je to moja dobra kamoska, obcas sice trochu sibnuta, ale to k tomu patri . dnes sme si chvilku pisali a ona mi prezradila, ze by chcela mat dieta. na tom by nebolo nic zle, lenze ona ma 20, nedokoncila este ani strednu (ma vyucny list, bez maturity) a p
@smajdalf prave preto som taka skepticka. ale vzdy su aj vynimky, co potvrdzuju pravidlo. nechcem ich hned odsudit, ale mam v sebe strasnu nedoveru v to cele.
@bludiacisvetom velmi zly pohlad. je to sice jej zivot, no ked sa nieco doserie, tak ja budem ten, za kym pojde plakat. priatelia si maju pomahat a nie byt lahostajni.
"ona ma 20, nedokoncila este ani strednu (ma vyucny list, bez maturity) a pracuje brigadne kde pride. ma noveho priatela (cca 3 mesiace) a samozrejme, ze to chce s nim. este ani nebyvaju spolu, ona byva u otca a on sa k nim coskoro stahuje."
toto stačilo. nechcem krivdiť ale buď si neuvedomuje čo to prináša a predstavuje si len tú idylku kočíkom alebo jej šibe
spoznal som na brigáde podobného experta. našiel si holku cez pokec poznajú sa 4 mesiace a už čaká. chlapec bol celkom v pohode ale iq možno 80-90 a o plánovaní rodičovstva nemal ani potuchy. ked som mu pár otázok položil ohľadne skutočného života s dieťaťom bol mimo, ani nevedel čo vlastne k tomu treba. hlavne že robí po brigádach a zarobí... ani na ten kočík
nech sa o tom porozpráva s niekým kto už takéto skúsenosti má. to jej rodičia schvaľujú?? lebo ak sa má o to dieťa starať starý so starkou je to tiež dosť bieda
podľa mňa nie je kompletná. Dobre, aj ja chcem dieťa, ale preboha keď nemám prácu a trvalý vzťah (čosi 3 mesačné za to nepovažujem) a vlastné bývanie, tak to musí ostať pri snívaní a nie pri realite.
Čo chce akože robiť? Žiť u otca s malým dieťaťom, ktorého bude vychovávať zrejme bez jeho otca? (lebo povedzme si pravdu, je to dosť krátky vzťah na to, aby si vedela s istotou povedať, že bude dlhodobý či navždy)
@greenbunny@sandy114 jej rodicia su rozvedeni a ona byva u otca, co si rad vypije, cize neviem, ci tam mozno cakat nejaku podporu. nie je to zly otec, ale podla mna on nema cas vychovavat vnuca, ved chodi do roboty a zaraba, aby mali z coho zit. a urcite o planoch svojej dcery netusi.
keby si to forum nezalozila ty, tak by som povedala ze "aano kamoska " ale seriozne, odhovor ju nejako sak to je trosku na hlavu ze po 3 mesiacoch O__o .. sice aj ja som sa dnes priatela spytala ci si nespravime deculo no potom som dodala, ze len take na hranie ktore by sme mohli kedykolvek vypnut
Podľa mňa je dospelá a musí vedieť čo chce a zhodnotiť možnosti. To že sú spolu ešte len krátko nemusí ešte nič znamenať. Že nemá maturitu je jej vec a vôbec to neznamená že sa v živote nedokáže uplatniť takže si myslím že zbytočne mudrujete.
toto mi jedine napadlo, dobre mozno je viac takych zien, ktore uz od 15 tuzia po dietati, ale predsa rozum vravi nieco ine... a v tomto pripade si myslim, ze by to bolo velke prekvapenie aj pre priatela aj pre otca. Opytala by som sa jej, ci tuzi mat kompletnu zabezpecenu rodinu alebo siloumocou len to dieta. Po 3 mesacnom "vztahu" bez ukoncenej skoly bez prace urcite nie.
