Zaujimal by ma Vas nazor/skusenosti pri vybere VS, studium chemie. Ktoru VS by Ste doporucili z tychto:
UK Bratislava
STU Bratislava
Muni Brno
UK Praha
CVUT Praha
VSCHT Praha.
VUT Brno neberieš do úvahy? dobre je tu, a bude ešte lepšie, keď nám doprerábajú fakultu, prišiel by si do úplne exkluzívne novučičkého
milión razí lepšie ako STU v BA podľa referencií z prvej ruky, ale doporučujem jedine ak si odhodlaný čeliť matike skrytej pomaly vo všetkých predmetoch
ak si VUT ale nevymenoval schválne, tak sa ospravedlňujem za môj zbytočný agitačný koment
Hlavne sa na FCHPT STU neštuduje tak celkom chémia (mejbí až na jeden odbor). Väčšina predmetov, aspoň mojich, je aplikovaná fyzika, aaand I love it, ale ak by som chcela ísť na niečo čistejšie vedecké, určite VŠCHT alebo MUNI.
@eutanazia Noo, študuje tam tri moje spolubývajúce.
strašne natlačená matematika (platí pre chem. inžinierstvo, iné fakulty majú menej tuším), kde je sa to podla mňa berie nelogicky po sebe a robí to zbytočne ťažším, smiešna fyzika, na laborkách niektorí vyučujúci len tak behom vyhodia kludne 50% študentov (beriem to tak, že laborky sú na to, aby sme sa to naučili, pochopili a precvičili v praxi... vyhadzovanie kvôli chobotinám mi príde fakt blbé), ...mne to tam bolo nesympatické už dňa otvorených dverí, dokedy som tam strašne túžila študovať. A jednoducho takého to na UK či čvute nie je (polovicu predmetov mám na UK, preto hovorím za dve školy). Min. čo sa laboriek týka. U nás nebo vyhodený jediný človek len v polovici a ak sa niečo nevedelo, tak bolo vysvetlené/doučené. Proste prístup je iný.
Alečojaviem, ak chce človek študovať čosi konkrétne, čo ponúkajú len oni, tak tam. Zlá škola to nie je.
@delica jáj tak, to je dosť blbé potom
no, mňa zaujali niektoré odbory hlavne, čo som inde nenašla (forenzná analýza napr.), preto rozmýšľam ako poistku/alternatívu
ale všade je tej matiky jak nasraté a ja ju už ani tento maturitný rok nemám, tak neviem no
@sajosa Hlavne študuj tak aby si dostal Ing. Lebo klasické univerzity typu MU a UK ťa nepripravujú na prax ale len na výskum. Keď spravíš kdesi chémiu na prírodovede môžeš ísť akurát tak za smiešne peniaze učiť alebo robiť doktorát a firmy v priemysle ťa majú dosť v paži lebo si pán teoretik. V BA je podla mňa vcelku dobrá ta FCHPT a hlavne máš dobré uplatnenie v praxi a zároveň neobmedzuje ťa to v robení výskumu ak by si chcel. Tu v Brne sa mi tá chemická fakulta na VUT nepozdáva aj keď som tam neštudoval, ale poznám ľudí čo odtial odišli lebo vraj sa tam nič nerobí. A v Prahe by si bol celkom pán keby si vyštudoval na jaderce jadrovú chémiu a tiež by si bol Ing. a nie Mgr. VSCHT je tiež vraj schopná škola a myslím si, že by si nič ňou nepokazil. Ale daj si nejaký viac do fyziky odbor lebo na chémiu sa dosť hlásia dievčatá čo chcu ísť na techniku a nerozumejú fyzike a tu chémiu nejak nadrtia do hlavy. A plus na FCHPT budeš mať vela neúspešných uchádzačov ale hlavne uchádzačiek o medinu, ktorých ta škola nebaví a budú ťa možno demotivovať.
@eutanazia tiež som chcela forenznu. Znie krásne. Ale zajdi si na deň otvorenych dverí, fakt. Tam som sa dozvedela napln forenznej analyzy a trocha ma to preslo... Ale nevravim, teba to baviť moze.
@sajosa Ja som na MUNI, ale na LF takže ja chémiu mám len lekársku. A hlavne na medine sa trošku inak chémia bere-menej matematicky a bereme len veci čo majú dačo s medicínou spoločné. Tá jadrová chémia je cool. Hlavne sa tam aj matiku riadne naučíš.
@sajosa Akože aj s PŘF zdielame kampus, kde su neskutočné možnosti, je to tu napraté peniazmi (moderné labáky, špičkové vybavenie a hlavne CEITEC- o tom si niečo nájdi), ale proste je to málo na prax podla mňa zamerané. Akože ja to moc neriešim, keďže LF je maximálne na prax zameraná a celkovo pre mna je chémia už len predmet do počtu....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
alebo teda UK Praha. VŠCHT by som nevolila. (a BA neviem)
Su tu novucicke labaky. Na UK v Bratislave by som nesiel uz len kvoli tomu, ze samotna budova sa rozpadava :/
milión razí lepšie ako STU v BA podľa referencií z prvej ruky, ale doporučujem jedine ak si odhodlaný čeliť matike skrytej pomaly vo všetkých predmetoch
ak si VUT ale nevymenoval schválne, tak sa ospravedlňujem za môj zbytočný agitačný koment
Však všetci ľudia na svete stredoškolskú chémiu nenávidia a nechcú s ňou mať nič spoločné
Ano na vedecke. Chodim na olympiady z chemie a z fyziky - uspesne. Ak by Ste vybrali medzi MUNI a UK Praha ktoru by Ste vybrali.
strašne natlačená matematika (platí pre chem. inžinierstvo, iné fakulty majú menej tuším), kde je sa to podla mňa berie nelogicky po sebe a robí to zbytočne ťažším, smiešna fyzika, na laborkách niektorí vyučujúci len tak behom vyhodia kludne 50% študentov (beriem to tak, že laborky sú na to, aby sme sa to naučili, pochopili a precvičili v praxi... vyhadzovanie kvôli chobotinám mi príde fakt blbé), ...mne to tam bolo nesympatické už dňa otvorených dverí, dokedy som tam strašne túžila študovať. A jednoducho takého to na UK či čvute nie je (polovicu predmetov mám na UK, preto hovorím za dve školy). Min. čo sa laboriek týka. U nás nebo vyhodený jediný človek len v polovici a ak sa niečo nevedelo, tak bolo vysvetlené/doučené. Proste prístup je iný.
Alečojaviem, ak chce človek študovať čosi konkrétne, čo ponúkajú len oni, tak tam. Zlá škola to nie je.
no, mňa zaujali niektoré odbory hlavne, čo som inde nenašla (forenzná analýza napr.), preto rozmýšľam ako poistku/alternatívu
ale všade je tej matiky jak nasraté a ja ju už ani tento maturitný rok nemám, tak neviem no
ale ďakujem za info