Ja som ani nevedel že je pôsť.. Zistil som sa to až keď som išiel do banky a zistil že je zatvorená lebo je Good Friday .. to bolo už po tom ako som zjedol Big Mac na obed
áno, je taká zaujímavá okolnosť ktorú nemám chuť podporovať po dlhé stáročia napr. hindiusti v indii považujú kravu za posvätnú, takže radšej multimilióny ľudí umierali od hľadu a multimilióny dobytka na starobu čiže náboženstvo a stravovanie sa môže takto nepekne dopadnúť v kombinovaní - i keď to nie je náš popisovaný problém, ale z princípu si nič neodopieram
@soreljulien Ahoj, nechcem nejako ostro kritizovať Tvoju narážku, ale myslím, že ak hinduista nezje kravu z vlastného presvedčenia a zásobí si energetický príjem inak, neumiera od hladu a iní ľudia tiež nie kvôli nemu .
nejedol ale nie zeby som drzal nejaky krestansky post to nie lebo nejsom veriaci ale tak som si proste povedal ze dnes to maso jest nebudem lebo uz dlho som nemal takuto prestavku od masa a ked uz je teda dnes ten krestansky post tak reku dam si ho aj ja aj ked nejsom veriaci no uz som napisal 2 krat to iste ale nevadi
@flussica Ahoj a vieš mi aj povedať ako inak, lebo ja nech rozmýšľam akokoľvek v indii sa chová najviac dobytka na svete, tak ma nenapadá iný spôsob, keďže hladovala - hladuje - bude hladovať poväčšinou chudobná časť obyvateľstva, ktorá si len tak nevie vyčarovať rupie na akúkoľvek odlišnú stravu? A vieš mi aj povedať, že prečo tie stovky miliónov ľudí po stáročia nevedeli prísť na inú variantu aby nehladovali? V podstate prečo potom ľudia hladujú, ak sa dajú nájsť potraviny? Asi dnes nezaspím, no v konečnom dôsledku, ak by si to rozlúskla mohla by si dostať Nobelovu cenu, za záchranu xy ľudských životov.
@flussica + ako dodatok veľmi rád by som sa pozrel, že aké kárne opatrenia by si zavádzala napr. v obdobiach 1148-59, 1396-1407, 1661, jednalo sa o hladomory, ktoré postihli celú krajinu, z dôsledku, že tam aj dva roky nepršalo - čiže, nič sa neurodilo a žiadne alternatívy sa nekonaly
@soreljulien Ahoj, to Ti neviem povedať, nežijem tam a ani nemám s danou kultúrou konkrétne skúsenosti. Nepredpokladám, že Ty áno. Prečo myslíš, že by sa nedali nájsť iné potraviny, ako práve mäso? Máme to predsa možnosť nejakého poľnohospodárstva. Uživiť kravu alebo vraziť svoje drobáky do poľa a pestovať a spracovávať čokoľvek vyjde v konečnom dôsledku rovnako. Každopádne, živá krava má pre nich väčší úžitok - prináša im mlieko, z mlieka sa spracúvajú ďalšie suroviny (maslo, tvaroh). Nie je to, že sa zabiješ, pár ráz naješ a o pol mesiaca si znovu hladný, ak už to chceš tak prakticky. Vedel si ináč, že v skoršom období sa býk smel obetovať bohom a jeho mäso následne zjesť? Kravy sa však nesmelo ani dotknúť. Neskôr sa upustilo i od obiet samcov, nakoľko so spomenutým rozvojom poľnohospodárstva sa tieto zvieratá stali pomocnou silou. Býk má predsa väčší výkon ako celá chalupa detí. Argumentovať tým, že ľudia majú menej sily práve preto, že nejedia mäso, je vlastne len výmena - zješ mäso, povedzme, že budeš mať viac sily, ale pluh si po poli môžeš ťahať sám.
To máš praktické hľadiská, len okrajovo si trúfam hádať, že z duchovných princípov môže hrať rolu úcta k prírode a ich viere - "aj cez to, že som hladná, proste nezjem niečo, čo uctievam, pretože by mi to prišlo barbarské, nečisté a jednoducho som presvedčená, že by som tým ublížila viac, než keď sa toho proste za týmto účelom nedotknem." Je to ako.. je to ako ničiť niečo, čo máš rád. Niečo, čomu veríš. Je to duchovná hodnota, v tomto prípade láska nemôže putovať cez žalúdok. Pre Teba alebo pre mňa možno nepochopiteľné, ale doniesť indovi steak, asi z Teba nebude príliš nadšený.
Prajem dobrú noc a príjemné zaspávanie i napriek tomu, že sme hladomor touto debatou zrejme nevyplienili.
@55 Nepestovali ani ryžu ? (Neviem, mám ju za dosť vodeodolnú plodinu.) A k tomuto patrí prvá veta predošlého príspevku obohatená o minulý čas + duchovný odstavec.
@flussica nuž nedostal som odpove´d že aké sú to tie iné potraviny takže je vôbec zbytočné o tom pokračovať v bludnom kruhu takže HD bude umierať i tak na starobu a ľudia tam budú naďalej hladovať myslel som si že už už nastane prevrat + + + predstavuješ si to jednoducho jedná sa o ľudí ktorí nemajú drobáky na pole funguje tam výpožičný systém že musia viac menej toľko za pôdu majiteľovi prenajímatelovi platiť, že celý zisk odvedú naspäť zbytočne ... očakávam ten návrh potravín že sa mi dostane do oka
@sisusa221 sorry mam problemy udrzat pozornost, ked sa mi niekto snazi nieco vysvvetlit a takisto mam skolny prisposobit si to, co mi niekto hovori svojim predstavam komunikacia so mnou je obtiazna, ja viem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
ale inak posty a taketo haluze mam u riti
teda, sójové mäso som jedla, tak neviem teraz.
Iné mäso som bola lenivá upravovať .D
no co maso je drahe, neni su peniaze.....
@husky
@momoglamorous
@vladqog
sú mi svedkovia
som jediista, takže pôsty idú mimo mňa
a môžem povedať, že sa mi vydarilo ako hádam nikdy predtým a bolo naozaj chutné.
takže ma nikto nepotrestal za to, že ho varím
kamo ale mna napadlo ked sa ide na nejaku navstevu a sa tam tak pomalydecentne vlieva pre teba to musi byt hodne tazke
To máš praktické hľadiská, len okrajovo si trúfam hádať, že z duchovných princípov môže hrať rolu úcta k prírode a ich viere - "aj cez to, že som hladná, proste nezjem niečo, čo uctievam, pretože by mi to prišlo barbarské, nečisté a jednoducho som presvedčená, že by som tým ublížila viac, než keď sa toho proste za týmto účelom nedotknem." Je to ako.. je to ako ničiť niečo, čo máš rád. Niečo, čomu veríš. Je to duchovná hodnota, v tomto prípade láska nemôže putovať cez žalúdok. Pre Teba alebo pre mňa možno nepochopiteľné, ale doniesť indovi steak, asi z Teba nebude príliš nadšený.
Prajem dobrú noc a príjemné zaspávanie i napriek tomu, že sme hladomor touto debatou zrejme nevyplienili.
Nie nejedol
sa teším na mäso !