Celkom by ma zaujímalo, ci sú tie informácie o extrémne ťažkých predmetoch pravdivé. Ze v prvých ročníkoch odíde väčšina študentov. Ďalšie ročníky sú rovnako ťažké, alebo sa jedna len o sito na začiatku? Sú matematika, fyzika a podobne predmety o toľko ťažšie ako na strednej? Alebo sa učí hlavne chémia už od začiatku? Totižto po všetkých tých strašidelných historkach, mam aj mierne obavy, ci to zvládne bežný žiak gymnázia. Nikdy som nemal same 1, ale technika a chémia ma bavili tak ma zaujala aj fchpt.
Prepáč za tak dlhú správu
v prvom rocniku odide najviac ludi, pretoze bud zistia, ze ich to absolutne nebavi (ci uz preto, lebo mame vela matiky a fyziky alebo pre nieco ine) alebo idu skusit znova na medicinu. principialne je v kazdom rocniku sito (1. fyzika, 2. fyzikalna chemia, 3. chemicke inzinierstvo), ale ked na to nebudes srat a budes sa aspon na zapocty pripravovat, nebudes mat problem. nie len chemia, ale uplne vsetko sa ucit od zaciatku, pretoze vedenie skoly vie, ze zo strednej chodia ludia taki vytupeni, ze ako keby tam ani nechodili. ja som mala na strednej stale trojky, z matiky raz 4ku a z fyziky som dokonca raz prepadla a uplne v pohode som dala obe fyziky na fchpt na prvy termin (sice na E, ale to je jedno .
naozaj sa priprav na vela pocitania, avsak podla mna je jedinym predpokladom na uspesne studium na fchpt troska logickeho myslenia. samozrejme, treba sa sem-tam ucit na zapocty, tie netreba podcenovat. mozes si pozriet, ake predmety su v ktorom studijnom programe, aby si vedel, ci ta to zaujme.
keby nieco, pokojne napis
@conox V prvom rade si nemal ísť na gymnázium, ale na nejakú strednú odbornú, čo sa zaoberá touto oblasťou ( netuším aká konkrétna stredná, mňa táto oblasť v živote nezaujímala ) Poznám pár ľudí z STU a minimálne jeden išiel na túto fakultu a v polke októbra už odišiel.. nedalo sa to tam zvládať.. takže tak..
Vraj tí, čo sú z odborných škôl, to aspoň lepšie zvládajú, lebo brali už podobné veci, aj pre nich je to ale krst ohňom a hotové peklo na začiatku.. z gymnázia prakticky nemáš šancu, keď sa rozhodneš ísť týmto smerom. Skús právo alebo filozofické smery, tam jedine máš navrch nad inými a tam jedine sa nebudeš musieť doučovať obrovské kvantum a makať desať krát viac ako ostatní.
@Jokerisbertiik Sry, ale vzhľadom na teba mi nepríde významné vysvetľovať ti, prečo je to, čo si tam napísal (aj s tvojou následnou otázkou na mňa) kolosálna somarina.
@jokerisbertiik moja skúsenosť je taká že ľudia zo SOŠ nevedeli vyriešiť ani kvadratickú rovnicu, nevedeli čo je to funkcia a ako vyzerá sínusovka, atď. (ani gymnazisti neexcelovali, ale aspoň to už niekde počuli). z ľudí, čo som poznala, len jedna baba možno z 5 skončila Bc., ostatných vyhodili. tí, čo boli na strednej na farmácii, tak boli veľmi šikovní v labáku, ale vo výpočtoch to bolo zlé. V každom prípade, ak gymnazista nie je manuálne totálne neschopný a SOŠkár sa dokáže doučiť matiku z gymnázia plus tú vysokoškolskú, tak ani jeden z nich nemá problém
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Prepáč za tak dlhú správu
naozaj sa priprav na vela pocitania, avsak podla mna je jedinym predpokladom na uspesne studium na fchpt troska logickeho myslenia. samozrejme, treba sa sem-tam ucit na zapocty, tie netreba podcenovat. mozes si pozriet, ake predmety su v ktorom studijnom programe, aby si vedel, ci ta to zaujme.
keby nieco, pokojne napis
Vraj tí, čo sú z odborných škôl, to aspoň lepšie zvládajú, lebo brali už podobné veci, aj pre nich je to ale krst ohňom a hotové peklo na začiatku.. z gymnázia prakticky nemáš šancu, keď sa rozhodneš ísť týmto smerom. Skús právo alebo filozofické smery, tam jedine máš navrch nad inými a tam jedine sa nebudeš musieť doučovať obrovské kvantum a makať desať krát viac ako ostatní.