a ty my vysvetli, ako by som ho ja mala splodiť, dobre?
Lebo ak by som len zrazu zázračne mala otehotnieť za týchto podmienok, tak nie, po decku nejako netúžim a nikdy som netúžila.
Ak by to malo byť čáry máry zjaví sa tu tvor, esteticky i psychicky mi vyhovujúci a zarábal by zhruba podobne, ako ja a tak, tak by som nad tým asi uvažovala, lebo by som sa bála, že vekom by som svoj názor zmenila a ľutovala.
myslím, že v 18 byť tehotná (porodila by som v 19) nie je žiadna katastrofa,však škola sa dá dokončiť s individuálnym plánom, aj výška by sa dala poriešiť.. a v čase, keď by som doštudovala by som už mala veľkého škôlkára, takže by som nemusela ani na materskú ísť
len sa obávam, že zo zdravotných dôvodov by som teraz proste nemohla byť tehotná.. neviem, aké riziká by to obnášalo, ale gynekológ by mi to asi neschválil
ja by som chcela dieťa jedine v rodine. vážne nestojím o to, byť slobodná mamička a aby mali na krku mňa a moje dieťa rodičia, lebo ja by som nebola schopná sa oň postarať. a čiže ak sa ani v budúcnosti nevydám... tak žiadne dieťa nebude.
napriek vedomiu, že otehotnenie sa len tak neudeje, sa nad otázkou dieťaťa (nanajvýš paranoidne) zamýšľam vždy keď mi meškajú krámy
ale tak čo ja viem. to asi teraz už potom
Nevedela by som sa vobec rozhodnut koho geny by som chcela, aby to dieta nieslo.. aaaaa.
A ci by bol dany clovek za tymto umyslom schopny sa so mnou vyspat a tak.
Ale chcem raz malu ja asi najskor, by svet prisiel ovela, keby nikdy nebola.
@unwritten tak babo mozem urobit aj dnes ....len som somar ze chcem pekne rodinne zazemie na ktore si potrpim
@elizabeth666 peniaze su a aj budu pokial neni clovek jebnuty dieta dokaze uzivit uplne v klude aj bez dakej vykurvenej kariery alebo o co vlastne kazdemu v tejto dobe ide....podla mna viac ako financie je potrebny zaklad rodiny ... to peniaze nikdy nekupia
@unspoken je to presne tak jak vravis,robila som si srandu ale na to ze mas 23,rozmyslas velmi vyspelo a mudro,kebyze momentalne nemam feministicke sklony,tak aj zavidim tvojej buducej manzelke ktora ti to dieta porodi :letim:
@unspoken sranda
ale ako ja nechcem mačku preto, že ma nechce žiadny chlap
ani môj postoj k tejto problematike s dieťaťom nie je kvôli tomu, že ma nechce žiadny chlap
moje myšlienkové pochody ktoré ma vedú k takýmto záverom by si nepochopil, proste chcem mačku...
a nechcem decko
@elizabeth666 no takyto nazor mam uz celkom dlho bohuzial je doba aka je ... a mat normalny vztah taky aby si nim bol clovek fakt isty na to treba urcitu trpezlivost predtym nez babo vyleze ven ....no ja sa zenit nebudem ale tak odkazem to mojej ne-manzelke raz
@unspoken nie ja by som ju chcela zadarmo a nie kupovať
a nemusí byť len mačka, aj čokoláda poteší, alebo nejaké omamné látky... ale mačka sa radí do top 5 riešení problémov
@sveter 1- flaska vina(alebo cokolvek co pijes)
2-cokolada-kolace...mc donald hranolky..
3- pes, macka
4- zmena stylu vlasy nakup oblecka
5- ma nic nenapada porad mi
musi uplne ze teraz? lebo teraz beriem take lieky, ze keby otehotniem, tak je to alebo retardovane, alebo potratim..
no, ale tazka odpoved. nemam dokoncenu ani strednu, zvazovala by som moznost nikdy. celkovo sme sa o tom s priatelom rozpravali, ze ci je vobec dobre priviezt deti do tohto sveta, mozno by som sa aj k moznosti "nie" priklanala. este by samozrejme zavazilo, co by povedal on, co by povedali rodicia, ci by mi pomohli postarat sa a tak.
