To, že má človek skutočných priateľov dokopy 4 alebo 3 zistia až v určitom veku. Čiže nie je to také ružové ako si mladí ľudia myslia na strednej škole. Pokračovanie v komente. Určite pridajte svoje skúsenosti na túto tému. A rozbehnime diskusiu.
Určite každý z Vás mal už takú skúsenosť, že má nejakých ľudí ktorým verí resp. si myslí, že sú a patria do top 5 alebo top 3 ale nakoniec zistí, že ani tí nie su to čo si o nich myslel. Jednoducho sklamú. V ten moment kedy by ste čakali, že Vás podporia resp. vám pomožu sa na vás vykašlu. Preto mám názor, že kamoši v podstate neexistujú. V živote máme ľudi kedy niekedy a na určitu dobu sa stanú našii akože najlešími kamaratmi. No príde doba kedy sa to zmení. A preto sú to len ľudia s ktorými si možno o čosi lepšie rozumieme. Mali ste uz takýto pocit alebo skusenosti? Napr. organizovala sa chata a neboli ste pozvaný bez dovodu ?
Tiez si myslim, ze kamoši sú skôr v detstve a v puberte, ked sa hrá na pieskovisku a neskôr chodenie po baroch, chaty, vacsinou su to len povrchne kamaratstva, a ked uz ta nebavia hore spomenute cinnosti, tak zistis, ze nemate nic spolocne a su to debili vacsinou
podľa mňa je to skôr o tom, že čo od toho kamarátstva očakávam, keď doňho idem... možno to znie tak vypočítavo, ale jednoducho sú kamaráti na chodenie po baroch, sú kamaráti na výlety a tak.... a časom sa v živote menia to ako kamarátstva vyzerajú, mne je napríklad ľúto, že s ľuďmi zo strednej sa stretávam málo a už možno tie kamaratstva chladnú... lebo také tie stredoškolské boli proste niečím špeciálne...
na druhej strane som skôr ten typ človeka, čo keď je pozvaný na chatu, tak rozmýšľa, že ako odmietnuť tak, aby to nikto nebral ohľad osobne...
@lojzo_xxl No asi tak nejak. Síce nemusia to byť idioti. Ale akonáhle nerobíte ako oni pískajú a odmietnete párkrát ísť niekam len preto lebo nemôžte, tak sa na teba vykašlu a urazia k smrti. Nechápem to.
Ale kamarátstvo nie je nejaký pevný vzťah ktorý musíš udržovať, každý si v živote nájde niekoho pre koho bude jediným a koho bude mať najradšej a skrátka tomu sa venuje. A kamaráti idú na druhú koľaj. Nemusíš mať kamarátov, skôr to lepšie nazvať známych. Ľudí ktorí vedia že existuješ, a spoločné záujmy v určitých príležitostiach vás spájajú a trávite spolu nejaký čas. Alebo ak niekto niečo potrebuje, si ochotný mu pomôcť lebo sa poznáte. ... to je všetko...
@lafiziq V podstate si trafil klinec po hlavičke. Ja na strednu školu nerád spomínam pretože tam sme boli otrasná partia. Teraz ak vidím niekoho ani sa ti nepozdraví a pritom len preto lebo som bol iná skupina ľudi a nie ta ich. Ale slušnosť káže aspon pozdravit spolužiaka a spýtať ako sa darí. No bohužial výchova je taká aká je. Vieš len keď odmietnem íst niekam hneď sa pohnevajú prečo tam nejdem. Ale premna už roky bezstarostného mládi prestali. Naopak teraz ked sa ide na chatu nepozvú a to len preto lebo sa cítia byť urazení iný dôvod mať nemozu Nechápem niektorých ľudí. Vždy som bol sám sebou a nesnažil sa hrať na nič. Ak povieš pravdu prečo si nešiel tak je zle. Ak náhodou povieš trápnu vyhovorku tak si falošný. Čo je to potom za svet? Čim si viac seboutým viacej si odsunutý na vedľajšiu koľaj?
