keby tam nie som s partiou kamarátov, nesedím medzi mojimi dvoma láskami, nemám na kolenách popcorn a vedľa seba veľkú colu, tak to za to fakt nestojí ten film je dosť odveci... podľa mňa keby nečítam knihu tak mi polovica vecí ani nedojde
Nevidel a ani v dohladnej dobe nebudem videt, ani 5ku som nevidel a aaaaaaaaaabsolutne ma to netrapi. Ale co som pocul od @M@trixX tak des,hruza, panika a s knihou to ma spolocny tak nazov
@lilnicole okej, ale to vravíš, keď si tú knihu nečítala proste oni strašnú mrť vecí zanedbali.. chápem, že sa tam nezmestí všetko, ale proste oni ani len nevysvetlili prečo je polovičný princ polovičným princom (nechcem písať meno = spoiler )
Mne sa páčilo ako 3/4 scén filmu v knihe ani neboli Na druhej strane tie čo scény čo boli aj v knihe sa mi videli kvalitne nudné...
Teda neviem či si z knihy už vôbec nič nepamätám ale kedy tam vyhorel brloh?
Inak všimli ste si ze Ginny je už vyššia ako Harry, ale na záberoch keď ich ukazovali od pol pása boli vysoký rovnako xD. Asi mu podkladali pod nohy knihy
sakasik tak bola soom a z knihy tam bolo tak jak vravia iny daka polka mozmo proste vela vynechaane zopar podplnane jak ten brloh abo uplne inak ako bolo v knihy napr na pstrovceku v knihe to bolo inak opisane proste kniha ej szale lepsia a vzdy aj bude ako film
Mne sa film náhodou páčil ale ako bolo spomínané na to najdôležitejšie ostalo najmenej Omnoho radšej by som si na začiatku pozrel ako príde Dumbledore po Harryho ku Dursleyovcom ale nie oni dajú Harryho do kaviarne kde ho balí mladá časníčka, wtf? Jedine čo mi chýbalo bolo toto, dalej Dumbledorov pohreb(aspon pár záberov kamerou) aj keď aj to zdvihnutie prútikov bolo fajn,určite lepšie ako trápny pohreb Aragoga aj keď to bolo dosť vtipné a ešte mi ku koncu chýbala niejaká bitka o Rokfort!! Viem, že taká väčšia bitka bude až na konci Darov Smrti ale aj v PP bolo venovaných pár kapitol súboju profesorov a spol. proti temným silám. Ale aj keď som vypísal čo mi chýbalo väčšina vecí z knihy tam bola a niečo aj naviac. Scéna v poli pri horiacom Brlohu bola podla mna super aj keď mi chýbalo viac akcie, Dumbledorova smrť a aj výlet s Harrym do jaskyne boli super zmáknuté a hudba....geniálna Mne sa proste film páčil ale mohli to o niečo viac vyšperkovať! Ja ako fanúšik by som zvládol aj 3 hodinovú verziu! Ale to by asi taký debili, ktorí sa tam prídu nažrať popcornu a na celú sálu rušiť asi nepochopia!!!
@nenay - ale ináč o tom som už počula, ako sa veľa fanúšikov sťažuje, že film sa už od zmeny režiséra vôbec nedrží knihy (od trojky alebo štvorky, nie som si istá) ale vieš, mne ako človeku-nefanúšikovi také veci nevadia
@matus33 , no vyhorenie Brlohu v kine naozaj nebolo, pridal ho tam scenárista aby do filmu vniesli viac akcie! Veď popravde ak by tam nebola tá scéna dobrú hodinu by sa film točil okolo Rokfortu a hormonov A ešte to malo taký význam, že Harry vždy považoval Brloh za miesto bezpečia a cítil sa tam ako doma a teraz to už tak nieje! Ja som len zvedavý čo spravia s Brlohom v Daroch smrti kedže pár kapitol sa odohráva práve tam ?
@yumminko posledná veta bola na mňa? ak áno, tak ďakujem za kompliment... nesúď, keď si tam nebol, keď je niekto s partiou v kine, neznamená to, že rušia občas proste k šťastiu stačí to vedomie, že máš naokolo ľudí, ktorých máš rád...
a mne sa proste film nepáčil.. dialógy mi prišli umelé a lacné, "temná" scéna s brlohom sa mi tiež veľmi nepáčila.. a tým, že tam nedali začiatok - ako zobrali Harryho, či Dumbledorov pohreb, si to u mňa dokonale pokazili, lebo na to som sa tešila najviac
ale aspoň tam boli scény, na ktorých sa dalo zasmiať..
