ak ratame vsetkych, teda aj beznych, priemernych obcanov (lebo prirodzene, kazdy sa pohybuje v takych kruhoch v akych chce - tym padom ludia co su proti rasizmu asi nebudu v spolocnosti rasistov a mozu zacat nadobudat pocit ze tolko rasizmu tu nie je), tak podla mna ano, vacsina su rasisti
ja nie som uplne bez predsudkov, najradsej o sebe hovorim ze som realistka. ale moj "rasizmus" sa vztahuje cisto na romov z osady (napr. proti cernochom nemam vobec nic), nie na vzdelanych ludi kusok tmavsej pleti. a urcite nie je v takej miere ze by som ich isla zabijat, ale slovensky problem sa teda moc humanne riesit neda, povedzme si otvorene.
To ze ista skupina ludi ma spravanie, ktore sa normalnemu cloveku hnusi je len ich chyba... a ja zas nebudem hladat ihlu v kope sena aby som zmenila nazor
Tento národ je až taký rasistický, že populárnym spevákom sa stal čierny Ibi Maiga a väčšina národa chodí nakupovať do vietnamských a čínskych obchodíkov, bez výčitiek si dajú kebab a od Indiánov (tých severoamerických - nie našich) vo veľkom kupujú na jarmoku suveníri.. hlavne že z nás mimovládky pomaly idú spraviť klony Hitlera, len preto, lebo nikto normálny nechce pchať peniaze na prašivých cigošov
Rasizmus je neznasanlivost voci inej rase... Takze nemam rad Senegalcanov, Cinanov ci Cheerokezov, to je rasizmus... Pokial viem, aj Zidia ci Cigani, su rasy Kaukazskeho typu {Prekvapivo tam patrime aj my... V podstate cela Europa, cast Azie az niekde po Strednu Indu} a tym padom sa nejedna o rasizmus... Mozno o Xenofobiu, to je na dlhsie...
V kazdom pripade, toto by som neoznacoval ako Xenofobiu ci Rasizmus, ale zle skusenosti... Clovek casto kona na zaklade svojich skusenosti a ked ich nema dobre, tak sa tomu netreba divit, ze...
Väčšina spoločnosti nad 40 JE rasistická. Pod 40 sa to už diferencuje... Sme stále liberánejší a liberálnejší... a menej veríme. vo všeobecnosti. či je tento trend fajn... sa uvidí.
Je, lebo väčšina neznáša cigáňov. Ale berem to ako trochu inú formu razismu, my ich neodsudzujeme kvôli farbe pleti ( lebo podľa ma málo kto na Slovensku má problém s černochom, aziatom alebo indiánom) ale proste preto, že väčšina (nie všetci) sa chovajú ako sa chovajú. Ak sa niekto správa slušne nech je aký chce, ale takých tých z osady sa proste bojím a sú mi nepríjemní.
Jasne ze slovensko je rasisticke. Ved aj cela justicia je rasisticka. Ciganom sa vela odpusta len preto ze su cigani, keby rovnaky skutok za rovnakych okolnosti spravil cigan aj beloch tak beloch je potrestany o mnoho prisnejsie
Všetci hovoria aj môj znamý že nie je rasista! A čo je to potom keď prišiel k nemu na návštevu černoch a on luxoval všetko v kúpelni lebo černoch sa mu poumýval v umývadle že aby nedostali rodina nejakú chorobu!!!
Myslím si, že Slováci nie sú rasisti - teda aspoň väčšina nie.
Ak niekto naráža na rómske etnikum, tak si myslím, že ich ľudia nemajú radi kvôli neprispôsobivosti, nie kvôli etnickému pôvodu. Poznám pomerne dosť Rómov čo žijú normálnym životom a ostatní sa k nim chovajú rovnocenne.
preco len slovenskej spolocnosti ... vsade je to rovnake a zaujimavostou je ze je to v kazdom cloveku, len v inej miere a koncentracii ... a je uplne jedno ako sa to nazve.
a prečo sa na to pozeráme len tak, že bieli sú rasisti? naopak to nie je?
rasizmus by bol podľa mňa, keby žili v tých osadách, vyžierali by nám štát a nechceli to nijako riešiť bieli, a my by sme proti nim nič nemali - len keby to boli cigáni, tak by sme ich začali odsudzovať.
A takže ja si myslím, že za to vôbec nemôže farba ich pleti, že ich odsudzujeme.
Rasizmus je aj to, že keď ku vám do práce príde žiadať zamestnanie Róm, tak ho vykopnete len preto že je Róm.
To, že vy ho zamestnáte v potravinách a vám po týždni zmizne 20 pív a 10 fľašiek alkoholu a až potom ho vykopnete, to podľa mňa rasizmus nie je, lebo toto by ste spravili aj z bielym, keby vám toto isté predviedol (ja viem, že toto je bizarný príklad, povedať že Róm chce pracovať v obchode...no ale tak, snažila som sa použiť nejaký...)
Ja mám kamarátov Rómov, a sú v pohode...a nežijú v osade a normálne pracujú. Nemám s nimi problém. Takže som rasista len na osadových Rómov.
Ale to podľa mňa nie je rasizmus ako taký.
Rasizmus ako taký je, keď idem po ulici okolo černocha ktorý mi nikdy nič nespravil a poviem mu "páľ doprdele ty čierna huba, nemáš mať právo na život lebo si čierny".
Ale to že ja idem po ulici a zrýchľujem krok, lebo za mnou kráča skupina osadlíkov, z ktorých neviem koho brat mi vykradol dom, a ich deti mi chodia pľuť na plot a cikať po trávniku pred domom, ich smeti mi smrdia cez tri ulice a aj keď je pol jednej v noci tak spievajú ako diví na celú štvrť....to je rasizmus, z koho strany?
