Píšem si domácu úlohu a zrazu toto - smer v sociálnych vedách, ktorý zdôrazňuje sprostredkovanie sociálnych interakcií ľudí symbolmi. Neviete náhodou ako sa ten smer volá?
zdôrazňuje hlavne symbolické sprostredkovanie interakcie. Zakladateľ tejto školy George H. Mead považuje za najdôležitejší mechanizmus tohoto sprostredkovania reč (vrátane neverbálnych prejavov), založenú na jestvovaní spoločného systému symbolov. Komunikácia je chápaná ako výmena symbolov, pričom ju podnecuje úmysel jedného z interagujúcich, načo je následne vyvolaná adekvátna reakcia u druhého účastníka interakcie.
Symbolický interakcionizmus je označovaný aj ako teória intrapersonálnej komunikácie. Jej autor totiž predpokladá, že interakcia nezahŕňa len očividné obvyklé správanie, ale aj vnútornú výmenu názorov medzi „I“ (ego) a „Me“ (generalizované ego – „I“ z pohľadu ostatných), ktorá určuje jednanie a význam jednania.
@h8u dakujem velmi pekne, pomohla si mi. a nahodou iny nazov pre toto "súhrn úloh, okruh pôsobnosti, rozsah činnosti", nevies? robim totiz ulohu na dejiny psychologie a k tymto jedinym dvom veciam som sa dáko nedokázala dopátrať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Je to symbolický interakcionizmus
Symbolický interakcionizmus je označovaný aj ako teória intrapersonálnej komunikácie. Jej autor totiž predpokladá, že interakcia nezahŕňa len očividné obvyklé správanie, ale aj vnútornú výmenu názorov medzi „I“ (ego) a „Me“ (generalizované ego – „I“ z pohľadu ostatných), ktorá určuje jednanie a význam jednania.
Nie je to agenda?
Mňa je tuším škoda, na akú školu to chodíš, ak sa smiem spýtať?