Čauté
Možno je skoro nad tým rozmýšlať, možno nie, ja neviem ... Ale ide o to, že som prváčka na gympli a som jedna z mála z mojich priateľov, kto absolutne nevie, ktorým smerom sa vydať . Netuším ako to na VŠ chodí a už vôbec neviem na akú pôjdem, pri
Si prváčka a už stresuješ? Pokoj, ešte máš času viac ako dosť, a tí čo už vedia to aj tak možno ešte zmenia (btw čo sa týka médií tak pozeraj fakulty masmediálnej komunikácie)
@kath1102 Ja som tiež prváčka a už teraz rozmýšlam, čím by som sa zaoberala v budúcnosti, pretože nechcem aj výšku tak moc ľutovať ako strednú No tiež ešte neviem, sú tu aj veci, ktoré by ma bavili, ale nie som si istá, či by som ich chcela študovať, keďže si myslím, že ako 18 ročná budem mať na to iný názor ako teraz ledva 16 ročná
ja som vedela už v 1. ročníku, na akú školu chcem ísť, respektívne akým zameraním, ale to som vedela už v 13, čím chcem byť, len na strednej som to nešla študovať
..ale ak nevieš teraz čo chceš, určite to zistíš časom... možno ťa začne baviť nejaký predmet vo vyššom ročníku a rozhodneš sa ísť študovať v úplne inej oblasti
a ak chceš študovať média, tak masmediálna komunikácia
viacerí si aj vopred plánujú, kam pôjdu, ale nemusí sa im to vydariť. Ja to vidím v našej triede- niektorí už od prvého ročníka (teraz som tretiačka) vravia, že pôjdu tam a tam a zatiaľ sa toho držia, ale neviem či si aj uvedomujú, že nemajú šancu sa tam dostať mať plány je pekné ale myslieť realisticky je to hlavné (nechcem ich tým podceňovať- ale je to pravda) aj ja by som strašne chcela ísť ma matfyz, lebo ma to riadne baví, ale problém je z fyzikou čiže viem že by som sa tam nedostala
nič zvláštne...najprv sa sústreď na to, aby si ten gympel vôbec skončila štyri roky sú dosť dlhá doba, kedy sa zmení ešte veľa vecí a možno aj ty dojdeš na to, ktorým smerom ťa to najviac ťahá a možno nie, no ani to nebude nič zvláštne potom si sadneš nad ponuku našich vysokých škôl a budeš si písať výhody a nevýhody jednotlivých odborov
v tom veku som mala taky vseobecny smer vybrany (ako uz mi bolo jasne ze matfyz to teda nebude ale to sa casom tak menilo a zvazovala som viac moznosti.
sa smejem ako som mala skotsko naplanovane a ked prislo na realne vyberanie tak radsej mcdonalds ako skotsko to k tym 15 rocnym stredoskolakom s naplanovanym zivotom do dochodku. mala som spoluziakov ktori isli byt velki pravnici a nakoniec skoncili pri nejakej chemii
a k tomu co nakoniec studujem som sa dostala nahodou moj program otvorili len rok predtym ako som nastupila a nikdy by som nepovedala ze takto skoncim. nevies co bude o 3 roky mas celu strednu aby si zistila co ta bavi a co ti ide
paradoxne ja co som vzdy vedela teraz absolutne netusim co idem robit po bakalarovi a uz mi je z toho obcas kusok nevolno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
..ale ak nevieš teraz čo chceš, určite to zistíš časom... možno ťa začne baviť nejaký predmet vo vyššom ročníku a rozhodneš sa ísť študovať v úplne inej oblasti
a ak chceš študovať média, tak masmediálna komunikácia
sa smejem ako som mala skotsko naplanovane a ked prislo na realne vyberanie tak radsej mcdonalds ako skotsko to k tym 15 rocnym stredoskolakom s naplanovanym zivotom do dochodku. mala som spoluziakov ktori isli byt velki pravnici a nakoniec skoncili pri nejakej chemii
a k tomu co nakoniec studujem som sa dostala nahodou moj program otvorili len rok predtym ako som nastupila a nikdy by som nepovedala ze takto skoncim. nevies co bude o 3 roky mas celu strednu aby si zistila co ta bavi a co ti ide
paradoxne ja co som vzdy vedela teraz absolutne netusim co idem robit po bakalarovi a uz mi je z toho obcas kusok nevolno