Asi pred mesiacom som sa rozhodla prejst na zdravú organickú stravu, po prvom týždni som sa citila uzasne plna energie, ....presiel mesiac a ja mam coraz viac chut na tie nezdrave jedla co som jedavala, aj ked sa najem tak mam stale na ne chut, neviete mi
jedavas aj ovocie ? ak ano tak to by malo utisit tvoju chut na ostatne jedla .Mozes taktiez vyskusat metodu zuvaj a vypluj . napriklad mas chut na cokoladu, tak si odlomis cokoladu , das do ust a isty cas ju zujes prezuvas a vychutnavas si to jedlo bez toho aby si to prehltla ! po kratkom case to vyplujes trebars do prazdneho pohara . Tymto padom si vychutnas dane jedlo( kedze ta cokolada sa dostane na tvoje chutove bunky na jazyku a tym ako keby ich paralyzuje a uz nebudes mat dalej na sladke ) a vlastne ani nepriberies a ani nedostanes do tela skodlive latky napriklad cukry kedze dane jedlo neprehltas ale pozujes a vyplujes . Ja to takto robim casto ak mam na nieco sladke alebo slane chut zvycajne to robim zopar minut a hned nato ma prejde chut , upne ma to obstastni tak isto ako keby som to jedlo prehltol
@jaaaa13 jedavas aj ovocie ? ak ano tak to by malo utisit tvoju chut na ostatne jedla .Mozes taktiez vyskusat metodu zuvaj a vypluj . napriklad mas chut na cokoladu, tak si odlomis cokoladu , das do ust a isty cas ju zujes prezuvas a vychutnavas si to jedlo bez toho aby si to prehltla ! po kratkom case to vyplujes trebars do prazdneho pohara . Tymto padom si vychutnas dane jedlo( kedze ta cokolada sa dostane na tvoje chutove bunky na jazyku a tym ako keby ich paralyzuje a uz nebudes mat dalej na sladke ) a vlastne ani nepriberies a ani nedostanes do tela skodlive latky napriklad cukry kedze dane jedlo neprehltas ale pozujes a vyplujes . Ja to takto robim casto ak mam na nieco sladke alebo slane chut zvycajne to robim zopar minut a hned nato ma prejde chut , upne ma to obstastni tak isto ako keby som to jedlo prehltol
scorej by ma zaujímalo, či sa do tej terazjšej stravy ráta aj lepok, živočíšne výrobky a na aký junk food to máš teraz chuť. alebo či si raw vegán alebo čo, tam by som vedela oveľa lepšie poradiť. neviem si úplne predstaviť čo myslíš pod tou zdravou stravou, pre každého je to niečo iné
k takejto situácii sa dá zaujať vicar prístupov, môžeš si ten junk skrátka dať, pokojne aj tri chody, jesť pomaly, vychutnávať, uvedomovať si že teraz to ješ naposledy a že z dlhodobého hľadiska to je nič moc, pouvažovať nad tým že zdravie a oslobodenie sa od závislostí ti bude prednejšie a tak rozlúčkovo to ukončiť. ale čudovala by som sa keby táto rozlúka potom nevyústila v ďalší absťák
alebo to proste vydrž, ideš dievča, ideš!
urob si dva-tri dni voľno, choď do nejakých kúpeľov, pozeraj dobré filmy, nemaj v byte nič čo by ťa lákalo a štedro sa odmeňuj za to, že to zvládaš
@2 dopici to si jej ale vysvetlila. a pred touto zmenou to bola neorganicka strava, zelenina a potraviny, cize co riesime, sak sa zmenili len dve slova.
@hellium no a co ked travia ? ty predsa tie sliny neprehltas ale tiez vyplujes takze ziaden cukor do seba nedostanes , a ak sa aj stane nahodou ze pri prehltani kvapku prehltnes tak je to iba naozaj minimum mozno tak 1/100 celej porcie co je naozaj ze nic ! pri trebars takej horalke ktora obsahuje asi 20 gramov cukru by to bolo daco len 0.2 g cukru a to je fakt zanedbatelne mnozstvo !!
@hellium a este som zabudol povedat ze to robia aj tie co su podvyzivene anorekticky , tak bacha nato !treba normalne jest a popri tom niekedy si takto zajest ze pozut a vyplut
@luc.ka ano vidim ze si si vsimla, ale tie dve slova obsahuju ovela viac ako iba zelenina ako to chapes ty a bio potraviny, zeleninu som myslela napr, paradajky,papriku,cinsky salat,rukolu atd. takze to nieje iba zelenina
Chut na nezdrave jedla je nejako spojena s PH organizmu. Neviem o tom vela lebo ma to nezaujima ale niekde som to zachytil. Skus si o tom nieco pozriet.
inak musím sa priznať že to s tým prežúvaním neprehĺtaním som raz skúšala ale nie že by som to niekde čítala, nejako mi to samej napadlo a @stalingrad1000 počas tých pokusov som zistila že to jedlo mi najväčší pôžitok spôsobuje až keď ide dolu krkkom, tie bunky si žiadajú to na čo sú zvyknuté a neoklameš ich tak, že to pováľaš v ústach a následne vypňuješ, skutočne to nie je len o chuti.
moje zlate ty si dobre mimo. jest bio neznamena ziadnu zasadnu zmenu v stravovani v zmysle "menu", akurat tak suroviny by mali byt "cistejsie".
alešakdobreveď, gratulujem, ze si objavila paradajky a rukolu.
@luc.ka moja "zlata" to co si napisala "jest bio neznamena ziadnu zasadnu zmenu v stravovani" je totalna hlupost pretoze ak pred tym clovek jedol nezdrave jedlo (mcdonald, a vsetky vyprazane nezdrave jedla) tak to podla teba vobec nic neznamena ked clovek zacne jest bio potraviny a zdrave?
nehovor mi tu potom kto je mimo, ak nie ty tak nikto potom
Ja som včera mala chuť na vyprážaný syr a palacinky. Vedela som, že ju nezaženiem inak, ako tým, že si ich dám, tak som sa nažrala, až mi bolo tak zle, že už to zas rok nepotrebujem ani vidieť .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
k takejto situácii sa dá zaujať vicar prístupov, môžeš si ten junk skrátka dať, pokojne aj tri chody, jesť pomaly, vychutnávať, uvedomovať si že teraz to ješ naposledy a že z dlhodobého hľadiska to je nič moc, pouvažovať nad tým že zdravie a oslobodenie sa od závislostí ti bude prednejšie a tak rozlúčkovo to ukončiť. ale čudovala by som sa keby táto rozlúka potom nevyústila v ďalší absťák
alebo to proste vydrž, ideš dievča, ideš!
urob si dva-tri dni voľno, choď do nejakých kúpeľov, pozeraj dobré filmy, nemaj v byte nič čo by ťa lákalo a štedro sa odmeňuj za to, že to zvládaš
čo presne si predstavuješ pod organickou stravou?
@stalingrad1000 počas tých pokusov som zistila že to jedlo mi najväčší pôžitok spôsobuje až keď ide dolu krkkom, tie bunky si žiadajú to na čo sú zvyknuté a neoklameš ich tak, že to pováľaš v ústach a následne vypňuješ, skutočne to nie je len o chuti.
a vlastne na vacinu dnesnych komentarov na birdzi
alešakdobreveď, gratulujem, ze si objavila paradajky a rukolu.
"vypľúvanie čokolády"
nehovor mi tu potom kto je mimo, ak nie ty tak nikto potom
Ak máš problémy s váhou tak cvič!