Ked hrám nejaku pesničku na gitare mozem vzdy prechádzat cez všetky struny alebo pri niektorých akordoch musim vynechat niektoru? Lebo učím sa jednu pesničku a niekde to len vybrknávaju po strunách a niekde pohode prechádzaju cez všetky struny zhora. Ja p
@piter09 Ucim sa hrat pesničku Bob Marley-Three little birds. A v niektorých tutoriáloch to vybrnkávajú po jednej strune tu melodiu a v inych prejde cez vsetky struny naraz a ma to ten rytmus aj zvuk. Ale mne to nejak nejde
@2 ako podla toho, ako chces, aby to znelo. toto su take moderne pristupy k hudbe dost, ze je jedno, ze to je napicu a neladi to, ale je to take, ako to chcem nie vzdy sa to aplikuje dobre, hafo takych picovin vznikli ( nemyslim teraz 3akordove pop hovna )
@n0win0u no učím sa tuto pesničku co som napisal,hore....viem akordy,aj ich menit ale ked prechádzam cez vsetky struny vobec to nema tu melodiu...neviem ci iba rytmus mam zly abo co..ale v tutorialy (
pozri si tie akordy, kt. hovori Amaj (A dur), Dmaj (D dur), Emaj ( E dur). aj e-book tam spomina, to bude v komente asi
odporucam ti naucit sa tie 3 akordy vediet menit instantne, tu songu sa musi naucit aj trenovana opica co je hlucha
ked pouziva barre akordy, tak hra muted ( vsetky struny tlmi rukou ), inak pouziva tie iste akordy ( pri barre akorde logicky nehras len na strune, kt. nedrzis ukazovakom (vacsinou su to aj tak skoro vsetky ) ).
@n0win0u dobre ty ubereasy ale ja mam gitaru v ruke 3-tí den ... tie akordy viem aj menit,len ten rytmus mi robi dost velke problémy asi ...nejak tu pravu ruku neviem zkoordinovat
jooooj, bobek
ked hras D, tak hras len styri struny odspodu, ked hras A, tak hras 5 odspodu a ked hras E, tak hras vsetky
ono to zavisi od toho, od akeho tonu to hras alebo ci sa ten ton hodi do stupnice...ale ved to je jedno.... basic ti staci zatial toto
@jurito tak co cakas, kremese ? musis cvicit, poriadne pocuvat a naucit sa rytmus pocuvat a az potom hrat. ak si predtym nehral na ziadny nastroj, ani nespieval a nemas topnotch talent, tak to chvilu potrva, ty tri dni X__X
odporucam ti najst dobru techniku ako drzat gitaru najpv, prava ( tou ktorou udieras ) ruka, by mala byt v lakti opreta ( alebo predlaktie, podla stylu hry ) a tak si zabezpecit ruku aby si ju mohol uvolnit, pri hre na akustiku, hlavne pri tychto veciach je to velmi podstatne, dostane to ovela prijemnejsi nadych a ak udrzis rytmus bude to o dost lepsie. nejake strnule pohyby a vysekane pickingy, kt. sa pouzivaju aby bol prisny attck na struny ta zaujimat vobec nemusia,
@jurito by som cakal skor, ze ta prsty budu boliet. btw na lavej ruke laket od tela ( nezapierat do boku ). palec oproti medzerniku a v strede krku, kolmo nan. najlepsie sa hned naucit dobru techniku, ptm nebues mat problemy s carpalom ani bolestami
@n0win0u prsty troška ,nič hrozné a inak hej to mi ukazoval kamoš ako mam mat ruku,ale to zapastie ma boli niekedy aj tak...hlavne pri G-dur ,to je najhoršie čo moze byt,strasne hlupo rozlozene to je
tak chce to cvik... za tri dni sa toho moc nenaucis
a n0win0u ti este nepovedal a vsetci robia taku chybu... ked hras, tak lavu ruku pootoc viac smerom von.. jednak aby si si nebrzil e-ckovu strunu a jednak, aby ta neskor neboleli ruky. ruku musis mat ako na tomto obrazku: (akoze co sa tyka toho pootocenia smerom von):
toto je zasa nespravne drzanie:
a prsty maju byt teda kolmo a hrat sa ma bruskam i prstov
good luck with practicing
neviem ci sa ti to lepsie chyta ako hento, ale hento drzanie je podla mna divne, kedze z tohto druheho lahko prejdes do barre akordov a pride mi to aj normalnejsie rozsahovo ako middle-prstennik
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ofkors, ze nie vzdy hras po vsetkych strunach pri istych akordoch. kde sa ju ucis, podla coho a ako ? hod sem linky, ti to vysvetlim kludne
pozri si tie akordy, kt. hovori Amaj (A dur), Dmaj (D dur), Emaj ( E dur). aj e-book tam spomina, to bude v komente asi
odporucam ti naucit sa tie 3 akordy vediet menit instantne, tu songu sa musi naucit aj trenovana opica co je hlucha
ked pouziva barre akordy, tak hra muted ( vsetky struny tlmi rukou ), inak pouziva tie iste akordy ( pri barre akorde logicky nehras len na strune, kt. nedrzis ukazovakom (vacsinou su to aj tak skoro vsetky ) ).
len cvicit, toto je fakt ubereasy
ked hras D, tak hras len styri struny odspodu, ked hras A, tak hras 5 odspodu a ked hras E, tak hras vsetky
ono to zavisi od toho, od akeho tonu to hras alebo ci sa ten ton hodi do stupnice...ale ved to je jedno.... basic ti staci zatial toto
prstenik 1., prostrednik na 2. a malicek na poslednej strune
a n0win0u ti este nepovedal a vsetci robia taku chybu... ked hras, tak lavu ruku pootoc viac smerom von.. jednak aby si si nebrzil e-ckovu strunu a jednak, aby ta neskor neboleli ruky. ruku musis mat ako na tomto obrazku: (akoze co sa tyka toho pootocenia smerom von):
toto je zasa nespravne drzanie:
a prsty maju byt teda kolmo a hrat sa ma bruskam i prstov
good luck with practicing