Aj áno aj nie,pretože aj v mäse sú vitamíny alebo čo to je,ktoré potrebuješ pre svoj vývin...máš 12 rokov...takže neviem...mala by si jesť aspoň ryby...alebo také dač
Ak sa stravuješ vyvážene a vynechávaš len mäso je to absolútne v pohode len musíš dávať bacha na vitamín B to je problém keď neješ mäso ale i ten sa dá nájsť aj inde čiže pohoda
@natalinqa ma pravdu, nieje sranda byt vegetarianom, ked sa vyvijas. Bude ti chybat vitamin B12, ktory je dolezity pri raste. Jedz aspon poriadne vela ryb, vajec a pi vela mlieka.
@sasi2680 vsetko mozes v pohode nahradit
len si treba davat pozor na uz spominany vitamin B12
porcia ryby alebo jedno vajce maju dostatok dennej davky
alebo aj 2 pohare cerstveho, nepasterizovaneho mlieka.
preco si vlastne vegetarian? nie je lepsie byt vegan? tym, ze jes vajicka, syr, pijes mlieko, rovnako podporujes utrpenie zvierat, ako keby si vegetarian nebol.
nie je to zlé, ak si rozumný vegetarián
brekekee bola vegetariankou 3 roky a jej zdraviu to nijak neškodilo / neprospelo.. takže prečo nie
aj malá pomoc je pomoc
a neznášam reči "tým nikoho nezachrániš" .. @16
@bobi mam za sebou vegetariansky rok zivota za sebou, cize to mam prestudovane
casto som sa musel s mamou doma hadat, preco radsej mrkvu(mrkvaaaa! idem si po nu
ako klobasu a ze urcite neprijimam dost energie a vitaminov
no, kvoli zdrav. problemom som musel nabehnut aj na maso naspat.
momentalne jem masa malo, raz za tyzden, aj to v nejakom richmanovi, ked sa ponahlam
xhtml - vegetarian nemusi byt striktne clovek, ktory neje maso preto, lebo mu je luto zvierat, ale moze to byt aj clovek, ktoremu nechuti maso vseobecne pre jeho chut samotne (hoci iste, ziva predstavivost to len povzbudzuje). Cize poznamka o vajickach sa mi vidi irevelantna...
@28 ale sak si to maso moze nahradit uplne inymi potravinami,ja som tiez a nijak mi to este neuskodilo,praveze sa citim ovela lepsie,ako ked som jedla maso
pokial sa nebudes tlacit sojou tak si v 30 zlomis lubovolnu koncatinu pri vacsej namahe, k tomu este paradontoza etc etc etc. Pozri, si vsezravec a nemas telo prisposobene na cisto masovu ani cisto rastlinnu stravu takze treba najst zlatu strednu cestu
PS: ked zujes sniclu tak radsej nemysli na pocity a sny toho zvierata
Ja som mäso v živote nejedol a som úplne v poriadku. Takže žiadne strachy. To je len taká doktorská propaganda... niečo na spôsob ropných koncernov ktoré tvrdia že alternatívne zdroje energie sú zlé Lebo by už nezarábali.. asi tak.
akurat dnes sme to rozoberali na biologii, a profesorka hovorila nieco ako, ze to nie je dobre, lebo v bielkovinach sa nachadza 20 aminokyselin, z ktorych 8 je nenahraditelnych pre normalne fungovanie organizmu .... cize tych 8 aminokyselin potrebujes!!! a ziskas ich len z masa!!!
ja som vegetariánka asi 5 rokov, z čoho okolo troch rokov nejem ani ryby... nemám pocit, že by to nejak škodilo môjmu zdraviu, skôr naopak... okrem toho, pre mňa naozaj zdravá výživa znamená vitariánstvo,(nejete žiadnu tepelne upravovanú stravu, je to čisto prírodné) ale vydržala som max. mesiac, som nenažraná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
len si treba davat pozor na uz spominany vitamin B12
porcia ryby alebo jedno vajce maju dostatok dennej davky
alebo aj 2 pohare cerstveho, nepasterizovaneho mlieka.
brekekee bola vegetariankou 3 roky a jej zdraviu to nijak neškodilo / neprospelo.. takže prečo nie
aj malá pomoc je pomoc
a neznášam reči "tým nikoho nezachrániš" .. @16
casto som sa musel s mamou doma hadat, preco radsej mrkvu(mrkvaaaa! idem si po nu
ako klobasu a ze urcite neprijimam dost energie a vitaminov
no, kvoli zdrav. problemom som musel nabehnut aj na maso naspat.
momentalne jem masa malo, raz za tyzden, aj to v nejakom richmanovi, ked sa ponahlam
a o chvilu zasa nabehnem na vegetarianstvo, len musim ombedzit pitie alkoholu definitivne
prepil som sa uz, potom musim pobrat nejake tabletky, cize nechcem zatazovat pecen naviac, chapes
a ked uz budem na tej zelenine a BYLINKACH...
vsak si vo vývine.. a stejne ti nic neda tak vitaminy ako mäso
aj ja soom
PS: ked zujes sniclu tak radsej nemysli na pocity a sny toho zvierata