Ale veď to, že sa to na FB označuje ako kamoši, tak to neznamená, že sú to naozaj kamoši, skôr je to ako taký telefónny zoznam známych, kto toto nechápe, asi mu chýba zbežný úsudok
A je prirodzené, že ľudia do života vchádzajú aj sa z neho vytrácajú, lebo ľudia sa menia a tým sa menia aj záľuby a priority a svoj okruh známych prispôsobujeme tomu
Hej, je smutné, keď si uvedomíš, že si s niektorými ľuďmi už nerozumieš tak, ako pred rokmi
Ale zároveň je to úplne normálne, zvlášť keď sa zúčastnené strany nesnažia/nemajú dôvod to udržať
@kofola2000 Stačí keď nepiješ, nefajčíš, nerozprávaš čo ťa prvé napadne a úplné voloviny, nevysmievaš sa druhým zo srandy, a nemáš rád adrenalín a zábavu istého druhu. To úplne stačí
@tarassaco Fajn ty to berieš z hľadiska toho, že určití ľudia sú Ti nejakovýhodný a preto ich berieš za friens. Okej. Ja ale vnímam kamaratsky vzťah ako niečo čo nie je založené na materiálnosti a získanej výhody pre seba. Ide o to, že ak ho stretneš tak pokecate, zdôveruješ sa a mozeš veriť takýmto ľuďom. Popri tom samozrejme nejaký ten výlet a zážitky. Ale ja to neberiem tak, že v prvom rade výhoda premna ze ma niekam zoberú lebo maju na to prostriedky alebo možnosti a ak nie tak palte dpč Ja hovorím o tom.
@kofola2000 ak niekto považuje priatelov z FB za realnych, tak je trosku mimo a mal by navstivit odbornika
ja som kedysi mal profil na FB ale mal som tak asi 20 ludi vratane najblizsich a potom som ho aj tak zrusil resp. prestal ho pouzivat, teraz nastastie na zaklade pracovnej zmluvy nemozem resp. nesmiem mat profil na ziadnej soc. sieti, co myí velmi vyhovuje a na komunikaciu pouzivam vyhradne whatsapp.... sice mam kvoli dvom hram fake FB profil a tam mam asi 1000 priatelov, ale to jedine kvoli benefits kvoili gamesam a takto mi to vyhovuje. A hovori sa, že človek ma velami vela znamych, niekolko dobrych kamaratov a len jedneho skutocneho priatela - a s tymto naprosto suhlasim. Okrem toho zastavam nazor K. Lagerfelda, ze nad skutocnym priatelstvom musi stale visieť Damoklov meč... len tak clovek zisti, ci ide fakt o priatelstvo alebo zasa len o nieco "z rozumu" a kvoli vyhodam...
mam len jedneho takeho naozaj skutocneho priatela, ktorý vie o mne absolutne vsetko a ked pridem napr. domov na Slovensko, stretneme sa a atmosfera je taka, akoby sme sa videli naposledy vcera... pritom sme spolu neboli rok aj viac... je to clovek, s ktorym nemusim casto prehodit ani slovo a vie presne, na co myslim, co ma trapi, z coho mam radost a ja to iste u neho
Wtf, prečo si si hneď predstavil materiálne veci?
Kamaráti sú pre teba "výhodní" preto, lebo sú ochotní počúvať ťa, stretávať sa s tebou, chodiť na rovnaké miesta, kam chceš chodiť aj ty, chápu ťa, etc. a ty pre nich robíš to isté.
Keď sa ich alebo tvoje záujmy zmenia, je logické, že si už nebudete vyhovovať a kamarátstvo skončí, resp. budete fungovať už len ako známi.
Chlapče na to si prišiel až teraz ?
Skutočné priateľstvá neexistujú a človek má skutočne len asi 3-4 priateľov, z čoho väčšinou jeden býva partner/ka či frajer/ka alebo manžel/ka.
To sú ľudia, ktorý tam sú pre teba.. a aj tí sa na teba môžu vykašlať..
Pointa je, že sa v tomto svete na nikoho nemôžeš skutočne spolahnúť, len v prvom rade na seba a v druhom rade na úzku skupinku ľudí.. také že 20 - 30 kamarátov.. to je iba fraška
Moj nazor je, ze mas bud po a) jebnutych kamaratov, alebo po b) nezdrave ocakavania, pripadne, a tato moznost mi pride najpravdepodobnejsia, oboje.
Tak ta niekto nepozval na chatu, no a co. Za to snad netreba spochybnovat cely koncept priatelstva, dzizs. Ludia prichadzaju a odchadzaju. Ked je niekto jebnuty, vyser sa nanho a najdi si lepsieho kamosa.
Každý čo čaká od iného, že sa bude správať podla jeho predstáv je naivný idiot. Každí tu máme svoje záujmi a nech dokážeme zdielať aj vačšinu života, príde okamih, kedy seba uprednostníme pred iným. Všetci to vieme, či si to priznáme alebo nie, neviem prečo teda čakáme niečo iné od ostatných, nehovoriac o tom, že ak si v dokazovaní si toho svojho v živote odkázaný na iných tak robíš niečo zle.
