľa neho čítať články o tých, ktoríns vrátili z pekla a vypovedali, čo sa tam stalo. Tomu ten ... verí.
Môžem byť súčasne veriaci a aj veriť Darwinovej evolučnej teórii? Ak dokážem, že život vznikol bez prispenia boha, je ešte náboženstvo oprávnené?
Ako je možné, že sa dve teórie, úplne si protirečiace učia na tých istých školách v 21. storočí. Nemali by sme tam zaviesť aj základy vyvolávania dažďov?
Ale píšte už na novú rubriku a prosím nebopeklo / a jeho ďalších 5 mien, pod ktorými funguje/ , aby tam neťahal milón bočných tém. Pre začiatok nech odpovie, či verí v Darwina alebo nie a ak nie, tak prečo nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Keď chcú mať platených farárov a kostoly, tak nech predajú svoje majetky alebo sa na to poskladajú. Ak by mali platiť, tak som zvedavý koľko ľudí bude prispievať.
Tak je jasné, že sa ho ľudia boja. Veď v pekle tiež šéfuje jeho nepodarok, padlý aniel.
Ale je to dobre vymyslelné, keď sa pomodlíte, odkážete kostolu niečo alebo hodíte do zvončeka, tak ste stále dobrý.
Tažšie to mali Gréci, Aztékovia, Chetiti, časť Rímanov. Tí sú v pekle, lebo boh oplodnil Máriu až cca 40 000 rokov potom, ako vznikli prví Homo sapiens. Dosť to fláka ten boh a to my máme byť lepší ako on. Má na svedomí stovky milónov ľudí, ktorí sú pre neho v pekle.
To je typické-čo človek urobí zle, tak vinu zvalí na Boha. Ako vždy. Krugondrej, ty nevidíš tú absurdnosť alebo vôbec nepoznáš učenie kresťanstva?
Stvorila ma genetická mutácia pred cca 40 000 rokmi, tak ako Neandretálcov, ktorí ale už vymreli, rovnako ako môj predok. Boh s tým nemá nič spoločné. Prečítaj si niečo od archeológov, ktorých nefinancuje pápež.
Mňa netreba vykupovať. Ja nepácham hriechy zo strachu z pekla, ale preto, že je to súčasťou mojej morálky.
Ja neverím na večný život.Aj starí Gréci majú nárok na vešný život, alebo nie. Ale kto ich spasil, keď Ježiš meškal 40 000 roko. Ačo šimpanzy, odlišujeme sa od nich len o cca 2, 5 percenta DNA. Aj oni budú spasený. Myslel boh aj na nich.
Fanatizmus je popierať vedú, klamať ľudí, naháňať im strach peklom. Keď som bol malý chlapec mal som strašné sny s peklom. Ale už ma to prešlo. Už sa nebojím ani ježibab a obrov a ani pekelných chlapcov.
Prečo sa bojíš vedy a vedcov.
Aj ty si myslíš, že farári by mali navrhovať učebnice sexulógie. Však o tom prd vedia.
Ja nezvaľujem vinu na boha. Nemôžem. On pre mňa neexistuje a neexistujú ani iný bohovia, Zeus, Krišna, boh hromu, Poseidon atď.
Ale odbočili sme od hlavného problému. Skús sa vyjadriť k nemu.
PREČO MI KREŤANIA KRADNÚ MOJE PENIAZE ZO ŠTÁTNEHO ROZPOČTU. PREČOSI NA KOSTOLY NEDÁVATE SAMI:
Iste musíš vedieť, že Boh nám dal slobodnú vôlu, preto nás necháva, aby sme si problémy sami vyriešili, keď sme si ich spôsobili. Prečítaj si tvoj 9. príspevok lebo ak si zabudol, tak si presne zvaloval vinu na Boha, lebo tomu mal podľa teba zabrániť.
Vieš o tom, že pri katastrófe, ktorá vyhubila dinosauri vyhynulo cca 80 percent živočíchov a tie ďalšie zvznikli až potom. To ich vyrábajú dodatočne.