@unspoken chces mat dieta a nechces sa zenit..tak to drzim palce,nech taku najdes, ja osobne kebyze velkou nahodou niekoho takeho najdem,komu by som mala porodit dieta tak urcite sa za neho budem chciet vydat,a myslim si ze dost zien rozmysla podobne...aj ked v tejto dobre je to uz celkom bezne mat deti bez papiera,mozno za par rokov zaniknu manzelstva uplne
@elizabeth666 preco sa chces vydavat ako poistka ze ti neutecie alebo ako to mam brat? ...ja v manzelstve nevidim buducnost je to zbytocne...a v pripade ze to nevijde trpia len deti alebo ten druhy z partnerov ktory by bol rad volny ale nemoze...lebo papier....plus s rozvodom je kopec opletaciek takze...ja som za nieco ine ...manzelstvo ma u mna asi taku vahu ako kupovanie trapnych darcekov na vianoce alebo na valentyna...je to len marketing a biznis...ved na co inak by bola polka pravnikov a socialnych pracovnikov?
@unspoken nevravim ze nemas uplnu pravdu, s tymi papiermi a tak to je jedna vec,ale druha vec napriklad sa nebudu vediet dohodnut ake dat dietatu priezvisko...ale celkovo do manzelstva by sa malo ist s tym ze som si ista aspon na 90% ze to ma buducnost s tym clovekom,hej moze sa vselico stat uz pocas manzelstva,ale to je uz na vzajomnej komunikaci,podla mna rozvody su hlavne preto,ze ludom sa nechce riesit problem tak sa radsej rozvediem..ale mozno je to inak,neviem nebola som vydata kazdopadne je to tvoj názor ja ti ho neberem,len mam pocit ze vacsina zien by sa asi chcela vydat tak nech nájdeš tú pravú,ktorá zdiela tvoj názor
@elizabeth666@unspoken ja som tiež patrila medzi ľudí, čo považujú manželstvo za zbytočnosť, hlavne kvôli tej rozvodovosti... ale potom som spoznala dokonalého muža a zistila, že vzťah je o úprimnosti, otvorenosti a komunikácii...
dnes je doba, kedy všetci radšej menia staré za nové akoby to staré oprášili a dali tomu šancu... dnes som názoru, že manželstvo má zmysel... ale asi by sa naň mali robiť psychotesty, či sú obaja zúčastnení schopní spolu riešiť aj problémy, nie len sa cumľať a chodiť spolu po dovolenkách, žiť si ako v bavlnke... manželstvo je len pre isté povahy podľa mňa... na každého raz príde kríza...
no a prečo som zmenila názor? lebo si myslím, že som práve ten typ človeka, čo problémy neututláva ale rieši a môj drahý tiež, no a keby sa jednému z nás niečo stane, tak ten druhý (a deti) majú priamy prístup k dedičstvu, účtom a pod. vybavovanie úradných vecí je asi jednoduchšie v takom prípade..
a k téme.. áno, brala by som dieťa, radšej teraz ako nikdy, lebo vždy sa nájde spôsob ako ho s láskou vychovať, keď je rodina kompletná. Mám skvelého chlapa, nevisím už rodičom na krku a naučila som sa zvládať aj veľmi ťažké životné križovatky, takže toto by ma nepoložilo určite... a drahý je tiež za ale každopádne keďže nie som na takom rozcestí ze teraz alebo nikdy tak zatiaľ šetríme na lepšiu budúcnosť a možno kúsok neskôr
@drsmajlik kazdopadne o tom ake manzelstvo budete mat napr vy dvaja a aky bude konecny nazor by si mi mohla povedat az na smrtelnej posteli kedze si stale celkom mlada....a stat sa moze cokolvek kopec ludi bolo stastnych a zamilovanych a ako dopadli?...proste neviem manzelsto nic neznamena podla mna
@unspoken 5- plač predsa!!! aj keď ten by som dala na prvé miesto
u mňa by som to zoradila asi tak žee
1- plač
2- čokoláda
3- alkohol
4- nákupy
5- pes/mačka
ale ešte som sa nedostala k bodu, že by som si kúpila zvieratko, zatiaľ som si vždy vystačila opakovaním prvých troch bodov, ten štvrtý nepraktizujem až tak často
@martin872 ešte raz mi povieš miláčik a prisahám že si ťa nájdem...a vieš, nevravím že je to môj prípad ale mohol si to napísať babe, ktorú znásilnili a tú by to fest zabolelo...sa zamysli čo píšeš
@martin872 lebo si tupec a moju byvalku v sa v15tich pokusil znasilnit taky skurviak v noci.....takze mam rad prijebancov a prijebane reci jo a predstav si ze su aj ine dobre veci ako sex....aj ked ten je z tych najlepsich samozrejme ale keby islo len o to tak staci kokot namiesto hlavy jak to mas ty ne?
