Jogurtovač a jogurtová kultúra - ako dlho môžem "recyklovať"?
Otázka hlavne na ľudí, čo si robia jogurty doma - ako dlho môžem používať svoj vyrobený jogurt na výrobu ďalších? Stačí len raz použiť kupovaný a potom môžem vždy len odložiť jeden a použiť ho na ďalšiu sériu alebo po niekoľkých vyrobených jogurtoch by so
ak mas niekde v meste automat na mlieko, kde si musis donies flasu a tak.... tam si kup mlieko to byva trosku ine leko ako to klasicke obchodne a casto ma v sebe rozne kultury takze asi tak....
a ine: teda ked si robis doma tak si len oddel volake 2-3 lyzicky viac netreba a to je zaklad na dalsie jogurty.
párkrát môžeš na ďalšiu výrobu použiť domáco vyrobený jogurt, ale po niekoľkých razoch by si už mal použiť kupovaný, pokiaľ viem tak sa nedá donekonečna robiť jogurty len z tých domácich
tak max. 2-3 krát by som to preočkovala, potom zase použila novú... na orginál jogurtovej kultúre sa píše 10x, avšak keď som sa pýtala docentky, tak povedala, že na domáce podmienky je to až príliš veľa
@luc.ka ty máš z toho kupovaného jogurtu len základ. Z jedného malého jogurtu (ktorý kúpiš) vieš urobiť 8-10 svojích vlastných domácich. A tu švárny junák sa pýtal, či potom keď už bude mať teda urobených tých svojích 8-10 ich môže recyklovať stále dookola (teda jeden vždy odloží a ostane mu napr. 7/8 a z toho jedného vyrobí ďalších 8) ja osobne by som asi možno raz urobila z toho domáceho a potom by som zas spravila z kupovaného...ale neviem treba vyskúšať uvidíš podľa chuti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a ine: teda ked si robis doma tak si len oddel volake 2-3 lyzicky viac netreba a to je zaklad na dalsie jogurty.
@as » varecha.pravda.sk/recepty/domaci-...
napríklad