Podla mna opeceny marinovany/udeny tempeh je celkom dobra alrernativa pokial to chces len do nejakeho väcsieho jedla ako doplnok ale ak chces nieco co bude vyslovene vyzerat a konzistenciou pripominat klasicku slaninu tak to netusim
To aj existuje? ...tak ale krilucinál načo vegetariánom vyrábajú slaniny, párky, klobásy vegetarianske a čo ja viem čo, keď je evidentné, že mäso by si dali, len ich drží morálna mienka?! 0_0 ...však keď je niekto vegetarián, tak načo sa ide hrať na mäsožravca a nech to nazvú aspoň inak keďtak..
@kerrang no lebo mi to chuti ja milujem slaninu a pocase mi maso chyba ale kedze uz dnes je na vyber nemusim jest to co bolo zive a co sa pre nas zabija
@spacebound to je len v tvojom presvedčení ...aj tak sa hospodárske zvieratá chovajú len kvôli svojej úžitkovosti, vždy sa budú zabíjať, a či si ty dáš trocha tej normálnej slaniny, tak sa tým myslím aj tak nič podstatné nezmení
Pre mňa je veľmi nepríjemné zabijanie, nikdy by som to neurobil ani k tomu nepristúpil, ale tak jesť proste také niečo nepravé je skoro ako jesť rajčinu, čo sa hrá na plastovú
@kerrang no s tym bohuzial nic nespravim ze sa to ajtak bude chovat. Ale cim viac vegetarianov tym mensi dopyt. A aspon sama za seba viem ze to nekonzumujem a mam ciste svedomie. Je to bytost ako kazda ina a tiez pocituje strach, tiez chce zit. A za to ze ja to chcem jest aj ked mam vlastne na vyber sa to ma zabijat? To teda nie. Uz je ina záležitosť ked si to niekto chova pre seba, doprajes tomu zvieratu vybeh, pasenie, aspon ako tak dostojny zivot a potom si to zabijes... Pol biedy. Ale chudaky zvierata ktore chovaju vo velkochove v klietke kde sa nemozu pomaly ani otocit... Hrozne
Čo to taká veg. slanina obsahuje?
A prečo sa to volá slanina ak to neobsahuje živ. tuk?
Len marketing? To by bolo hrozné... @17 dodnes existujú aj humánne chovy. Aj v SR sú také, kde zviera má čo najlepšie podmienky života.
Myslím že je naozaj pravda, že nie každý človek by dokázal byť vegetarián, vegán... jeho organizmus by to mohlo poškodiť...
@georg21 nechce sa mi všetko čitať, čo tu každý napísal, ale stačí keď doplním u teba toto:
Prečo keď povie človek arašidové maslo, je to úplne normálne, ale keď povieme mandlové mlieko tak ludia dávajú takéto otazky?
Tak isto je to s týmto. Aj tak chuť slaniny sa docieľuje korením a udením atď, čo nemá nič spoločné s masom , takže je jedno čo bude základ (či ryžový papier, alebo banánová šupka atď.), keď väčšinou aj tak to korenie robí celú chuť....
@spacebound Však ja ti to nevytýkam, ak to chutí fakt tak dobre, narozdiel od toho ako sa to volá alebo aký tomu vymysleli názov
Tak ja čo sa týka slaniny a celkovo k údenému mám skôr pasívny vzťah ...ochutnal som už zo slušnosti slaninu, klobásky, čo mi ponúkli spolubývajúci na intráku alebo niekto známy, okrem rodiny, no nechutilo mi to ani po tom a nezamiloval som si to ...práve to údenie mi vadí, a nemá to žiadny zdravotný aspekt, aj keď je teda známe, že údenie nie je moc zdravý proces úpravy, no nemám moc rád tú vôňu chuť.. nikdy som si to dobrovoľne nekúpil a celkovo mi takéto údené nechutí ...z takýchto polotovarov si kupujem len kuraciu alebo morčaciu šunku, špekačky, málokedy párky, no nie som až nejaký veľký jedák mäsa
Ja uppne najviac nemam rada ked niekto povie robo maso, tofo parky, mliko alebo ze veg slanina. Alebo tofu syr... Preco sa tam doplni to druhe pod meno ked to nie je chaoete. Poviem mandlovy napoj, tofo, tempeh. Jak mi ma chutit kebab vegetarianske kura nechaoem
@obsession lebo ten prechod byva tazky. Ako ked prestabes fajcit, lebo to robis dlllho tak ti to chyba aj ked vies se je to zle. A plus, mozes ist na burger, povedat ze si mal burger a pritom si mal hrib v zemli.... A to je teda ppc. Plus kazdy vegetarian ma asi ekologicke dovody, zdravotne, emocne.... Tak ked mu chyba slanina vie si kuoit alyernativu. Moze to volat zlanina ked nie slanina
@georg21 ludia to tak volajú, kvoli masožravcom, alebo luďom ktorí prechádzajú na takúto rastlinnú stravu a chcú náhradu za maso.
Veľa ludí súcití so zvieratami a podobne, ale nevedia čo jesť, alebo potrebujú takúto stravu co im pripomína to čo doteraz jedli. A ťažko by hladali niečo podobne, keby to má úplne iný názov.
Mozme všetko nazvať inak, ale potom to je ťažké. Ludia to nebudú vedieť nájsť. Veľa vecí už má vlastný názov, ale to ide postupne, takto to nazvali lebo proste...inak by ludia nevedeli čo od toho čakať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
A prečo sa to volá slanina ak to neobsahuje živ. tuk?
Len marketing? To by bolo hrozné...
@17 dodnes existujú aj humánne chovy. Aj v SR sú také, kde zviera má čo najlepšie podmienky života.
Myslím že je naozaj pravda, že nie každý človek by dokázal byť vegetarián, vegán... jeho organizmus by to mohlo poškodiť...
» www.dcerka.sk/vegan-slanina-r...
Treba skúsiť.
Prečo keď povie človek arašidové maslo, je to úplne normálne, ale keď povieme mandlové mlieko tak ludia dávajú takéto otazky?
Tak isto je to s týmto. Aj tak chuť slaniny sa docieľuje korením a udením atď, čo nemá nič spoločné s masom , takže je jedno čo bude základ (či ryžový papier, alebo banánová šupka atď.), keď väčšinou aj tak to korenie robí celú chuť....
Tak ja čo sa týka slaniny a celkovo k údenému mám skôr pasívny vzťah ...ochutnal som už zo slušnosti slaninu, klobásky, čo mi ponúkli spolubývajúci na intráku alebo niekto známy, okrem rodiny, no nechutilo mi to ani po tom a nezamiloval som si to ...práve to údenie mi vadí, a nemá to žiadny zdravotný aspekt, aj keď je teda známe, že údenie nie je moc zdravý proces úpravy, no nemám moc rád tú vôňu chuť.. nikdy som si to dobrovoľne nekúpil a celkovo mi takéto údené nechutí ...z takýchto polotovarov si kupujem len kuraciu alebo morčaciu šunku, špekačky, málokedy párky, no nie som až nejaký veľký jedák mäsa
Veľa ludí súcití so zvieratami a podobne, ale nevedia čo jesť, alebo potrebujú takúto stravu co im pripomína to čo doteraz jedli. A ťažko by hladali niečo podobne, keby to má úplne iný názov.
Mozme všetko nazvať inak, ale potom to je ťažké. Ludia to nebudú vedieť nájsť. Veľa vecí už má vlastný názov, ale to ide postupne, takto to nazvali lebo proste...inak by ludia nevedeli čo od toho čakať.