Bieli su istym sposobom rasisti, lebo sa boja ciganov alebo ich nenavidia za to, ze parazituju na tomto state, cigani su rasisti vsetci, lebo veria ze bieli maju automaticky vyhody, ktore oni nemaju a vkuse sa odvolavaju na diskriminaciu...
v pondelok som bol na urade prace, cakal som tam uz hodinu, ked zrazu prisli dvaja degesi, zistili ze sa treba zapisat a kolko mien je pred nimi, tak zacali vykrikovat ze diskriminacia, ze biely nemusi cakat a oni hej...v tom momente som mal chut ich zabalit do igelitovej tasky, aby sa udusili v tom smrade co tam produkovali, v smrade, za ktory by sa cela osada pokope nemusela hanbit...nie som rasista, len neznasam iste aspekty, sposoby prejavu a spravania niektorych ludi, a vacsinou (vzdy) to spada na tu nasu neprisposobivu mensinu/vacsinu. Kiez by boli vsetci degesi ako moji susedia dole, normalni civilizovani romovia.
Rasista niesom nevadia mi činania atĎ en mi vadia tí jebnutý parazity ciganský ktorý sa správaju ako zver byť po mojom osady by som nechal vypáliť a parazitov vystrielať
Nič by som proti nim nemal keby držali hubu a krok. Kurva ale vyžierajú tento štát a ešte majú toľko drzosti vyskakovať do každého.Za to, v akom srabe sú, si môžu sami pretože 99,9% nevie nič iné,len sa rozmnožovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a ak narážaš na rómov, tak tam vo väčšine prípadov nejde o to, že majú inú farbu pleti.
ja nie som uplne bez predsudkov, najradsej o sebe hovorim ze som realistka. ale moj "rasizmus" sa vztahuje cisto na romov z osady (napr. proti cernochom nemam vobec nic), nie na vzdelanych ludi kusok tmavsej pleti. a urcite nie je v takej miere ze by som ich isla zabijat, ale slovensky problem sa teda moc humanne riesit neda, povedzme si otvorene.
To ze ista skupina ludi ma spravanie, ktore sa normalnemu cloveku hnusi je len ich chyba... a ja zas nebudem hladat ihlu v kope sena aby som zmenila nazor
V kazdom pripade, toto by som neoznacoval ako Xenofobiu ci Rasizmus, ale zle skusenosti... Clovek casto kona na zaklade svojich skusenosti a ked ich nema dobre, tak sa tomu netreba divit, ze...
Ak niekto naráža na rómske etnikum, tak si myslím, že ich ľudia nemajú radi kvôli neprispôsobivosti, nie kvôli etnickému pôvodu. Poznám pomerne dosť Rómov čo žijú normálnym životom a ostatní sa k nim chovajú rovnocenne.
rasizmus by bol podľa mňa, keby žili v tých osadách, vyžierali by nám štát a nechceli to nijako riešiť bieli, a my by sme proti nim nič nemali - len keby to boli cigáni, tak by sme ich začali odsudzovať.
A takže ja si myslím, že za to vôbec nemôže farba ich pleti, že ich odsudzujeme.
Rasizmus je aj to, že keď ku vám do práce príde žiadať zamestnanie Róm, tak ho vykopnete len preto že je Róm.
To, že vy ho zamestnáte v potravinách a vám po týždni zmizne 20 pív a 10 fľašiek alkoholu a až potom ho vykopnete, to podľa mňa rasizmus nie je, lebo toto by ste spravili aj z bielym, keby vám toto isté predviedol (ja viem, že toto je bizarný príklad, povedať že Róm chce pracovať v obchode...no ale tak, snažila som sa použiť nejaký...)
Ja mám kamarátov Rómov, a sú v pohode...a nežijú v osade a normálne pracujú. Nemám s nimi problém. Takže som rasista len na osadových Rómov.
Ale to podľa mňa nie je rasizmus ako taký.
Rasizmus ako taký je, keď idem po ulici okolo černocha ktorý mi nikdy nič nespravil a poviem mu "páľ doprdele ty čierna huba, nemáš mať právo na život lebo si čierny".
Ale to že ja idem po ulici a zrýchľujem krok, lebo za mnou kráča skupina osadlíkov, z ktorých neviem koho brat mi vykradol dom, a ich deti mi chodia pľuť na plot a cikať po trávniku pred domom, ich smeti mi smrdia cez tri ulice a aj keď je pol jednej v noci tak spievajú ako diví na celú štvrť....to je rasizmus, z koho strany?
v pondelok som bol na urade prace, cakal som tam uz hodinu, ked zrazu prisli dvaja degesi, zistili ze sa treba zapisat a kolko mien je pred nimi, tak zacali vykrikovat ze diskriminacia, ze biely nemusi cakat a oni hej...v tom momente som mal chut ich zabalit do igelitovej tasky, aby sa udusili v tom smrade co tam produkovali, v smrade, za ktory by sa cela osada pokope nemusela hanbit...nie som rasista, len neznasam iste aspekty, sposoby prejavu a spravania niektorych ludi, a vacsinou (vzdy) to spada na tu nasu neprisposobivu mensinu/vacsinu. Kiez by boli vsetci degesi ako moji susedia dole, normalni civilizovani romovia.
» www.mojevideo.sk/video/167bb/cig...
Ak by niekto dostal niaku nevyliečitelnú chorobu tak by mohol isť jednu dedinu vyzabíjať