Prečítaj si občas aj vedecké časopisy a ver mi, že Darwinovej teórii vývoja verí cca 70 percen obivateľstva a mnohí aj keď sú veriaci je je to v rozpore s ích logikou. Ak to neplaí, tak prečo ste to ešte nezkázali učiť učiteľom. Už dávno mali aj z darwinom zhorieť na hranici.
Veta za vetou v Biblii je nelogická a na konci každej takejto debaty sa to uzvrie, že je to otázka viery a to sa nedá vyvrátiť
Súhlasím, ale prečo je to finacované z mojích peňazí.
PREČO NEODPOVEDÁŠ NA MOJU HLAVNÚ OTÁZKU. HAMBÍŠ SA, ŽE MA OKRÁŠ? POJDEŠ SA Z TOHO VYSPOVEDAŤ A BOH TI ODPUSTÍ?
Ja si kupujem KOZMOS a čítam trochu inú literatúru ako Ty. A chcem aby sa o Darwinovi učilo aj na školách a aby moji vnuci mali šncu poznať VEDECKÚ pravdu.
Ináč si pred chvíľou poprel teóriu vývoja, tak som zvedavý, čo všetko z vedy ti nesedí, len aby si sa mohol niekomu klaňať.
Veríš, že Vesmír vznikol pre 13,7 miliardami rokov. Ak nie, uvedomuješ si aký si nevzdelaný a ako ti ublížili svojou pavedou farári.
Aj keď moja spolužiačka tresla, e ona bude radšej veriť v to, že ju stvoril Boh, než aby verila, že nejaký jej predok je opica...
Ešte sa mi páči ako sa každý pýta, čťi som čítal Bibliu. Samozrejme som ju čítal, ale oni čítajú asi fakt len Katolícke noviny. Poprieť Darwina to je už dosť silné.
No vedel by som si tie peniažky predstaviť lepšie investované veru...
Zdravotníctvo, školstvo..
My sme mali spoločného predka. DNA je dnes už tak preskúmané, že niet o čom pochybovať.
Videla si niekedy prírodopisný film o gorilách a šimpanzoch. Vidíš ako sa starajú o svoje potomstvo, milujú sa, sú k sebe nesmierne nežní. Niekedy ím závidím, že sú čistejší a neskazenejší ako my. A že myslia, vnímajú seba ako samostatné osoby, vedia zvládnuť obrázkovú reč a vyjadrovať sa v symbolch, to je čo. To nie sú blbé červíky. Určite sú lepší ako vraždiaci náboženský fanatici v Teheráne.
A fakt si myslíte, že my sme posledný stupeň vývoja. Genetický pokrok už nezastaví ani Teherán ani Vatikán, budeme mať nové orgány, liečiť choroby a kyborgizovať svoje telá. Ja mám napríklad umelé zuby. A kopa ľudí má umelé kĺby, platničky, o chvíľu srdcia. A potom určite prídeme na to ako zálohovať naše myšlienky.
To bude moja verzia večného života.
ale tiez nesuhlasim, aby stat platil z nasich dani cirkvy nejake prispevky, ale neriesil by som to cirkvou ateistov, ale odlukou cirkvy od statu, co je uplne najrozumnejsie riesenie...
ty si tak slepo veriaci az to normalne neni... vysvetli mi aspon jeden dovod preco si o viere taky presveceny? to ze ta v mladosti strasili rozpravkami o certoch vynechaj...
a preco neveris vede? bez nej by si si tu veru nemohol pisat svoje krestanske hovadiny... nemal by si klavesnicu, monitor a vlasne ani elektrinu... byval by si v jaskyni a mal by si primitivne nazory o existencii boha... pockaj! nebyvas nahodou v jaskyni?
