je veľa predsudkov o tej škole, nechodila som tam síce, ale keď som sa pred 2 týždňami dostala na jednu exkurziu po univerzitnej knižnici, areáli PF tam som skoro spadla na riť ale čo sa týka výučby tak niektoré odbory ju ťahajú dole, ale sú aj také, čo ju ťahajú hore, napr. manažment v PP po zmene vedenia, psychológia a žurnalistika sú na úrovni
Ako bolo spomenuté v @2 je o tej škole veľa predsudkov, ale kvalita je celá o tom na akú katedru tam chodíš. Ja chodím na katedru slovenského jazyka a literatúry, to dosť náročná katedra, nie len preto, že je to SJL, ale vôbec vyžaduje sa tma od nás naozaj veľa, pripravovanie sa na každý seminár (20 -30 strán prečítať z hodiny na hodinu a reálne to aj vedieť - detailne - čiže si to musíš pozrieť tak, ako keby si sa to učil, mať vypracované cvičenia), čítanie kníh, seminárne práce (a vyžaduje sa kvalita, inak ti to vrátia). Druhá katedra, na ktorú chodím je K. histórie, aj napriek tomu, že som na učiteľskom programe na KH im to je jedno, proste povinné predmety, ktoré z histórie mám sú v takej miere ako majú jednodoborovci (oni majú tuším asi 1 -2 predmety navyše ako povinné), popri tom viem, že na iných univerzitách majú históriu na učiteľstve naozaj omnoho jednoduchšiu než máme my, teda keď skúškujem, tak skúškujem celý mesiac (väčšina má už v polke januára res. v máji zoskúškované na iných školách) ... z histórie radi skúšajú ústne a vyhadzujú za totálne somariny zo skúšok, napr. že nevieš odpovedať na jednu nepodstatnú otázku, ktorá sa netýka ani len histórie ... To isté na literatúre, pýtajú sa somariny, typu ako sa volal pes v tej a tej Kukučínovej poviedke.... Trošku tu je problém s organizáciou - nedotiahnu, nedomyslia to, ale to tu je s tým problém už od jej vzniku asi čo tak počúvam
+ @3 zo zamestnaním bude asi problém .
@1 Zaujíma ma prečo máš taký názor. Kto by tam už len tak chodil. Napr. pre mňa je to výhoda lebo som z toho mesta, nemusím žiť na intrákoch a nezaťažujem rodinný rozpočet, to čo si zarobím na brigádach môžem využiť na iné dôležité veci. A ako som vyššie spomenul chodím na dosť kvalitné katedry.... a ak niekomu ide iba o prestíž, titul je jasné, že pôjde na Komenského, Karlovku, Masaryčku a neviem kde ešte... ten čo chce vyštudovať pre vedomosti a má na to dobré podmienky aj na zdanlivo zlej univerzite to je totálne jedno.. sú tu veci, ktoré ma štvú na tej univerzite.. ale súdiť školu len podľa médii resp. toho čo si počul od ľudí čo na ňu ani nechodili, názvu atď je dosť zvláštne.
ja tam chodím a študujem špeciálnu pedagogiku ale povedala by som, že hlavný problém je vždy vo vedení a v zamestnancoch a ich prístupe
študenti im sú ukradnutí väčšinou si len honia ego a svojim prístupom znižujú úroveň školy
ich vedomosti v odboroch dosahujú úroveň čítania z papierov a ich prevedenie na prednáške je na úrovni rozprávok na dobrú noc
keby boli prednášky len o tom čítať a diktovať tak to kľudne môžu prednášky viesť aj študenti študentom a aspoň sa ušetrí
veď to je aj dôvod prečo sa tam ľudia rok od roku hlásia menej a menej a čoskoro sa neprihlási už nik
ale zas na druhú stranu si hovorím, že sa nenatrápim, skúškové ide ako po masle a titul ako titul veď predsa nikto nemusí vedieť pravdu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
To je asi všetko
Z tej školy je dosť pravdepodobná nezamestnanosť ale
+ @3 zo zamestnaním bude asi problém .
@1 Zaujíma ma prečo máš taký názor. Kto by tam už len tak chodil. Napr. pre mňa je to výhoda lebo som z toho mesta, nemusím žiť na intrákoch a nezaťažujem rodinný rozpočet, to čo si zarobím na brigádach môžem využiť na iné dôležité veci. A ako som vyššie spomenul chodím na dosť kvalitné katedry.... a ak niekomu ide iba o prestíž, titul je jasné, že pôjde na Komenského, Karlovku, Masaryčku a neviem kde ešte... ten čo chce vyštudovať pre vedomosti a má na to dobré podmienky aj na zdanlivo zlej univerzite to je totálne jedno.. sú tu veci, ktoré ma štvú na tej univerzite.. ale súdiť školu len podľa médii resp. toho čo si počul od ľudí čo na ňu ani nechodili, názvu atď je dosť zvláštne.
študenti im sú ukradnutí väčšinou si len honia ego a svojim prístupom znižujú úroveň školy
ich vedomosti v odboroch dosahujú úroveň čítania z papierov a ich prevedenie na prednáške je na úrovni rozprávok na dobrú noc
keby boli prednášky len o tom čítať a diktovať tak to kľudne môžu prednášky viesť aj študenti študentom a aspoň sa ušetrí
veď to je aj dôvod prečo sa tam ľudia rok od roku hlásia menej a menej a čoskoro sa neprihlási už nik
ale zas na druhú stranu si hovorím, že sa nenatrápim, skúškové ide ako po masle a titul ako titul veď predsa nikto nemusí vedieť pravdu