Podla mna by Anglican pochopil o co ti ide, ale znelo by mu to divne... teda, divnejsie ako "napadlo ma", skor ako keby si povedal doslova "vietor fuka na noci".. Ale teda, od native speaker-a mam daleko, cize mozno je moj nazor stale celkom ovplyvneny slovencinou. (Len ja som raz cviciacej napisala "I'd like to discuss it at the supervision" a dostala som prednasku o predlozkach a aky je rozdiel ked poviem "in" a "at" a tak.. a myslim, ze k tomuto by dala rovnaku prednasku
Dufam, ze sa sem vyjadri aj niekto kompetentnejsi, nech sa dozviem odpoved.
@sompovedal To je akoby som ti povedal namiesto "Kolko mas rokov" "rokov mas kolko?" Znelo by to tupo, ale pochopil by, keby vedel ze si zo Slovenska tak by si z toho nič nerobil ked ANG nie je tvoj rodný jazyk...
intuitivne by som tam supla jednoznacne on. potom som googlila a zistila, ze bezne at night sa meni na on ked ide o konkretnu noc-on sunday night, cize tvoje on this night by malo byt spravne. snad sa nemylim teda a hovorim to spravne ak nie tak ma niekto opravte, ale at this night ani neznie pekne
tak nám hovorili, že pesničkami sa moc riadiť všeobecne nemáme, tam si to upravujú ako chcú ale ok, ja sa už asi k angličtine celkovo vyjadrovať nebudem aj keď mysím, že ju ovládam (lebo sa vždy nájde nejaká výnimka alebo je viac spôsobov správnych atď)
@majusssska tak ale predložka on sa dáva pred názvy dňov tak tam to dáva zmysel
@wind Ja by som skôr povedal, že to je "v tejto noci" vs. "v túto noc"... Hore som dal link na pesničku kde to spieva ostrielaný američan "on this foggy night" ... čiže aspoň podľa mňa to bude niečo nepodstatné. Zase len názor. Taký, čo býva v Anglicku alebo v USA niekde sa tu nenájde čo, aby nás rozsúdil
podla mna cloveka so statnicou je to seriozna chyba. Niekedy sa mi dokonca stane, ze ti neviem so 100%nou spravnostou pvoedat co tam ma byt namiesto toho ale jednoducho kvazi citim ked to tam nema byt, co je aj tento pripad, plus "on" na pouziva v priestore a uplne inak
Vies co kazda chyba je chyba. Zmier sa s tym, ze aj ty si urobil chybu, lebo si clovek a priznaj, ze ta ucka to vedela lepsie. Dufam, ze tvoje ego prave roztrhlo. Si velmi nahnevany?
Tak akoze aj v slovencine priklad co si napisal aj v ang su obe chybne predlozky. Ale napisal si to tak akoze ci mas prikladat vahu tomu ze ta ucka opravila. No tk ked ti je jedno cihovoris gramatikcky spravne lebo tvoj osobny rebricek v gramatike je taky ze spravnost zahrna aj chyby tak rob chyby a tvar sa ze hovoris spravne ale aj tak ludia co vedia lepsie to budu vediet ze sa mylis a aj ti to povedia no matter what you think. cize asi tolko si myslim o tvojom,, je mi to u prdele"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Dufam, ze sa sem vyjadri aj niekto kompetentnejsi, nech sa dozviem odpoved.
Proste divná predložka, ale dá sa pochopiť, čo si myslel.
Ver mi, ja som vietor.
@majusssska tak ale predložka on sa dáva pred názvy dňov tak tam to dáva zmysel
pýtam sa na vážnosť chyby, lebo slovenské "chyby" ktoré som spomenul vyššie mám úplne u prdele