A teraz si predstav, ze sa Fico s Meciarom rozhodnu pre odluku cirkvi od statu. S acsinou v parlamente by to nemal byt problem, ale mame este prezidenta, ktori je trtko a urcite to stopne. Povedzme, ze sa to terajsej koalicii podari aj tak pretlacit, kedze prezident to moze stopnut aj tak len 3krat. Kedze kym by to schvalili, trvalo by to par mesiacov, pocas ktorych by farari a vsetci katolici spisali referendum o predcasnych volbach.
Vysledok tohto snazenia by bol, ze strany ktore by sa o to pokusuli ich "popularita" by klesla cca na polovicu, objavila by sa strana, ktora by slubila zrusenie tohto zakona a ta by mala zrazu obrovske preferencia a s prehladm by vyhrala a bolu by sme tam kde pred tym.
Ok uznavam, mozno trochu apokalypticky som to nacrtol, ale nie je to az tak nerealne...
A čo z toho by mali títo ľudia, ktorí by vstúpili do takejto "cirkvi"? Títo ľudia sa tam budú klaňať vedcom a vede? A čo z toho budú mať? Večný život v pekle? A čo ešte by z toho mali?
2. Tažšie to mali Gréci, Aztékovia, Chetiti, časť Rímanov. Tí sú v pekle, lebo boh oplodnil Máriu až cca 40 000 rokov potom, ako vznikli prví Homo sapiens. Dosť to fláka ten boh a to my máme byť lepší ako on. Má na svedomí stovky milónov ľudí, ktorí sú pre neho v pekle. V pekle sú iba tí ľudia ktorí si to zaslúžia a to neznamená, že keď Ježiš za nás zomrel až po ich smrti, že tí spravodlivý z nich nie sú v nebi. Do Ježišovej smrti spravodlivý ľudia boli v raji. A keď Ježiš zomrel za naše aj ich hriechy až v tedy mohli ísť s ním do neba.
nebopeklo-a prečo by sme sa mali niečomu klanať? Nebyť vedy,tak žiješ ešte v jaskyni...
nebo a peklo,ježiša,svätých si vymysleli ľudia z cirkvi(alebo domysleli,takzvaná typizácia tuším sa to volá ) len preto,aby mali nad ľudmi moc a žili si ako prasatá v žite
U nas uz cosi take aj existuje, je to Spolocnost
Prometheus, ktora zdruzuje ludi bez vyznania. Mam na nu link medzi mojimi linkami..
Tiez som sa kedysi venoval tejto problematike aj tu a napisal som o tom par clankov..
Ale od Neba pod jeho asi 30. nickom Peace1 som sa nedozvedel nic ine, len tie iste fanaticke dristy.. A Krugondrej - s Nebom (Nebopeklo) sa neoplati polemizovat, pretoze on len trepe stale tie iste kraviny dookola a nepripusti nic ine ako svoj nazor, takze je s nim zbytocne stracat cas..
Myslel, ale inakšie ako na ľudí. Šimpanzy sú zvieratá. Oni nemajú dušu a preto nemôžu byť spasený tak isto ako aj ďalšie zvieratá.
2. A čo šimpanzy, odlišujeme sa od nich len o cca 2, 5 percenta DNA? Áno, tak nepatrné percento robí z nás ľudí géniov a z nich iba hlúpe zvieratá...
Tvoj prístup je - oni sa nechcú baviť o zákaze jedenia mäsa, tak ja sa nebudem baviť ompeniazoch, ktoré mi kradnú. Ak chceš, tak buď vegetarianka. Tým nikomu neubližuješ. Len nechci, aby som ti odvádzal v daniach nejaké percentá.
Veľa veriacich sú takí katolíci ako ja, boli pokrstení, keď sa k tomu nemohli vyjadriť.
Potom sú takí, ktorí veria v Boha, ale nie takého aký je prezentovaný katolíkmi /na svete sú katolíci cca 20 percentní/. Kto má pravdu. Indián v Amazonke nevie nič o KDH a Vatikáne.
Potom sú takí, ktorí veria v nejakú vyššiu silu, ale majú pocit, že nemá najmenší zmysel chodiť do kostolov a modliť sa k farárom. Ide o vyšší princíp, ktorý je mimo pápeeža a Vatikánu.