Ja som odmalicka vedela, ze mam len troch kamosov. 1. Plysaka 2. Psa 3. Ducha maleho chlapca
Po case sa cislo tri zmenilo na anjela.strazneho a mozno nezmenilo mozno to bol vzdy on
Akože ja za seba môžem povedať, že praví kamaráti existujú... ale je neskutočne ťažké ich nájsť a skôr je to ako hľadať ihlu nieže v kope sena, ale v džungli... proste tie "kamarátstva" typu chaty, občas si napíšeme, zájdeme von.. tie môžeš skôr či neskôr okašľať. Nemá zmysel sa trápiť takými ľuďmi a už vôbec nie takými, ktorí ti ublížia, zradia ťa... ale treba čas, kým na to človek príde. Ja som 20-ročné dievča. Mám jednu skutočnú kamarátku, jednu v zahraničí a dvoch skutočných kamarátov mužov. Bodka. Za 20 rokov života. A áno, mala som stovky ľudí okolo seba, nejednu partiu, asi 10-20 "naj kamarátok" ... čiže to, že si ešte na niečo také ako skutočné priateľstvo práve nenrazil neznamená, že neexistuje, len je raritnejšie, ako čakáš asi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
na druhej strane som skôr ten typ človeka, čo keď je pozvaný na chatu, tak rozmýšľa, že ako odmietnuť tak, aby to nikto nebral ohľad osobne...
A je prirodzené, že ľudia do života vchádzajú aj sa z neho vytrácajú, lebo ľudia sa menia a tým sa menia aj záľuby a priority a svoj okruh známych prispôsobujeme tomu
Hej, je smutné, keď si uvedomíš, že si s niektorými ľuďmi už nerozumieš tak, ako pred rokmi
Ale zároveň je to úplne normálne, zvlášť keď sa zúčastnené strany nesnažia/nemajú dôvod to udržať
A kamaráti sú jednoducho ľudia, ktorí sú pre teba v nejakom smere "výhodní", rovnako ako ty pre nich. Nerozumiem, nad čím sa pozastavuješ.
ja som kedysi mal profil na FB ale mal som tak asi 20 ludi vratane najblizsich a potom som ho aj tak zrusil resp. prestal ho pouzivat, teraz nastastie na zaklade pracovnej zmluvy nemozem resp. nesmiem mat profil na ziadnej soc. sieti, co myí velmi vyhovuje a na komunikaciu pouzivam vyhradne whatsapp.... sice mam kvoli dvom hram fake FB profil a tam mam asi 1000 priatelov, ale to jedine kvoli benefits kvoili gamesam a takto mi to vyhovuje. A hovori sa, že človek ma velami vela znamych, niekolko dobrych kamaratov a len jedneho skutocneho priatela - a s tymto naprosto suhlasim. Okrem toho zastavam nazor K. Lagerfelda, ze nad skutocnym priatelstvom musi stale visieť Damoklov meč... len tak clovek zisti, ci ide fakt o priatelstvo alebo zasa len o nieco "z rozumu" a kvoli vyhodam...
mam len jedneho takeho naozaj skutocneho priatela, ktorý vie o mne absolutne vsetko a ked pridem napr. domov na Slovensko, stretneme sa a atmosfera je taka, akoby sme sa videli naposledy vcera... pritom sme spolu neboli rok aj viac... je to clovek, s ktorym nemusim casto prehodit ani slovo a vie presne, na co myslim, co ma trapi, z coho mam radost a ja to iste u neho
Kamaráti sú pre teba "výhodní" preto, lebo sú ochotní počúvať ťa, stretávať sa s tebou, chodiť na rovnaké miesta, kam chceš chodiť aj ty, chápu ťa, etc. a ty pre nich robíš to isté.
Keď sa ich alebo tvoje záujmy zmenia, je logické, že si už nebudete vyhovovať a kamarátstvo skončí, resp. budete fungovať už len ako známi.
Skutočné priateľstvá neexistujú a človek má skutočne len asi 3-4 priateľov, z čoho väčšinou jeden býva partner/ka či frajer/ka alebo manžel/ka.
To sú ľudia, ktorý tam sú pre teba.. a aj tí sa na teba môžu vykašlať..
Pointa je, že sa v tomto svete na nikoho nemôžeš skutočne spolahnúť, len v prvom rade na seba a v druhom rade na úzku skupinku ľudí.. také že 20 - 30 kamarátov.. to je iba fraška
Tak ta niekto nepozval na chatu, no a co. Za to snad netreba spochybnovat cely koncept priatelstva, dzizs. Ludia prichadzaju a odchadzaju. Ked je niekto jebnuty, vyser sa nanho a najdi si lepsieho kamosa.
Po case sa cislo tri zmenilo na anjela.strazneho a mozno nezmenilo mozno to bol vzdy on