keby že nastane takáto situácia, tak veľmi dlho nerozmýšľam... ale ako sa už hore uviedlo, taká situácia pravdepodobne nenastane - aspoň nie v tejto dobe
bolo by sebecke a nezodpovedne, keby clovek s mojou povahou, mysienkami, nazormi, planmi, zdravotnym stavom a zivotnym stylom chcel a planoval mat deti. som biedna dusa a nechcem do svojej biedy tahat dalsie nevinne stvorenia.
@laurikaaa A teraz to netvrdíš? Pozri, je vlastne dobré, že nechcem deti, pretože s mojim zdravím by som (údajne) zomrela vo štvrtom mesiaci tehotenstva a navyše nebudem môcť mať deti.
na slovensku sa to stat nemôže, ale za hranicami, kde sú lepšie podmienky pre život, aj pre cudzinca, tak by som ani sekundu neváhal a popracoval by som na rodine. v budúcnosti určite chcem deti, aspoň jedno, ak sa bude dať.
vo veľmi velmi vzdialenej buducnosti by som chcela mat deti ....tiež by som rada videla tých ,ktorí teraz vypisuju že nechú deti a o 10rokov budú mať 3 decká na krku
ja som tak zakomplexovany clovek, ze neverim, ze by som urobila dobre, keby som sa starala o svoje dieta. aj keby som ho chcela. cize neviem, ci budem mat odvahu.
@die neviem, ci si citala celu otazku...tak logicky, ked budes mat tieto podmienky splnene, ktore uvadzam v nadpise, od teraz do nekonecna casu, ci ten moment idealnych podmienok vyuzijes alebo to pre teba nie su idealne podmienky, lebo mozno nechces dieta vobec alebo mas ine naroky...
aj keby som teraz otehotnela (a nie som finančne zabezpečená, nemám milujúceho partnera a nemám dokončenú školu - Bc. nepočítam), tak by som to dieťa chcela.
a pokojne sa do mňa kvôli @35 pustite, že som nezodpovedná a posrala by som si život a nemám ako tomu dieťaťu dať to, čo potrebuje a iné veci. /lebo ľudia, čo deti nechcú a nerozumejú si s nimi, sa isto do procesu výchovy rozumejú viac/
@grietusha hlavne podla mna je,aby clovek pri kupovani topanociek a pod nelutoval, ze za to mohol mat nieco ine, keby si daval pozor. cize ak chces dieta, podla mna to asi budes citit presne opacne, tak preco by si nemohla mat dieta uz takto teraz?
@sapphirizing
ja si proste myslím, že vo veku, keď som biologicky najviac pripravená na to, mať dieťa, som minimálne už tak dva roky. deti mám rada, rozhodne raz chcem mať deti, chcem niekoho vychovať a vôbec všetko okolo toho, sledovať, ako to rastie a osamostatňuje sa a tak. bohužiaľ nie som na to finančne a podobne uspôsobená, aby som za dieťaťom šla cielene, ale ak by sa to proste stalo, tak si ho nechám aj teraz.
idealne = mat vlastny byt alebo dom (nie ho splacat ale mat to uz splatene) A mat nejaky normalny prijem, partnerku ktoru si aktualne predstavujem ako svoju buducu a vlastne by mi aktualne stacilo vyhrat jackpot nech si kupim dom a citim sa hned plne pripraveny na deti, vo mne sa otcovske pudy uz nejaky rok prebudzaju, cize uz len jej vernost a nic viac netreba.
takto by som radsej pockal kym budem(e) nieco vlastnit a potom mozme robit deti jak zajace
ale skor nie, pretoze som viac karierne orientovana. ale ak by to bolo tak ze mam uz tolko penazi ze nemusim nic robit a moj muz by bol fakt muz mojho zivota tak hej, ale tento scenar tak skoro neidim
ale asi by som nemala hovoriť nikdy, že jo... možno sa v určitom momente pozriem na svoje tri pokrčené psy a poviem si, že sa nudím a chcem niečo, čo nebude také super cute, poslušné, nebude ma tak ľúbiť a papať čo mu navarím- ako tie bulldočky
@amg63 ty si odveci, ked nevidis, ze ludia co spadaju do tej kategorie co ma podla teba 1% ocividne v tejto ankete vysli ako ovela pocetnejsia skupina. Si rovnaky jak expert co sa vyjadril pred tebou. Dufam, ze svoje deti takto zavadzat nebudete
@sapphirizing
takže podľa Teba sú užívatelia Birdzu reprezentatívna vzorka áno? Priemerný vek prvorodičiek je okolo 27 rokov Kto Ti tam to splňuje?? NIKTO ... väčšina ma 18 a menej.