Neplánujem zbožňovať vedcov, načo, sú to ľudia ako ja a ty. Ale plánujem mať navždy týchto ludí v úcte. Poznám ich, začínal som ako vedec an Ústave technickej kybernetiky SAV a napr. robil som na jednej chodbe s Mikloškom.
Bohužial som nemohol v tom pokračovať. Alew vždy, keď počuje, že niekto je vedec /v pravom slova zmysle/ tak mám k nemu obrovskú úctu. A newplánujem sa mu klaňať a neplánujem mať úctu, ktorí popirajú vedu. To sú špiny.
Ja nepotrebujem, aby tvojho boha. nECHAJ SI HO, ALE NEKRADNI MI PENIAZE. nEVYKLADAJ MI O BOHU, POVEDZ MI PREčO MáM JA PLATIť ľUDí, KTORí POPIERAJú OFICIáLNE VEDECKé VýSLEDKY, KTORé Sú UčENé NA šKOLE.
ľudia, ktorí písali bibliu pred 2000 rokmi nič o tom nevedeli.
Ale to je v poriadku, ak ím to pomáha v živote /tým slabým, tak nech veria/, ale popierať vedu, tak to nie. Veda nie je nábožentsvo. To nie je o viere, to je o vzdelaní, dôkazoch, výskumoch a PRAVDE.
Lucates - dakujem.
Krugondrej - odporucam zalozit diskusiu v nejakej sekcii, co je aj medzi tymi, co su pekne usporiadane vo fore a v kazdej je poslednych 5 diskusii. Lebo tuto si uz asi vsimne malokto..
Nechce sa mi s nimi strácať šas, ale ma ppotešilo, žew sú tu rozumní ľudia ako ty.
Včera som videl dva filmy - Neodídem bez dcéry - o Iráne a ako tam náboženstvo ničí strašne ľudí. Som presvedčaný, že keby mohli, tak ľudia ako Nebopeklo zavedú ničo aj sem. Ináč je zaujímavé, že matka bojovala proti jednému náboženstvu a nútila decko modliť sa k druhému bohovi. A ten sa prejavil až v ďalšom filme Apocalypsa od Mel Gibsona. Tam popísali Inkov alebo Aztékov ako si získavajú priazeň svojho boha. Hoden tvrdé a neľudské a potom na záver prichádzaju Španieli,na loďkách ako prvý kňaz z krížom. Hlavný hrdina uteká do džungle, lebo tuší, že až teraz prišlo to najkrutejšie, čo ích mohlo postihnúť. Kresťania ích v mene najláskavejšieho boha vyvražďili v takých množstvách, že to nepozná história. Ináč Mel Gibson je riaden náboženský fanatik a asi to myslel, že prišlo vykúpenie a že tento boh bude lepší. Nie, niet strašnejšieho boha ako tem, ktorý ti káže vraždiť neveriacich. To sa pomýlil.
Nech si kažý verí čomu chce, ale nech na to neberie od mňa peniaze a nech nepopiera vedecké výsledky a nenúti druhých, aby verili v to isté.
Ak vám pomáha veriť v boha, tak si verte, ale za svoje a nestarajte sa do svetských vecí.
Na náboženstvo by som dal svoje dieťa, len keby som mu chcel ublížiť.
Kostoly sú kultúrne pamiatky a preto má na ne štát prispievať zo ŠR. Tie kostoly sú naše spoločné dedičstvo a sú to asi jediné na Slovensku pamiatky, ktoré zaujímajú cudzincov. Takže štát takto podporuje turizmus a z toho potom sa mu vráti to čo do toho investoval.
Nebo, ty nakazeny hajzel, ty syn prasivej suky, co ta mater robila v hajzli, ja si ta najdem a rozmlatim ti tu tvoju spinavu fanaticku papulu..
Azel ty si chcel slušne komunikovať? Keď si nemal argumenty tak si si aspoň ponadával. To svedčí o tvojom úbohom IQ. Aspoň sa ti uľavilo? Nestrápňuj sa tu.