@meksoner predstav si ze doposial som sa nepokusal ziadnu znasilnit PS: jednu som od toho zachranil a tvojim prekvapenim urcite bude, ze sebakontrola to nebola. A neviem co sa sem montujes a ako som spoímal bral som do úvahy aj to, ale vedel som, že tá papula s ktorou som prehodil pár riadkou nebola znasilnená a presne ako si napísal staci kokot miesto hlavy, myslím, že si mi to napísal s vlastnej skusenosti a ciastocne ti to aj schvalujem
@unspoken v poriadku, ja ti nič nenahováram každý nejak žijeme mám kamaráta s podobným názorom ako máš ty a pritom jeho frajerka by si ho raz chcela vziať aj keď vie, že on sa sobášiť nechce
V lete končím školu, dovtedy by sa nestihlo narodiť
Ale seriózne - pokiaľ by som mala partnera, ktorého ľúbim a on mňa a neboli by sme v nejakých hlbokých finančných sračkách, tak prečo nie. Aj tak sa vždy starám o všetky bábätká v okolí, keď na to mám príležitosť
Vždy som hovorila, že nikdy nechcem dieťa.
Ak by som sa mala teraz rozhodnúť, tak by som to dieťa naozaj radšej nikdy nemala.
Mám partnera, ktorého ľúbim, nie som vo finančných sračkách, mám rodinu, ktorá by ma podporovala.
Takže moja odpoveď je veľmi, ale veľmi nezodpovedná.
A možno práve preto by som to dieťa nechcela. V stave, v akom som teraz a už zopár rokov by som nebola ani dobrá, ani láskavá matka. Nemám k deťom vzťah, cit ani nijakú nehu. Možno to raz príde, nikdy nehovor nikdy, ale momentálne si myslím, že by si to dieťa nezaslúžilo takú matku, akou by som bola.
Napriek tomu, že na svete vyrastajú tisícky detí s horšími rodičmi, než by som bola ja, stále si myslím, že na to, aby bol niekto rodičom by mal najprv podstúpiť psychotesty, lebo ľudí poškodených jeho rodičmi je na svete viac, než dosť.
@calwen3
drobne frustracie v detsve pomahaju dietatu utvorit si vlastny pohlad na zivot. dokonale empatická matka by pravdepodobne vychovala vegetatívneho idiota
@dumbar a matka nenávidiaca dieťa by vytvorila len dieťa, ktoré by nenávidelo samé seba Nehovorím, že dokonalí rodičia dieťaťu neškodia. Ale tí, čo ho mať nechcú a dávajú mu to najavo mu naopak zničia život... Malé traumy sú prospešné, robia z ľudí silnejšie bytosti, istotne. Ale každé dieťa si zaslúži byť milované svojim rodičom, to je jediná vec, ktorá by mu nikdy nemala byť odopretá. Človek, ktorý toho nie je schopný v plnej miere by podľa mňa dieťa mať nemal.
skor nie ako ano. nemam pocit, ze by som bol momentalne vo financnej situacii, ktora by bola vhodna, narusilo by to moje plany a hlavne ani nemam partnerku, takze je pre mna tazke si to vobec predstavit.
Nikdy. Nebudem sebecky napĺňať svoje túžby zo strachu, že nebudem môcť mať potomka. Pretože by som si ho teraz určite nemohla dovoliť, nebola by som schopná mu všetko zabezpečiť, nie som na to mentálne pripravená a to by mu mohlo ublížiť. A dieťa sa dá aj adoptovať, aj keď - to je už je úplne iný príbeh...
Veľa ľudí je presvedčených a veria tomu že dieťa v mladom veku neplánovane im zničí život. Keby toto hovoril každý jeden náš rodič, každý z vás bol vlastne nechcený a naši rodičia majú život zničený, ja ten pocit nemám pri tých svojich. To, že ma človek dteťa keby aj v 17/18 rokoch, akurát mu to prekazí plány, zmení budúcnosť, ale život ti to nezničí akurát tvoja vlastná hlúposť za ktorú si človek môže sám.
teraz isto nie a neviem ci niekedy na to bude ta vhodna doba... pokial nie je vsetko pripravene na to mat dieta a starat sa onho, tak nad tym ani nepremyslam...
@unwritten preco tolka falos? schovavat sa za trapne neviem... Rovno napisem, ze nechcem odpovedat.
