také niečo isto neexistuje.. nezáleží čo s čím zreaguje, ale dôležitý je výsledný produkt a jeho kvantovomechanické vlastnosti. Akú bude mať daná látka farbu závisí od energetických hladín, v ktorých sa nespárené elektróny pohybujú. dá sa to vyrátať, a z nich energia a vlnová dĺžka emitovaného svetla, ale na to treba príslušný software (alebo ručne, len by si na to potreboval 100 životov ). Ale poradím ti. ak je látka diamagnetická, t.j. je v singletovom spinovom stave, čiže elektróny sú spárené, tak látka je v roztokoch bezfarebná, číra a po vykryštalizovaní je biela - je to logické, pretože keď sú elektróny spárené, nedochádza k presunu po energetických hladinách elektrónového obalu. ak je látka paramagnetická - nemá spárené všetky elektróny, tak vtedy je farebná. a akú farbu bude mať? dá sa to zistiť tým výpočtom, alebo si to zisti na nete, akú má látka farbu... myslím, že v Material Safety Data Sheets sú uvedené aj farby zlúčenín.
Chlape ty si geniálny !!! Díky moc úplne parádne a jednoducho si to vysvetlil. Ja som len rozmýšlal nad nejakým neškodným sajrajtom ktorý by sa dával do bazénov a ak by prišiel do kontaktu s močom tak by sa sfarbil úplne do červena alebo nejakej výraznej farby. Už ma serú tí bazénoví cikmajstri Fakt díky moc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
@antifunebracka : eeee ???