Poprosim aby sem pisali len ti ktori s tym maju skusenosti a ti ktori sa v tom vyznaju. Ma vyznam a je to efektivnejsie v obdobi chudnutia robit rano kardio na prazdny zaludok?
@ominousroar jedina chujovina si tu ty
pytala sa ci cvicit rano ? je tam o cviceni rano a neviem ci si nejake hovado alebo tak nejak ale normalny clovek rano toho vela nezje takze sa predpoklada ze ked clovek cvici rano tak nebude jest pred aj po treningu ale staci len po treningu
@stahli no nechcel som to tu rozpisovať, ale inak ti to asi nevysvetlím ... keď človek poriadne športuje tak svalové vlákna sú maximálne namáhané. Pre svoju aktivitu a následnú regeneráciu potrebujú poriadnu výživu. Počas spánku sa telo regeneruje, metabolizmus aminokyselín regeneruje svalové vlákna a na to potrebuje dostatočnú výživu. Nad ránom keď sa už telo dostáva do katabolizmu kvôli dlhému časovému obdobiu bez prijatia živín, ráno je potrebné prijať jedlo bohaté na živiny (tuky, cukry, bielkoviny) aby sa zastavil katabolický proces. A ty keď začneš hneď ráno trénovať na lačno, svaly nebudú mať dostatočnú energiu na prácu a tak začnú štiepiť vlastné svalové bunky (katabolizmus) aby vykryli príjem energie. Po tréningu je už neskoro jesť lebo telo si vzalo potrebné látky z vlastných svalov. Áno človek schudne, ale zo svalov a to asi nikto nechce.
Nad ránom keď sa už telo dostáva do katabolizmu kvôli dlhému časovému obdobiu bez prijatia živín, ráno je potrebné prijať jedlo bohaté na živiny (tuky, cukry, bielkoviny) aby sa zastavil katabolický proces. A ty keď začneš hneď ráno trénovať na lačno, svaly nebudú mať dostatočnú energiu na prácu a tak začnú štiepiť vlastné svalové bunky.
katabolizmus neznamena, ze telo prijde ako prve a zacne vyuzivat svalove bielkoviny na energiu. Za spanku sa akurat zvysuje hladina glukagonu, ktory na svaly NEPOSOBI. Telo nevie vyuzivat ani glykogen zo svalov, akurat prislusne svaly, takze jeho hladina sa nezmeni aj ked bude hladovat cely den a potom pri kardiu sporte bude mat dost glykogenu a casom sa i tak zacne vyuzivat energia z tukov aj. Pri treningu si zo svalovych bielkovin nevezme takmer nic. Viac sa mi nechce o tom pisat, lebo pises muscle and fiction, ked o tom chces vediet nieco realne, tak zacni citat normalne veci
@bress ako ze telo nevie vyuzivat glykogen zo svalov ked prave glykogen pouziva na pracu svalov?
A co su podla teba normalne veci? medicinska literatura alebo?
Kardio ráno na lačno, tam by sa mala isť energia hlavne z tukov ale záleží to individuálne u každého trochu inak a ešte od intenzity , času tréningu. Ja osobne som behal 2-3 hodiny nalačno a bez vody , alebo 5-8 hodín nie na lačno , z jedlom v ruke ale bez vody. To sú ale trochu extrémy ale človek aspoň zistí kde sú približné hranice. Aj preto mám málo svalovej hmoty, možno začnem prať nejaké proteíny ale nezisťoval som si o tom veľa. Na internete je písané všetko ale veľa krát chcú len predať nejaké produkty. "berte 10-20g proteinu před kardio tréninkem, a to za účelem ochrany svalové hmoty suplementy jako kofein, karnitin a HCA vám pomohou spálit více tuku během kardio tréninku"
Najsmiešnejšie je pre mňa keď píšu "kardio 15 alebo 30minút" , veď mne toľko trvá len rozhýbanie na začiatku tréningu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ak chces schudnut, musis nastartovat metabolizmus, to znamena pred cvicenim nieco zjest, kolko pred cvicenim neviem, nejsom odbornik.
A az potom robit kardio. Prajem vela ceciek, ehm sorry, uspechov.
cital som to vo viacerych clankoch a mam to aj na sebe odskusane
» www.sportujeme.sk/fitness/cvicit-...
pytala sa ci cvicit rano ? je tam o cviceni rano a neviem ci si nejake hovado alebo tak nejak ale normalny clovek rano toho vela nezje takze sa predpoklada ze ked clovek cvici rano tak nebude jest pred aj po treningu ale staci len po treningu
Kludne behaj aj na lačno , ale je to zbytočné si myslím , ževraj je to účinnejšie ale rozdiel je zrejme zanedbatelný.
@ominousroar dobru broscience si vytiahol. Prosimta uz necitaj muscle and fiction ale neco aj realne.
Behaj tak ako ti to vyhovuje
Nad ránom keď sa už telo dostáva do katabolizmu kvôli dlhému časovému obdobiu bez prijatia živín, ráno je potrebné prijať jedlo bohaté na živiny (tuky, cukry, bielkoviny) aby sa zastavil katabolický proces. A ty keď začneš hneď ráno trénovať na lačno, svaly nebudú mať dostatočnú energiu na prácu a tak začnú štiepiť vlastné svalové bunky.
katabolizmus neznamena, ze telo prijde ako prve a zacne vyuzivat svalove bielkoviny na energiu. Za spanku sa akurat zvysuje hladina glukagonu, ktory na svaly NEPOSOBI. Telo nevie vyuzivat ani glykogen zo svalov, akurat prislusne svaly, takze jeho hladina sa nezmeni aj ked bude hladovat cely den a potom pri kardiu sporte bude mat dost glykogenu a casom sa i tak zacne vyuzivat energia z tukov aj. Pri treningu si zo svalovych bielkovin nevezme takmer nic. Viac sa mi nechce o tom pisat, lebo pises muscle and fiction, ked o tom chces vediet nieco realne, tak zacni citat normalne veci
A co su podla teba normalne veci? medicinska literatura alebo?
Najsmiešnejšie je pre mňa keď píšu "kardio 15 alebo 30minút" , veď mne toľko trvá len rozhýbanie na začiatku tréningu.