tak to dosť závisí od toho, čo máš rada a čo ťa zaujíma
z turistiky Tatry aj Nízke, Malá Fatra, ale mne sa dosť aj páčili Poloniny, určite Slovenský raj....
Bardejov má neskutočné historické centrum, ďalej Oravský hrad sa mi veľmi páčil a aj Spišský je veľmi pekný, keď budeš pri Spišskom, tak skoč do Levoče a nezabudni na jaskyne, minimálne Dobšinská ľadová...... a vraj je pekná aj Ochtinská aragonitová, ale v nej som ešte nebol....
a ako turista nemôžem zhodnotiť, ale ako domáci ťa pozývam aj do toľko zavrhovanej Bratislavy
Využijem aj ja tému @vlado905 Čo je najzaujimavejšie na BA na čo sa oplatí pozrieť ?, ak tam človek musí stráviť 2 dni a má cca každý deň len 4 hod. free time .
ja by som tiež povedala, že dosť záleží, kde máš východiskový bod, lebo je toho veľa. ale také moje tipy sú určite Tatry, Levoča, Oravský hrad a Bojnický zámok.
Záleži na tom, čo ta zaujíma a čo sa ti páči a kde si už bol... Pekná turistika: Kriváň
daj do google: "jaskyne slovenska" a co bude bližsie tak tú chod navštivit.
volake veci ti uz radili, tak ja možem mesto... napr: Nitra je tiez pekne mesto ked sa to tak zoberie, je to najstarsie mesto slovenska, je tu hrad, Diecézna knižnica(i ked neviem či je otvorena pre verejnosť ešte atd...
toto leto si SLovensko prehmatam a myslim ze to bude stat za to kazdy kut hocijake miesto kde su stromy a poriadny teren pre downhill ..ale este sa mi musi zahojit koienko ale skus Donovaly
@assasins
tak v prvom rade sa musíš preisť historickým centrom, námestiami (Hviezdoslavovo, Hlavné, Hodžovo) a ostatné závisí od osobných preferencií
ja mám slabosť pre výhľady, takže televízna veža Kamzík, ktorá ponúka vďaka polohe asi najlepší výhľad, v centre Michalská veža (vstup cca 2€), UFO nad Mostom SNP (vstup 7€), a klasika je Bratislavský hrad, a nedávno sme zistili si @bettsy že aj na Slavíne je pekný výhľad
ďalej je pekný hrad Devín, ale ak si ho chceš dostatočne prezrieť a vychutnať, tak to je na tie celé 4 hodiny
v centre sú kostoly s peknou barokovou výzdobou (Kostol svätej trojice, Kostol sv. Ladislava ) a veľmi sa mi páči aj secesný Modrý kostolík
a keď máš rád umenie a históriu, tak nejaká tá galéria alebo múzeum, ale keď si iba dva dni, tak by som sa na tie vykašľal.....
my cestujeme po Slovensku skor za historiou ... urcite neobchadzaj Oravsky hrad, Bojnice, Trenciansky hrad, Betliar, Cerveny Kamen ... ale nadherne su aj Topolcianky (hlavne park) a rovnako pekne okolie a atmosferu ma aj Dolna Krupa ... Spissky hrad, Beckov ... mame tu na SVK toho pozehnane na turistiku urcite Vysoke/Nizke Tatry, Slovensky Raj , Slovensky Kras ... a na oddych odporucam bud aquaparky Poprad apod ... alebo nejake kupelne mestecka .. co do atmosfery mesta ... jednoznacne ma caro Banska Stiavnica a okolie (Sv. Anton) ... ozaj sa v tej nasej krajine toho najde vela
Ideálna destinácia je Liptovský Mikuláš: je to blízko do Vysokých aj Nízkych Tatier - ak sa teda zaujímaš o prírodu. Je to 5 km od Aquaparku Tatralandia, kam naozaj odporúčam ísť. Sú tu super miesta na kempovanie, stanovanie, wellness, romantické prechádzky, ale aj náročné túry, plus je tu pár podnikov, kam stojí za to ísť Nehovoriac o tom, že z LM idú fajn spoje kamkoľvek.
Zdravim prenajimam rodinny dom v myte pod dumbierom. Dom je idealny pre rodinky s detmi pretoze ho vzdy poskytujem jednej rodine resp. jednej skupine. Cena je 10€ osoba noc. V blizkosti myta sa nachadza mnozstvo atrakcii napr. Bystrianska jaskyna 2km, jaskyna mrtvych netopierov 10km, ciernohronska zeleznica 10km, tarzania na Taloch 4km, golfove ihrisko 4km, ajax farma jazdy na konoch 2km,cykloturistika + pozicovna bicyklov, preliezky hojdacky pieskovisko 50 m, turistika, hubarcenie, wellness bystra 2 km, atd fotky privatu a kontakt » www.ubytovaniesk.sk/privaty-sk/tatr...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
z turistiky Tatry aj Nízke, Malá Fatra, ale mne sa dosť aj páčili Poloniny, určite Slovenský raj....
Bardejov má neskutočné historické centrum, ďalej Oravský hrad sa mi veľmi páčil a aj Spišský je veľmi pekný, keď budeš pri Spišskom, tak skoč do Levoče a nezabudni na jaskyne, minimálne Dobšinská ľadová...... a vraj je pekná aj Ochtinská aragonitová, ale v nej som ešte nebol....
a ako turista nemôžem zhodnotiť, ale ako domáci ťa pozývam aj do toľko zavrhovanej Bratislavy
Na strednom Slovensku urcite Banska Stiavnica a okolie... » www.milujemcestovanie.sk/banska-stiavnic...
daj do google: "jaskyne slovenska" a co bude bližsie tak tú chod navštivit.
volake veci ti uz radili, tak ja možem mesto... napr: Nitra je tiez pekne mesto ked sa to tak zoberie, je to najstarsie mesto slovenska, je tu hrad, Diecézna knižnica(i ked neviem či je otvorena pre verejnosť ešte atd...
naša cestovka, ku každej z tých krajín tam máme vypichnutých pár pekných miest.
tak v prvom rade sa musíš preisť historickým centrom, námestiami (Hviezdoslavovo, Hlavné, Hodžovo) a ostatné závisí od osobných preferencií
ja mám slabosť pre výhľady, takže televízna veža Kamzík, ktorá ponúka vďaka polohe asi najlepší výhľad, v centre Michalská veža (vstup cca 2€), UFO nad Mostom SNP (vstup 7€), a klasika je Bratislavský hrad, a nedávno sme zistili si @bettsy že aj na Slavíne je pekný výhľad
ďalej je pekný hrad Devín, ale ak si ho chceš dostatočne prezrieť a vychutnať, tak to je na tie celé 4 hodiny
v centre sú kostoly s peknou barokovou výzdobou (Kostol svätej trojice, Kostol sv. Ladislava ) a veľmi sa mi páči aj secesný Modrý kostolík
a keď máš rád umenie a históriu, tak nejaká tá galéria alebo múzeum, ale keď si iba dva dni, tak by som sa na tie vykašľal.....