mne osobne sa viac paci aikido... je to take "priatelskejsie" bojove umenie... ziadne sutaze, zapasy a je to jedno z najnenasilnejsich bojovych umeni...
Každé ma niečo do seba, ja som sa dal na Aikido, a baví ma to, páči sa mi to. Sú v nich veľké rozdiely, nedá sa povedať čo je lepšie. Bol by to flame war. Ak chceš, napíš TS.
Ja osobne som chodil na Karate 3 roky ako menší a strašne ma to bavilo lebo som robil dačo pre seba (aj keď som neol najlepši) a viedol ma niekto kto pre to karate žil a viedol nás k tomu aby sme ho použili spravne a nie na bitky a agresiu(dokonca kôli tomu vyhadzoval ludí keď sa dačo dozvedel že sa niekto pobil -nie v obrane) , je dodneska špička čo sa týka karate dodneska ho volajú ako rozhodcu na majstrovstvá sveta len pre informáciu ekby ste mi neverili je to Peter Baďura straší... ale anyway nieje to o mne len som sa chcel pochváliť škoda že som skončil dodnes to lutujem... ale môj názor je asi taký že nejde ani tak o to či si zvolíš karate alebo aikido ale skôr o to či ťa to bude baviť a záleží to aj od toho kto ťa to učí
Co som pozeral videa na youtube,lebo aikido nepoznam, mne sa paci viac karate. To som aj cvicil. Na obranu nieje vhidne ani jedno, pokial ho necvicis aspon 15-20 rokov. A utocnik nesmie byt v ovela vacsej vahovej kategorii. Ak aj je, tak by si musel poznat spravne body, kam zasiahnut. Pre cvicenie pre zabavu, kvoli zdraviu a cvicenie mysle sa mi paci karate. Pre zabavu staci cvicit katu. To mozem cvicit aj doma. Kumitie zo superom nie. To radsej z vrecom a panakom.
ze co je lepsie..ani jedno neni lepsie ! vsetky bojove umenia su rovnake ! je len na bojovnikovi, co si odniesol z treningov a ako vyuzije to co ma v hlave !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
karate je viac o úderoch, ale tiež to nepatrí medzi moje favorizované BU.
Ak sa chceš vedieť brániť vyber si z týchto:
1. Wing Chun
2. Krav Maga
3. Systema
4. Muay Thai (nie kickbox, ale real thaibox-kolená, lakte, holene)
5. Brazílske Jiu Jitsu