Urcite vacsina z vas pozna tuto statistiku od nejakeho uzasneho obcianskeho zdruzenia. Je to sice uz dost stare, ale pametam si, ze to malo naozaj silnu medialnu propagandu(bilboardy, reklama v TV, casaky...). Co tym vlastne chcu naznacit? Ked idem elektr
A pred nedávnom to bolo tabu. Vaša suseda mohla každý deň vyzerať ako veľkonočné vajíčko, ale každý sa pozeral inam, lebo čo je za dverami, do toho nikoho nič - teda pokiaľ by sa musel namáhať niekomu pomôcť (česť výnimkám) a okrem toho, panovalo krásne pravidlo, že jedna facka sem-tam len pomôže tej suke, aby vedela, kde je jej miesto.
Teraz je to našťastie inak, aspoň väčšinou.
A ak sú v tej štatistike zarátané aj krajiny preferujúce... hm, radikálnejšie náboženstvá... tak potom sa niet čomu diviť, tam je týraná temer každá a bohato na to stačí, ž je príliš pekná, inteligentná, alebo svojhlavá.
Írske práčky, napríklad, nie sú veľmi ďaleká minulosť a to bolo týranie.
Ale každá piata... znie to hrozivo, temer neuveriteľne... Myslím, že v mojom okolí sa nenachádza žiadna, ale možnože som len slepá.
Tie reklamy možno majú zmysel - tie ženy, alebo ktokoľvek týraný, nemusia mať ani potuchy, že existujú možnosti pomoci. A veď nejako začať treba a okrem toho to nie je jediná pomoc. U nás stavajú domov pre týrané ženy a deti, i keď si nie som istá, kedy bude v prevádzke.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Teraz je to našťastie inak, aspoň väčšinou.
A ak sú v tej štatistike zarátané aj krajiny preferujúce... hm, radikálnejšie náboženstvá... tak potom sa niet čomu diviť, tam je týraná temer každá a bohato na to stačí, ž je príliš pekná, inteligentná, alebo svojhlavá.
Írske práčky, napríklad, nie sú veľmi ďaleká minulosť a to bolo týranie.
Ale každá piata... znie to hrozivo, temer neuveriteľne... Myslím, že v mojom okolí sa nenachádza žiadna, ale možnože som len slepá.
Tie reklamy možno majú zmysel - tie ženy, alebo ktokoľvek týraný, nemusia mať ani potuchy, že existujú možnosti pomoci. A veď nejako začať treba a okrem toho to nie je jediná pomoc. U nás stavajú domov pre týrané ženy a deti, i keď si nie som istá, kedy bude v prevádzke.
no mozno sa kazdy piaty tyran zlakol bilbordov a prestal tyranizovat.
A čo obchod s bielym mäsom? Mal by to byť tretia najvýnosnejšia nelegálna činnosť.
@13 podľa starších údajov svetovej zdravotníckej organizácie je obeťami domáceho násilia 5% mužov. V niektorých krajinách až 20% a v Čechách asi 7%.
Aj na Slovensku už vznikla org, ktorá sa má o takýchto mužov postarať, ak o nej vedia a vyhľadajú jej pomoc.