Amerika jednoznačne. Nikto nemôže za jej vojenské intervencie, ale vždy brali ohľad na obyvateľstvo. Minimálne niektorí z nich. Rusi len chcú ovládať, vládnuť, mať moc, a to silou. Pokiaľ je človek spokojný a má čo potrebuje, tak nemá dôvod protestovať, resp .odchádzať. Ale to Rusko nikdy neposkytlo. Neposkytlo slobodu. Iba kontrolu.
A čína je komunizmus s voľným trhom. Čiže tam to funguje tak, že tí vysokí a mocní rozhodujú čo bude ako bude. A ostatní sú len figúrky. Ovládajú políciu, armádu, takže každý čiňan si môže akurát tak pískať, ak to majú dovolené. Ale inak na oko tam majú dobré projekty. Samozrejme. Parádne stavby... rýchlo opravené cesty, vystavané... Akurát ničia život na zemi najviac zo všetkých krajín vypúšťaním, MASSIVNE CO a SO2
Národy mám rád oba, poznám pár Američanov a mám ich rád, Rusov poznám menej, ale aj tých mám rád. Tí, čo nepoznám (platí pre USA aj Rusko) sú mi apriori skôr sympatickí než nie.
Po politickej stránke sa mi nechce k tomu vyjadrovať, mám výhrady voči obom krajinám, ale moc to neriešim.
@wistingher Jop, tak ako tvoj sen o západe "Nikto nemôže za jej vojenské intervencie, ale vždy brali ohľad na obyvateľstvo" Nedáva to zmysel, ale nevadí. Amerika sa pchá všade kde môže. Mimo svojho územia má stovky až tisícky základní a to aj mimo NATO. A kto najviac profituje z vojny na Blízkom Východe? You know.... Ale beriem tvoj názor, a to že ja mám iný, zo mňa ešte nerobí rusofila a komunistu...
@emzaaak Povedz že je to lož. Viď priebeh 2.svetovej vojny. Viď štáty ktoré boli "dobyté" USA, resp. Britániou?. Ako sa dnes asi majú? Sú chudobní? Nemajú na jedlo? Nie, jazdia v autách, nakupujú, blížia sa úrovni krajín Európy. Pokial sa nemnožia rychlejšie ako ryby samozrejme. A čo zostalo v krajinách ktoré "dobylo" Rusko resp. Zssr? Chudoba, žiadna infraštruktúra, vláda a obyvateľstvo zmanipulované proti západu, korupcia, katastrofálne stavy každého rezortu, financovania. Jediné čo má Rusko je ropa. Nič iné nemá. A nikomu nič nedá. Prečo USA investovalo do Európy, prečo bol Marshallov plán? Prečo nebol tzv. Putinov plán z druhej strany? ... Prečo si ZSSr oplotilo územie a vojensky bránilo hranice? ... Trápne celé Rusko. Bez ropy by nemali vôbec nič. Choď do Ruska len tak na ulicu, keď ti príde zle alebo niečo, niekde kde chodia ľudia. zastaví sa 1 z 10 a spýta sa či si ok. V USA keď ti bude zle niekde na ulici a budeš na zemi, tak sa ťa každý druhý spýta či si v pohode a chce ti pomôcť. Slávne Rusko. Pre vlastnú slávu, nie spokojnosť obyvateľov, nie rozvoj krajiny, rozvoj iba svojej, iným nič nedať, ak treba bezproblemov im zobrať čokoľvek.
@wistingher Vidno, že rodné Slovensko si v živote neopustil. Na západe sa robí to isté. Demonštrácie za zlepšenie riadenia vlády, protikorupčné pochody a chudoba, hmm, na západe jej majú dosť. Keby si videl Moskvu, Petrohrad, Vladivostok, tak sa čuduješ. Síce je pravda, napr. Rumunsko je zaostalejšie, sám som ho navštívil... Ale to nemení nič na fakte, že západ je lepší. Nesplietaj tu ZSSR a Ruskú federáciu. To je ako porovnávať pôvodné Britské kolonie v Severnej Amerike a USA. Iný systém, iná vláda, iný štát. ZSSR bola kurva spoločnosti, ale neskôr sa Amerike vyrovnala v niektorých veciach. Pointou je, že chudoba je všade, korupcia je všade a netreba sa unášať vlastnými pocitmi. BTW Amerika nikomu nič nezobrala? A čo tak Havajské kráľovstvo? Počul si o ňom? Ja hej, posledná kráľovná bola zabitá a napochodovali tam Američania, len tak. A na hlas ľudu sa nepýtali. To isté sa malo stať s Kubou na prelome 20.storočia
@emzaaak pozri, obyčajní ľudia, pracujúci ľudia, sa na západe majú lepšie ako v ktoromkoľvek štáte, ktorý kedy patril Rusku, resp. ZSSR.
Wow vážne? Havajské kráľovstvo? A ako sa dnes majú na Havaji povedz mi. Stále behajú nahí s oštepmi a spia v slamených domoch? Alebo majú rozbité cesty, ľudia im otročia pre iné krajiny za minimálnu mzdu v nehygienických podmienkach? Nie. Čo som napísal vyššie?
Ako sa má Bielorusko? Ako sa má Gruzínsko? Zďaleka na tom niesu tak ako Havajské ostrovy.
» img1.netky.sk/Prezident-Cecen... čečensko.... Áno, ľudia tam majú vodovod, elektrinu, autá. Čečensko nie je zaostalá diera sveta aj keď je na východe. Majú tam mrakodrapy, vďaka Ruskej federácií, ktorej je členom. Gruzínsko? . Ako kto.... Bielorusko? Zvykol by som si. Ale samozrejme majú tam chudobu, ale aj prepych. A západ deto. NewYork nie je všetko. Prídeš do Midwestu a cítiš sa ako v Afrike.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Japonsko!
@lafiziq asi mi je jasne preco? ale v Rusku maju aspon vacsiu zimu!
Ale ved aj Rusi su kapitalisti.
A čína je komunizmus s voľným trhom. Čiže tam to funguje tak, že tí vysokí a mocní rozhodujú čo bude ako bude. A ostatní sú len figúrky. Ovládajú políciu, armádu, takže každý čiňan si môže akurát tak pískať, ak to majú dovolené. Ale inak na oko tam majú dobré projekty. Samozrejme. Parádne stavby... rýchlo opravené cesty, vystavané... Akurát ničia život na zemi najviac zo všetkých krajín vypúšťaním, MASSIVNE CO a SO2
Po politickej stránke sa mi nechce k tomu vyjadrovať, mám výhrady voči obom krajinám, ale moc to neriešim.
Wow vážne? Havajské kráľovstvo? A ako sa dnes majú na Havaji povedz mi. Stále behajú nahí s oštepmi a spia v slamených domoch? Alebo majú rozbité cesty, ľudia im otročia pre iné krajiny za minimálnu mzdu v nehygienických podmienkach? Nie. Čo som napísal vyššie?
Ako sa má Bielorusko? Ako sa má Gruzínsko? Zďaleka na tom niesu tak ako Havajské ostrovy.
» img1.netky.sk/Prezident-Cecen... čečensko.... Áno, ľudia tam majú vodovod, elektrinu, autá. Čečensko nie je zaostalá diera sveta aj keď je na východe. Majú tam mrakodrapy, vďaka Ruskej federácií, ktorej je členom. Gruzínsko?
. Ako kto.... Bielorusko?
Zvykol by som si. Ale samozrejme majú tam chudobu, ale aj prepych. A západ deto. NewYork nie je všetko. Prídeš do Midwestu a cítiš sa ako v Afrike.