@sheily co ja viem vseliake masove prasky , dochucovadla , bujony atď. A aj ked si precitas zlozenie na niecom tak to nic neznamena moze tam byt kludne nieco uplne ine
@torpedo08 no je to hlupost. teda o vegetarianoch sa nevyjadrujem. neviem ako pristupuju k jedalnicku, nikdy som nim nebola. ale som veganka s prechodom na vitarianstvo a so 100percentonou istotou mozem zarucit, ze viem dobre co jem a ake to ma zlozenie
@torpedo08 neviem si predstaviť vegetariána, ktorý by konzumoval nejaké "mäsové prášky" alebo nejaké slepačie bujóny a podobne, (ktoré btw podľa mňa okolo sliepky tiež ani nešli).. to je dobrý bullshit čo si teraz napísal
okrem toho mäso je drahé, tak mi povedz jeden dôvod na čo by ho dávali výrobcovia do nejakých svojich výrobkov bez toho aby to napísali na obal?
@ericca Môžeš chodiť do obchodu s vytlačeným zoznamom Éčok. Síce sa musím priznať, že ja v tomto taký pedant nie som, nemám žiadny zoznam, ani naučené Éčka živočíšneho pôvodu, ale ja sa proste snažím vyhýbať takmer všetkým Éčkam a ani to nie je až také ťažké.
podľa toho z čoho extrahujú tú arómu nechutia mi anyways, moc slané
@majo16@hyalite napríklad väčšina syridiel je získaná z teľacích žalúdkov, u syrov je teda problém ten že nie je povinné v zložení udávať či tam ide o živočíšne syridlo (a tým pádom je ten syr nevhodný pre vegetariánov) alebo rastlinné či syntetické
@sapphirizing alebo hare krišna sekta čo som spomínal, oni sú len lakto-vegetariáni:
"Ten, kto sa stane vegetariánom iba preto, aby sa vyhol zabíjaniu zvierat, nemusí možno vidieť žiadny dôvod k odmietaniu neoplodnených vajec. Pokiaľ sa ale na celý problém pozrieme z pohľadu védskej filozofie a uvedomíme si, že vajce, či už oplodnené alebo neoplodnené slúži k narodeniu sa živej bytosti kuriatka alebo iného druhu."
nedávno jedna lekárka, zdravo žijúca vegetariánka, odborníčka na stravu, športovkyňa a neviem aké sračky ešte, zomrela v 50tke na rakovinu žalúdka.
je to choré, neprirodzené, príroda nás tak nestvorila. sme všežravci a má to svoje dôvody, preto títo ľudia majú veľa zdravotných problémov. možno nie teraz, ale v budúcnosti sa to prejaví.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
@bangbangboom podla mna su to najlepsie cipsy a este cibulovosmotanove
@torpedo08 V akej forme? Asi všade sa to dá spoznať, ak si človek číta zloženia výrobkov.
Su predsa slaninové...
A bodka...
To radšej cibuľová smotana
ale mojej ségry priateľka by si určo nedala...
okrem toho mäso je drahé, tak mi povedz jeden dôvod na čo by ho dávali výrobcovia do nejakých svojich výrobkov bez toho aby to napísali na obal?
@elemia tak je dobre no
@majo16 @hyalite napríklad väčšina syridiel je získaná z teľacích žalúdkov, u syrov je teda problém ten že nie je povinné v zložení udávať či tam ide o živočíšne syridlo (a tým pádom je ten syr nevhodný pre vegetariánov) alebo rastlinné či syntetické
@sapphirizing vegetariáni jedia vajíčka bežne omg.. ak to nie sú krišnovci
ale inac, nastastie, mna sa to netyka
"Ten, kto sa stane vegetariánom iba preto, aby sa vyhol zabíjaniu zvierat, nemusí možno vidieť žiadny dôvod k odmietaniu neoplodnených vajec. Pokiaľ sa ale na celý problém pozrieme z pohľadu védskej filozofie a uvedomíme si, že vajce, či už oplodnené alebo neoplodnené slúži k narodeniu sa živej bytosti kuriatka alebo iného druhu."
nedávno jedna lekárka, zdravo žijúca vegetariánka, odborníčka na stravu, športovkyňa a neviem aké sračky ešte, zomrela v 50tke na rakovinu žalúdka.
je to choré, neprirodzené, príroda nás tak nestvorila. sme všežravci a má to svoje dôvody, preto títo ľudia majú veľa zdravotných problémov. možno nie teraz, ale v budúcnosti sa to prejaví.