@lilnicole , no myslím, že na vine nieje režisér, pretože každý diel režíroval iný režisér okrem HP 5 a 6! Mne skôr vadí scenárista Steven Kloves, pretože ten vytvára samotné scény Keď sa on rozhodne pozmeniť pár scén tak to aj urobí čo ma dosť mrzí! Pár úrazov by mu mohlo pomôcť
@nenay , nie vôbec nie, popravde tvoj komentár som ani nečítal Ja som sa v kine tiež dobre zabával, pretože vtipných situácií tam bolo viac než dosť ale sedelo tam pár debilov, ktorí sa hrali na dojatých a podobne. Nechápem načo chodia ludia na filmy ktoré ich nebavia! Proste ja by som zvládol aj tri hodiny filmu ako menej na úkor kvality a nefanúšikov
@monnny , na film určite chod, veď si aspoň utvoríš svoj vlastný názor Ak pôjdes podla mna sa dobre zabavíš aj keď tým zas netvrdím, že to bola dáka komédia ale bolo tam dosť vtipných scén ktoré stoja za to ja by som tam pár scén pozmenil ale nepatrím zas k tým ktorý zatracujú celý film len preto lebo každá sekunda či scéna nieje podla knihy
@yumminko tak fajn, ja len, že mi to tak pripadalo... a áno, tri hodiny kvalitného filmu by som brala s radosťou.. a k tým "vtipným" partiám - pre niekoho je proste ťažké uvedomiť si, že keď ma čosi vtipné napadne, dá sa to povedať aj tichšie ako na celé kino
@nenay : veď jasné,ako ja mám i tak častokrát opačný názor ako ľudia okolo mňa napríklad na Twillight-e som myslela,že skapem od nudy,hoci každý ospevoval,aký je to super film
@yumminko : jasné,že pôjdem,eln ma zaujímalo,či to stojí za to,a keď som tak čítala komenty,som sa čudovala ale už sa teším,som si dokonca ešte raz prečítala knihu 6-tku,lebo som už pomaly zabudla o čom to je
@monnny No ja som šestku čítal raz ale patrí k mojím oblubenejším HP knihám Ak si čítala knihu možno budeš lutovať, že pár scén pozmenili alebo vynechali ale ja som sa nad to dáko povzniesol a proste sa mi to páčilo Doma to už kukám 3x aj keď kvalita z kina ale lepšie ako nič A určite lepšie ako HP5...ten mal podla mna najmenšiu HP atmosféru...
@yumminko lenže scenárista nie je samostatne fungujúca a nezávislá osobnosť a nemôže predhodiť scenár režisérovi a na, žerte, tak som urobil a tak bude Musí spolupracovať s režisérom. A presne teraz ako si povedal, 5 a 6 má už rovnakého režiséra a preto na to dosť frflajú, počula som už aj názory "režisér je ten istý, to zasa dopadne..."
Ako, ja by som ten film vydržala pozerať aj keby mal neviemkoľko hodín, pretože dej je skutočne veľmi, veľmi dobrý
@yumminko : no veď to bolo jasné,že to pozmenia,a náhodou ja si rada pozriem napr.také scény,ktoré sa v knihe neuvádzajú..a zas aj keď tam niektoré nebudú,tak predsa som o tom čítala v knihe,viem si domyslieť aa,áno,6-tka bola super,sa mi páčila,ale 7 úplne že najviac
vcera tam boli moji fortovci so segrami,rodicia ze hovadina hlavne mama..a ostatny ze dalo sa,ale asi naslabsi doteraz...ja nvm,Pottera nejak nemusim...
Mojej mamči sa už tiež tieto posledné dva diely nepáčili ale to asi preto lebo to už nieje také detské, rozprávkové Som pozeral doma s mamou 6 a ja, že bolo to vtipné a mama" hej? kde? "
@monnny , mna zas sedmička tak neočarila Keď som ju čítal prvýkrát ešte sa to dalo ale neskôr sa mi ju už nechcelo čítat čo sa mi predtým nestávalo Na moj vkus tam zomrelo príliš vela ludí a moja milovaná Hedviga tiež XD A koniec o tých 19 rokov mi prišiel taký nedokončený Proste čo sa stalo s Hagridom a tak no
@yumminko : no áno,hedviga .. a dooby..ale jeho "pohreb" bol dojímavý,fakt,dúfam,že toto dajú vo filme ..to,že zomrelo veľa ľudí..tiež pravda...A čo sa týka konca,tiež mi to prišlo také umelé,čo ja viem....