@amg63@shenhi toto nie je ziaden vedecky vyskum, tak sa prestante hadat o fazulky a urazat ma za to, ze som zalozila obycajnu anketu, dobre? su tu aj starsi nez 18, staci si pozriet profily kazdeho cloveka, co hlasoval.
povedala by som, že nie ale ako už bolo vyššie uvedené tak hormony sú sviňa a možno ma o niekoľko rokov ovplyvnia tak, že tie deti budem chcieť. ale keď niekto nemá deti, tak to nepovažujem za nejakú tragédiu. veď ludia nevymierajú ani nič také, tak vôbec netraba aby všetci mali deti.
@sapphirizing
nikto Ťa neuráža Ja viem, že to nie je vedecký výskum, lenže ty sama si vehementne bránila "štatistiku" ankety ja len sa snažím dať veci na správnu mieru. Ak Ťa urazilo to, že som nazval anketu zbytočnou tak sa ospravedlňujem. Nemyslel som, že si taká vzťahovačná.
ja by som ho chcela už aj teraz a to mám iba toho partnera .. ale to, že ho chcem, nemení nič na tom, že kým nebudem v ekonomicky priaznivej situácii, tak ho mať nebudem .. to ukončené vzdelanie mi príde v tejto otázke dosť nepodstatné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
ja mam rad klud a ticho
to netvrdím ne tak som to myslela
ja si proste myslím, že vo veku, keď som biologicky najviac pripravená na to, mať dieťa, som minimálne už tak dva roky. deti mám rada, rozhodne raz chcem mať deti, chcem niekoho vychovať a vôbec všetko okolo toho, sledovať, ako to rastie a osamostatňuje sa a tak. bohužiaľ nie som na to finančne a podobne uspôsobená, aby som za dieťaťom šla cielene, ale ak by sa to proste stalo, tak si ho nechám aj teraz.
financne zabezpecenie je relativne
ludia sa menia....
ale jednoznacne ano
idealne = mat vlastny byt alebo dom (nie ho splacat ale mat to uz splatene) A mat nejaky normalny prijem, partnerku ktoru si aktualne predstavujem ako svoju buducu a vlastne by mi aktualne stacilo vyhrat jackpot nech si kupim dom a citim sa hned plne pripraveny na deti, vo mne sa otcovske pudy uz nejaky rok prebudzaju, cize uz len jej vernost a nic viac netreba.
takto by som radsej pockal kym budem(e) nieco vlastnit a potom mozme robit deti jak zajace
nemám k tomu vzťah a podobne, ale hormóny sú sviňa, tak ktovie, možno raz budem mať potrebu vrhnúť
A nosilo by dupačky s triceratopsami.
ale asi by som nemala hovoriť nikdy, že jo... možno sa v určitom momente pozriem na svoje tri pokrčené psy a poviem si, že sa nudím a chcem niečo, čo nebude také super cute, poslušné, nebude ma tak ľúbiť a papať čo mu navarím- ako tie bulldočky
tak bohužiaľ tí to ešte dostatočne nepochopili, čo narobíme
takže podľa Teba sú užívatelia Birdzu reprezentatívna vzorka áno? Priemerný vek prvorodičiek je okolo 27 rokov Kto Ti tam to splňuje?? NIKTO ... väčšina ma 18 a menej.
mozno ked budem velka co tak skoro nebude
nikto Ťa neuráža Ja viem, že to nie je vedecký výskum, lenže ty sama si vehementne bránila "štatistiku" ankety ja len sa snažím dať veci na správnu mieru. Ak Ťa urazilo to, že som nazval anketu zbytočnou tak sa ospravedlňujem. Nemyslel som, že si taká vzťahovačná.