Je pekné ako prekrútil moju hlavnú otázku o platení príspevkov cirkvi / prvá otázka/, na otázku o platení za údržbu kostoloich farárov, náklady na výuku náboženstva na školách a stavbu nových kostolov. Na to zase zabudol odpovedať.
Na hlavnú otázku mi nechce odpvedať a vypisujem mi žvásty o nebe a pekle, neverí na Darwinovu tóriu a spochybňuje výsledky práce tisícok vedcov a nahrádza ích tvrdením Biblie, ktorú napísali luďia, ktorí ani netušili čo je DNA pred 2000 rokmi. Som hlboko presvedčený, že keby mal moc, tak by zrušil výuku týchto vecí na škole a naše deti by mali informácie na úrovni Talibánu.
Zavádza potratmi- ináč súhlasím s ním, že nech sa potraty neplatia zo štátu /okrem prípadov ohrozujúcich zdravie človeka/, ale pokiaľ mám informáciu, tak sa za to platí súkromne.
Najviac sa mi páčia tí, čo predávajú Strážne veže od jehovistov. Mal so s nimi príšerné skúsenosti. Sú takí plní lásky pochopenia a dobroty až kým sa ich nespýtaš, čo sa stane s tými, ktorí síce žiaden hriech nespáchali ale neveria v Boha alebo sa nechodia modliť. To sa dozvieš aké utrpenia má pre nich Boh. Ich priateľstvo sa stráca, tam sa zvyčajne zaseknú a nevedia argumentovať a musia ísť asi na doškolovanie.
Teraz sa na nich bavím, že keď idem okolo, tak sa ím veľmi slušne ale nahlas pozdravím ALAH AKBAR. Strašne sa mi páči ako sa tvária.
Kostoly sú kultúrne pamiatky a preto má na ne štát prispievať zo ŠR. Tie kostoly sú naše spoločné dedičstvo a sú to asi jediné na Slovensku pamiatky, ktoré zaujímajú cudzincov. Takže štát takto podporuje turizmus a z toho potom sa mu vráti to čo do toho investoval a ešte ma aj z toho zisk.
Ale keď ti toto nestačilo, tak si sa pýtal či si povinný sa dať okrádať na daniach. Nikto nie je povinný. Tak ich neplať. Tú tvoju otázku treba položiť inde. Ja tiež nesúhlasím s tým aby som platil dane štátu na tie vecí, ktoré nepoužívam, nezaujímajú ma, nesúhlasím s nimi ako sú potraty..., ale aj tak s tým nič nemôžem spraviť.
Rada, aby som ich neplatil je dobrá, len ako to dosiahnúť, bez toho, aby som spáchal trestný čin. Teda jediné riešenie je urobiť si cirkev ateistov, získať podporu od štátu. Aj naše stavby, kde budeme propadovať úspechy vedy ako je napr. Darwinova evolučná teória, budú kultúrne pamiatky a platý pracovníkov v týchto chrámoch vedy budú platené rovnako ako kostoly.
A že teóriu Darwina, treba ešte raz niektorým tupcom vysvetliť, to je jasné. Tisíce vedcov, tisíce vykopávok sú pre fanatika ako nebopeklo nič. Evolúcia neexistuje, nové tvory nevznikajú / a čo AIDS/. To radšej mám podľa neho čítať články o tých, ktoríns vrátili z pekla a vypovedali, čo sa tam stalo. Tomu ten ... verí.
Ako je možné, že sa dve teórie, úplne si protirečiace učia na tých istých školách v 21. storočí. Nemali by sme tam zaviesť aj základy vyvolávania dažďov?
Ale píšte už na novú rubriku a prosím nebopeklo / a jeho ďalších 5 mien, pod ktorými funguje/ , aby tam neťahal milón bočných tém. Pre začiatok nech odpovie, či verí v Darwina alebo nie a ak nie, tak prečo nie.