Ale páčilo sa mi na tom,ako si len putovali..a potom,ako sa Kreacher stal lepším alebo to o Dumbledorovi
Hej to ako putovalo bolo super Presne to sa mi asi v knihe najviac páčilo a na to sa vo filme aj najviac teším Dúfam, že to neposer. ... no Dobbyho pohreb sa zdal aj mne pekný také dojemné... ale tak ako na konci sa mi páčilo že spomenula aspon ich decká ja by som bol aj za to aby vydala dalšie knihy ktoré by opisovali život na rokforte bez voldemorta a proste bolo by to zase niečo ako naše hlavné trio len myslím, že potterovci mali tri decká a weasleyovci dve? ak sa nemýlim...a tak by sa mi to páčilo ale už stačilo
no včera som bola nato a tiež som čakala niečo lepšie ... ale ku konca filmu som nahlas zvrieskla na celé kino lebo som sa tak strašne zľakla jednej scény =D =D
a ináč ja som nečítala Harryho Pottera 5,6,7 ani som nevidela 5 takže mi kamarátka počas filmu rozprávala o čo vlastne ide =D =D a na 7 pôjdem určite nech to mám už za sebou =D =D
@yumminko hej, to bolo zlééé a najhoršie je práve to, že celý čas si vravím "teraz príde tá scéna, viem o tom, nezľaknem sa..." a stejne ma totálne trhlo jak sa tá mŕtvolka začala siapať von
@yumminko presne tá =D =D pre každého len ja práve ja som musela zvriesknuť =D =D celé kino venovalo pozornosť mne a nie Harrymu =D tak či tak bolo to divné =D
jejda....normalne mi kazite moju decku radost......strasne sa na to tesim a keby tu nebolo par utesujucich komentov tak uz vazne neviem....napiste mi radsej len to pozitivne alebo nie....napiste vstko negativne a potom uz budem rada aj tym peknym scenam to je napad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
hlavný problém celého filmu bol, že sa neprimerane dlho zaoberal sprostosťami a na tie najdôležitejšie veci ostalo neuveriteľne málo času.
keďže som čítala knihu, s nepochopením v hlase som sa 15minút pred koncom pýtala, že kde to všetko chcú stihnúť...
Teda neviem či si z knihy už vôbec nič nepamätám ale kedy tam vyhorel brloh?
Inak všimli ste si ze Ginny je už vyššia ako Harry, ale na záberoch keď ich ukazovali od pol pása boli vysoký rovnako xD. Asi mu podkladali pod nohy knihy
(aj keď ja osobne to moc nechápem, pre mňa za mňa nech je vyššia, prežila by som to
Páčilo sa mi
a mne sa proste film nepáčil.. dialógy mi prišli umelé a lacné, "temná" scéna s brlohom sa mi tiež veľmi nepáčila.. a tým, že tam nedali začiatok - ako zobrali Harryho, či Dumbledorov pohreb, si to u mňa dokonale pokazili, lebo na to som sa tešila najviac
ale aspoň tam boli scény, na ktorých sa dalo zasmiať..
Po päťke som nič nečakala, ale aj tak hnus
Yates s Klovesom zaslúžia sprzniť žeravým kutáčom
@yumminko : jasné,že pôjdem,eln ma zaujímalo,či to stojí za to,a keď som tak čítala komenty,som sa čudovala ale už sa teším,som si dokonca ešte raz prečítala knihu 6-tku,lebo som už pomaly zabudla o čom to je
Ako, ja by som ten film vydržala pozerať aj keby mal neviemkoľko hodín, pretože dej je skutočne veľmi, veľmi dobrý
Ale páčilo sa mi na tom,ako si len putovali..a potom,ako sa Kreacher stal lepším alebo to o Dumbledorovi
a ináč ja som nečítala Harryho Pottera 5,6,7 ani som nevidela 5 takže mi kamarátka počas filmu rozprávala o čo vlastne ide =D =D a na 7 pôjdem určite nech to mám už za sebou =D =D