@james144 nie nic to neznamena, zatial. ale ona sama mi uz pol roka place ako si nevie zohnat robotu a ako nevie, co so zivotom. a odrazu takyto super napad.
myslis tym, ze by si tym dietatom chcela udrzat priatela? tak urcite mu o tom povedat, inak sa chudak zlakne a utecie, nvm kolko ma rokov ale tak predpokladam, ze by dieta este nechcel. a ako citam vyssie ze chce zmenu tak by som na jej mieste prijala zmenu k lepsiemu, tvorivejsiemu, niecomu novemu ale bezstarostnejsiemu ako dieta
@cicatrix aj keby jej otec bol z medu, mal stále čas a dosť peňazí tak je to debilný nápad, lebo dieťa by malo mať stabilné zázemie a nie byť robené bez zabezpečenia po 3 mesiacoch vzťahu
Jedno z najhorsich rozhodnuti zivota...ci jej v tom mozes zabranit to neviem, ale predpokladam ze urcite si jej povedala tvoj nazor k tomu alebo aspon by si mala, tam uz niet cesty spat...a mozno to dieta chce aj preto, aby mala istotu ze im ten vztah vydrzi a ich bude spajat
@sandy114 cele je to zle a diskusiu jej ukazovat asi nebudem, lebo by som ju mohla urazit. ja som o tom s nou vcera este diskutovala a dospeli sme do stadia, ked sa ma ona spytala, ze kedy planujem dieta ja..
@sandy114 ja som jej povedala, ze deti asi nechcem. a ona, ze a kde mam materinsky cit? na to som jej odpovedala, ze to vacsinou prichadza s vekom a nie ked mam ledva 20 a miestami sa este sama citim ako decko. lenze to ona nepochopi, kedze ona ma take tuzby uz od 15.
@cicatrix nech sa najskor postara o seba az potom o dieta, chyba jej nejaka hracka, nech jej kupi mobil frajer, nechcem byt zla, ale taketo nieco v 20 chciet dieta, ok chapem ze chce, ale ak by aj na tom pracovala, tak by somju poslala doktorovi to nie je normalne v 20 mat dieta, ak nie je zabezpecena
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
po 3 mesiacoch
Dám krk na to že im to vzdrží ešte tak 2,3 mesiace maximálne.
Odhovor ju.
@4
toto stačilo. nechcem krivdiť ale buď si neuvedomuje čo to prináša a predstavuje si len tú idylku kočíkom alebo jej šibe
spoznal som na brigáde podobného experta. našiel si holku cez pokec poznajú sa 4 mesiace a už čaká. chlapec bol celkom v pohode ale iq možno 80-90 a o plánovaní rodičovstva nemal ani potuchy. ked som mu pár otázok položil ohľadne skutočného života s dieťaťom bol mimo, ani nevedel čo vlastne k tomu treba. hlavne že robí po brigádach a zarobí... ani na ten kočík
nech sa o tom porozpráva s niekým kto už takéto skúsenosti má. to jej rodičia schvaľujú?? lebo ak sa má o to dieťa starať starý so starkou je to tiež dosť bieda
Čo chce akože robiť? Žiť u otca s malým dieťaťom, ktorého bude vychovávať zrejme bez jeho otca? (lebo povedzme si pravdu, je to dosť krátky vzťah na to, aby si vedela s istotou povedať, že bude dlhodobý či navždy)
ja mam strasne rada male deti a napriek tomu si uvedomujem, ze pred tym nez by som mala dokoncene skoly a stalu pracu by to asi nebol dobry napad..
hoperpohroma
Ak by mi s týmto priznala kamoška, dala by som jej facku a povedala: "Spamätaj sa!"
Akože... Deti sú zlaté. To, že sa tí dvaja ľúbia, je tiež zlaté. Ale to, že chce dieťa po troch mesiacoch? To je všetko, len nie zlaté.
Ak by boli zabezpečení, mali vlastné bývanie a poriadnu robotu, tak nepoviem... Ale takto by to zjavne vychovál dedko... Aspoň mne to tak pripadá.
A najväčšia hovadina: jej frajer nevie, že ona chce decko? To už kde sme? Čo ak fakt otehotnie a on ju nechá, lebo to nechce??
....nad takýmito ľuďmi sa mi pozastavuje rozum...
toto mi jedine napadlo, dobre mozno je viac takych zien, ktore uz od 15 tuzia po dietati, ale predsa rozum vravi nieco ine... a v tomto pripade si myslim, ze by to bolo velke prekvapenie aj pre priatela aj pre otca. Opytala by som sa jej, ci tuzi mat kompletnu zabezpecenu rodinu alebo siloumocou len to dieta. Po 3 mesacnom "vztahu" bez ukoncenej skoly bez prace urcite nie.
a šak ukáž jej tuto diskusiu