Ahooojte.. chcela by som vás poprosiť o radu .. rozhodujem sa kam na VS no a rozhodujem sa medzi dvoma smermi, ktoré nemajú by som povedala skoro vôbec nič spoločné a to ekonomická fakulta a farmácia chcela by som sa opýtať niečo viac o náročnosti t
urcite farmacia ak ta to bavi a mas nato...a isteze na ekonomiu chodia aj ludia z gympla ale ekonomov mas milion a neviem tak celkovo sa hovori ze farmacia je fajn platena a myslim ze aj tazsia ako eko, ale ako vravim, ked ta to bavi tak nemas nad cim rozmyslat
Fuuha tazko povedat... obidve vysoke su narocne no myslim ze farmacia a medicina su tie najhorsie skoly... ja osobne by som tam nesla ani za svet
A tam potrebujes aj biolu co je biflovacka tak neviem ako si na tom s biflovanim, no ak rozumies skor matike a takym praktickym veciam co maju logiku, chod radsej na tu ekonomku..
Farmaceutov je tiez dost vela, moja byvala spoluziacka vystudovala strednu skolu farmaceuticku a chcela sa hned zamestnat no nikde ju nechcu zobrat, vsade je plno a to nie kvoli tomu ze nema vysoku ale jednoducho kazdy si v lekarni drzi miesto pre svojich znamych... tak jej nezostalo nic ine nez robit v nemocnici v labaku..
@karoline321 chod na farmáciu,ked na to máš..Ja študujem v prvom ročníku, a je to tu zatiaľ super,ale matika je tu ťažká,a učitelia z matiky nie su privetiví A uplatnenie je super podľa mna.
@hanka9087 jasné,že farmaceutických laborantov nikto poriadne nechce,lebo nemôžu vydávať lieky na predpis,len bez predpisu,Na predpis mozu len farmaceuti s vysokou školou. Ked chceš byt farmaceutička,tak pekne na vysokú školu,lebo podla mna stredná farmaceutická je nič moc...
@karoline321 študujem to,a zatiaľ to zvládam,ale moc tu bazírujú na matike... každy tyzden pisomka A čo sa týka matiky,tak tu poriadne profesori nič nevysvetlia,že to vraj máme vedieť.
Alebo citujem z minulej hodiny: ,,Toto sa nedá vysvetliť, toto musíte proste vedieť. Píšeme z toho písomku".
ekonomov je uz teraz viac ako bezneho obyvatelstva, takze perpektivnejsia je urcite farmacia... aj ked je urcite tazsia, predsa len vsetka ta chemia a veci okolo toho... ale ked ta bavi matika, chemia a fyzika, tak o eko prilis ani nerozmyslaj
na gymnazium,ale mali sme biednu chemiu,no chemiu tu zatial zvladam,hoci som poslednú písomku pokazil,dve predtým mi slušne vyšli. A chémia nie je zas taká hrozna.Len tá matika, kazdy týžden píšeš 5bodovu pisomku,máš 5prikladov,a musis mať cely priklad dobre,ináč nemáš bod. A tie príklady su fakt narocne
@nikisweet Ahoj.. rozmýšlala som už aj nad medicínou ... ale tú som nakoniec vylúčila.. nakoľko sa mi zdá dosť tých šesť rokov plus atestácie 5 rokov a nástupný plat na houbi.. taký je moj názor.. ael medicína je skor poslanie ak opovolanie by som povedala... a pomáhať druhým ludom sa dá aj inak.. a tak tieš je to veľká zodpovednosť.. a celý život by som sa musela venovať viac práci ako rodine.. a tak.. nuž no uvidím ako skončím...
@majo325 nuž ved práve že aj my máme dosť biednu chémiu.. ale ono sa to dá všetko podobiehať... ked sa chce tak sa dá všetko.. len sa treba prinútiť sadnúť si na zadoček a ono to už pojde... som sa chcela ešte opýtať ako si ty pripravoval na prijímacie skušky.. no a kde všade si si dával prihlášku dakujem a to s tou matikou.. ked to porovnáš s gymnaziálym učivom je to asi dosť veľlký rozdiel však.. ale matiky sa až tak nebojím.... s tou som nemala nikdy problém.. nuž ale uvidíme.. a za akých predmetov si maturoval ?
@xiao dakujem krásne.. niekedy je to ťažké.. ale verím, že nech budem kdekoľvek viem, že to tak má byť .. a Pán Boh sa už o mna postará.. nech sa drí..
Záleží len na tebe.. nevýhodou je že nemáš predmety ako ekonomika, no snáď by to nebolo až tak zlé.. mám bratranca ktorý študuje ekonomiku a šiel z gympla a zvláda to i keď škola je ťažká. Avšak farmácia je takisto veľmi náročná - tam zasa študuje sestrenka ktorá kvoli škole namá žiaden voľný čas.. a ak ťa nebaví biola tak to bude tiež riadny problém, a napriek tomu že tam je hlavne chémia, je aj dosť biole.
Ideálne by bylo nájsť ešte niečo tretie, čo by ťa bavilo a mala by si aj predpoklady na to úspešne vyštudovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a vyber si podla toho co by ta mohlo viac bavit
A tam potrebujes aj biolu co je biflovacka tak neviem ako si na tom s biflovanim, no ak rozumies skor matike a takym praktickym veciam co maju logiku, chod radsej na tu ekonomku..
čo ti hovorí vnútorný hlas? ten Sean Covey definuje ako stretnutie:
1.) toho, čo ťa baví
2.) si v tom dobrá
3.) je potom dobyt
4.) nie je to v rozpore s tvojím svedomím
tak hľadaj a nájdeš, klop a bude Ti otvorené
@hanka9087 jasné,že farmaceutických laborantov nikto poriadne nechce,lebo nemôžu vydávať lieky na predpis,len bez predpisu,Na predpis mozu len farmaceuti s vysokou školou. Ked chceš byt farmaceutička,tak pekne na vysokú školu,lebo podla mna stredná farmaceutická je nič moc...
Alebo citujem z minulej hodiny: ,,Toto sa nedá vysvetliť, toto musíte proste vedieť. Píšeme z toho písomku".
Cize...asi tak,a zatial vela labakov nerobíme,kazdy tyden 2-3.
A mal som poistku na prifke biole a biochemii
držím Ti palce, snívaj a choď sa svojimi snami nha!
Ideálne by bylo nájsť ešte niečo tretie, čo by ťa bavilo a mala by si aj predpoklady na to úspešne vyštudovať.
Snáď ti moje odpovedi pomožu - držím palce