chcela by som sa opýtať.. Maturujem z predmetov BIO a CHÉMIA.. Už dlho rozmýšľam o medicíne, najviac ma láka OLOMOUC.. Máte o tom nejaké informácie? Počula som, že treba chodiť na doučovania..
s tymi predmetmi mozes ist studovat na lekarskej fakulte medicinu, stomatologiu alebo nieco z bakalarskych oborov - fyzioterapia, osetrovatelstvo, porodna asistencia, urgentna zdravotna starostlivost, verejne zdravotnictvo, laboratorne vysetrovacie metody... na prirodovedeckej cistu bio, cistu chemiu alebo dvojkombinaciu, ak chces tak ucitelstvo... potom biochemia, biotechnologia, nieco s potravinarstvom, veterina, farmacia...
co sa tyka scio, skoly maju rozne poziadavky, takze sa neda odpovedat jednoznacne. ale na medicinu nechcu od uchadzacov vysledky scio testov NIKAM do Ciech musis spravit prijimacky.
a k Olomoucu - dost mojich spoluziaciek chodilo tento rok na doucovanie, vzali asi tak polovicu z nich. doucovanie moze pomoct, ale nezarucuje ti prijatie.
@martina123 ja idem tiez maturovat z chemie a biologie. A tiez chcem medicinu, najlepsie v cechach. Ale ja chcem zubarstvo.
O tom doucovani som pocula, vraj takmer nie je sanca dostat sa na skolu bez toho. Doucovanie budes mat bud sukromne, alebo priamo z tej skoly na ktoru sa hlasis.
A citala som aj o SCIO testoch, ale nevedela som, ze pre medicinu neplatia... ?
odporucam farmaciu, je to sice tazke, ale co sa tyka pracovnych prilezitosti a financneho ohodnotenia tak je to neskutocne. vacsina ludi si mysli, ze lekarnici su iba obycajni predavaci, ale keby im povedali, ze zarabaju 1200 a viac eur, tak by odpadli.
škola v Olomouci (LF) je ozaj hrozne pekná, také "milé" je to tam všetko, rodinná atmosféra a tak .. zalúbilo sa mi
doučovania podľa mňa netreba, na všeobecné berú dosť detí, dá sa to v POHODE zvládnuť (dokonca aj bez učenia fyziky ). a navyše testy sú podľa mňa úplne dobre stavané, je tam zo všetkého, také obsiahle, ale aj kopec času a celkovo ... super proste
o samotnom štúdii však už nič neviem, reči sú všelijaké, ale z môjho pohľadu je to naj (vrámci možností)
a čo sa týka testu študijných predpokladov (či jak sa to ..) tak sa na medinu robia iba do prahy na 1LF, ale nebude to nejaká veľká veda ..
btw k tej Plzni čo bola spomenutá .. patrí to síce ku Karlovej, ale úroveň je podľa mňa o dosť nižšia (ako nechcem šíriť blbosti, ale tak ja si myslím..). už len podklady na prijímačky sú v porovnaní s ostatnými (z ostatných škôl) NEPOROVNATEĽNE jednoduchšie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ja by som ti odporúčal napríklad STU BA FPCHT-dosť náročná škola,ale keď vyštuduješ tam,veľmi rýchlo si nájdeš zamestnanie.
No a ak máš záujem o medicínu a ísť do ČR,tak odporúčam Plzeň.Tam je väčšia šanca,že ťa vezmú.
» www.fchpt.stuba.sk/...
na Biochémiu - Prírodovedecká fakulta UK
a k Olomoucu - dost mojich spoluziaciek chodilo tento rok na doucovanie, vzali asi tak polovicu z nich. doucovanie moze pomoct, ale nezarucuje ti prijatie.
O tom doucovani som pocula, vraj takmer nie je sanca dostat sa na skolu bez toho. Doucovanie budes mat bud sukromne, alebo priamo z tej skoly na ktoru sa hlasis.
A citala som aj o SCIO testoch, ale nevedela som, ze pre medicinu neplatia... ?
inak, vsetkym vela stastia
doučovania podľa mňa netreba, na všeobecné berú dosť detí, dá sa to v POHODE zvládnuť (dokonca aj bez učenia fyziky ). a navyše testy sú podľa mňa úplne dobre stavané, je tam zo všetkého, také obsiahle, ale aj kopec času a celkovo ... super proste
o samotnom štúdii však už nič neviem, reči sú všelijaké, ale z môjho pohľadu je to naj (vrámci možností)
a čo sa týka testu študijných predpokladov (či jak sa to ..) tak sa na medinu robia iba do prahy na 1LF, ale nebude to nejaká veľká veda ..
btw k tej Plzni čo bola spomenutá .. patrí to síce ku Karlovej, ale úroveň je podľa mňa o dosť nižšia (ako nechcem šíriť blbosti, ale tak ja si myslím..). už len podklady na prijímačky sú v porovnaní s ostatnými (z ostatných škôl) NEPOROVNATEĽNE jednoduchšie..
.. a sa ma ešte volačo opýtajte, rada povyprávam