mozno je este priskoro ale zaujimam sa o studium psychologie na vysokej skole... nevedel by mi nekto poradit kam?? .. som z presova.. a pocula som, ze tu je psych. na dost vysokej urovni, ale rada by som odisla nekam prec. Vedel by mi nekto poradit v otaz
Presne tato tema tu je asi tak 90 krát. Kazdy sa hlasi na psychologiu lebo si mysli ze je to uzasne lahke a zaujimave len preto ze na strednej mal na dvoch hodinach NOSky psychologiu. Ale nie je.
Je to narocne studium, tisic stranove knihy na jednu skusku... kamaratka ju vystudovala a strasne to lutuje.
Psychologov ktori sa po skole dobre uplatnia je mizive percento a vacsina skonci s minimalnym platom.
do bratislavy je to hardcore. s prijimackami. a o UCMke. (Trnava) no neviem. nic moc. chod do brna, i ked je tam este tazsie sa dostat ako do bratislavy, ale ked si priekopnicka s vedomostami tak skus
@2 suhlasim - strasne vela ludi poznam co chcu ist na psychologiu a s tou noskou. mala som to pred rokom a pol a neviem uz teraz z toho nic sak tam nic nebolo, jedine ak osobnosti a taketo veci...kazde decko si mysli ze moze ist na psychologiu a ani nevie co to je
a nemyslim si ze je skoro nad tym rozmyslat. ja uz davno viem kde chcem ist a tento rok (3.) som sa venovala najviac predmetom profilovym ked mi ostatne netreba co budem
@ babarko .. takze nezaberiem.. este mam o rok viac neboj ..
@ xrumka .. fuha .. neviem.. ci nechcem ostat na slovensku uvidime .. a o BA som pocula ze tvde to tam je ja viem...
@ lopatka ... neviem, je pravda ze som nekontrolovala temy.. sorry .. len vies.. na zaklade predmetov ktore nevylucim mi toho vela neostava... dejak? datumy nezvladnem, fyzika matika(ano viem.. statistika...) by som rada vylucit... chemiu mam hrozne slabu to nemam sancu...aa bavia ma jazyky, noska je fajn.. nahodou psycholu sme mali viac ako pol roka aa bio zvladam tez ... pripadne este geo mi ostava.. tak co ine si mozem vybrat..??
ojojoj...a mňa bavila na NOSke najviac sociológia, skončila som na práve a zapísala som si jeden predmet sociologický a mala som teda iné stresy...
SŠ a VŠ je úplne iné kafe...nepreceň sa, ale ani nepodceň...koniec koncov, ak by si sa tam dostala, je to veľmi príjemný indikátor toho, že na to máš...
a psychológia znie zaujímavo, ale ja rozhodne nemusím biológiu a taktiež matiku, ktorá sa tam už tuším vyžaduje...my na práve sme mali zatiaľ najviac na jednu skúšku tiež okolo tých 250 strán.
no, ja som robila prijimacky aj na UCMku aj na Trnavsku... bohuzial nevyslo...
ale nemyslim si, ze si niekto da psychologiu na zaklade par hodin, ktore ma na NOSke
ja mám skôr pocit, že je vacsia sanca skusit to rok po mature.. neviem prečo..ale dost ma zaskocili otazky cisto z psychologie.. niektore.. aj z filozofie..
ja som sa hlasila na psycho a lutujem vyhodene prachy.. lebo v BA sa tazko dostat...ani na FSES, ani na FF UK... cize skus trnavu, ked uz chces psychologiu...ale ked ti idu jazyky, skus radsej nieco take.. v BB, NR, BA, urcite aj na vychode je nieco ako tlmocnictvo...myslim ze je s tym lepsie uplatnenie
@naty009 jasne ... tlmocnictvo je fajn.. ale cisto jazyky ?? to nie je dobre.. je fajn ich mat .. ale popri niecom... ale popri com.. na to uz musim prist ...
@smailey čisto psychológia?? tiež som si myslela aké to môže byť super, ľahké, zaujímavé...ale čo počúvam že je to ťažké a žiadne(takmer) uplatnenie...s jazykmi sa uživíš..
nie... psychologia s jazykmi .. aa ja len chcem, aby si vedela, ze ja to neberiem ako neco lahke, co ma mmtalne pritahuje...... podla mna to bude makacka.. fakt... mne to len proste pride zaujimave.. a chcem studovat neco, co by ma mohlo bavit...
ja studujem psychologiu v Trnave...na UCM...neznasam ked niekto kritizuje nieco o com nic nevie...UCM patri medzi 4 najlepsie katedry psychologie na SR...a ma presne take iste osnovy ako psycho na Komenskeho, dokonca mame aj tych istych profesorov..mna to bavi, nie je to jednoduche, ale ani extra tazke...a ak chodis na gympel, urcite odporucam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Je to narocne studium, tisic stranove knihy na jednu skusku... kamaratka ju vystudovala a strasne to lutuje.
Psychologov ktori sa po skole dobre uplatnia je mizive percento a vacsina skonci s minimalnym platom.
dobre si tu psychologiu rozmysli
@ xrumka .. fuha .. neviem.. ci nechcem ostat na slovensku uvidime .. a o BA som pocula ze tvde to tam je ja viem...
@ lopatka ... neviem, je pravda ze som nekontrolovala temy.. sorry .. len vies.. na zaklade predmetov ktore nevylucim mi toho vela neostava... dejak? datumy nezvladnem, fyzika matika(ano viem.. statistika...) by som rada vylucit... chemiu mam hrozne slabu to nemam sancu...aa bavia ma jazyky, noska je fajn.. nahodou psycholu sme mali viac ako pol roka aa bio zvladam tez ... pripadne este geo mi ostava.. tak co ine si mozem vybrat..??
SŠ a VŠ je úplne iné kafe...nepreceň sa, ale ani nepodceň...koniec koncov, ak by si sa tam dostala, je to veľmi príjemný indikátor toho, že na to máš...
a psychológia znie zaujímavo, ale ja rozhodne nemusím biológiu a taktiež matiku, ktorá sa tam už tuším vyžaduje...my na práve sme mali zatiaľ najviac na jednu skúšku tiež okolo tých 250 strán.
ale nemyslim si, ze si niekto da psychologiu na zaklade par hodin, ktore ma na NOSke
ja mám skôr pocit, že je vacsia sanca skusit to rok po mature.. neviem prečo..ale dost ma zaskocili otazky cisto z psychologie.. niektore.. aj z filozofie..
na UCMke boli popiči prijímačky