A inak je smutne, ze si spokojna tak ako si uz v tak mladom veku
@wolskeoko faloš? si vyhľadaj to slovíčko v slovníku, to čo som napísala faloš nebola, len sa mi nechcelo odpovedať.,amen.
podľa mňa je skvelé keď je človek so sebou spoko v takom mladom veku.
Ako jedna pani tvrdí, že radšej nemať deti, keď viem, že by som im nedala lásku a boli by mi ako cudzie a ja to viem, lebo nemám rada žiadne dieťa a mám z nich jak keby fóbiu, takže určite nie a robím všetko preto a dúfam, že aj som .. neplodná a dávam si dosť pozor, tak hádam aspoň s týmto mi vyjde šťastie a že sa mi to nestane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
160 komentov
S tým mojím prepnutým asi ťažko -.-
ale určite teraz!
čím skôr tým lepšie
a aj bez ďalšieho dieťaťa mam vcelku existencnu krizu prave teraz lebo asi robic musim ísť...
Irituje ma celý aký je
Lebo ak by som len zrazu zázračne mala otehotnieť za týchto podmienok, tak nie, po decku nejako netúžim a nikdy som netúžila.
Ak by to malo byť čáry máry zjaví sa tu tvor, esteticky i psychicky mi vyhovujúci a zarábal by zhruba podobne, ako ja a tak, tak by som nad tým asi uvažovala, lebo by som sa bála, že vekom by som svoj názor zmenila a ľutovala.
takže teraz by to bolo úplne že najsuper!
len sa obávam, že zo zdravotných dôvodov by som teraz proste nemohla byť tehotná.. neviem, aké riziká by to obnášalo, ale gynekológ by mi to asi neschválil
@unwritten to len preto, lebo si stále v tom spolku
ale tak čo ja viem. to asi teraz už potom
Lebo má peňáze a je obdarený
@unspoken stále v pozore?
A ci by bol dany clovek za tymto umyslom schopny sa so mnou vyspat a tak.
Ale chcem raz malu ja asi najskor, by svet prisiel ovela, keby nikdy nebola.
Lásko? @dee99
@elizabeth666 peniaze su a aj budu pokial neni clovek jebnuty dieta dokaze uzivit uplne v klude aj bez dakej vykurvenej kariery alebo o co vlastne kazdemu v tejto dobe ide....podla mna viac ako financie je potrebny zaklad rodiny ... to peniaze nikdy nekupia
a nejdem nič už teraz vysvetľovať, aj tak sa už cítim jak pindula!
ale ako ja nechcem mačku preto, že ma nechce žiadny chlap
ani môj postoj k tejto problematike s dieťaťom nie je kvôli tomu, že ma nechce žiadny chlap
moje myšlienkové pochody ktoré ma vedú k takýmto záverom by si nepochopil, proste chcem mačku...
a nechcem decko
@sveter to je fuk ide o pointu... vsetko u zien vyriesi kuuuupa macky
a nemusí byť len mačka, aj čokoláda poteší, alebo nejaké omamné látky... ale mačka sa radí do top 5 riešení problémov
2-cokolada-kolace...mc donald hranolky..
3- pes, macka
4- zmena stylu vlasy nakup oblecka
5- ma nic nenapada porad mi
no, ale tazka odpoved. nemam dokoncenu ani strednu, zvazovala by som moznost nikdy. celkovo sme sa o tom s priatelom rozpravali, ze ci je vobec dobre priviezt deti do tohto sveta, mozno by som sa aj k moznosti "nie" priklanala. este by samozrejme zavazilo, co by povedal on, co by povedali rodicia, ci by mi pomohli postarat sa a tak.
tak to by bol prúser, potrebujem silného, odolného a tolerantného partnera ak už nejdeme cez umelé oplodnenie, lebo inak to nezvládnem...
ale toto konkretne nebolo na antidepresiva, ale na roaccutane, lebo to je fyzicky strasna sracka
to znie.. dost :/
a tak aspon na ten ksicht sa pozera trochu lepsie
ale ktovie, priority sa menia
dnes je doba, kedy všetci radšej menia staré za nové akoby to staré oprášili a dali tomu šancu... dnes som názoru, že manželstvo má zmysel... ale asi by sa naň mali robiť psychotesty, či sú obaja zúčastnení schopní spolu riešiť aj problémy, nie len sa cumľať a chodiť spolu po dovolenkách, žiť si ako v bavlnke... manželstvo je len pre isté povahy podľa mňa... na každého raz príde kríza...
no a prečo som zmenila názor? lebo si myslím, že som práve ten typ človeka, čo problémy neututláva ale rieši a môj drahý tiež, no a keby sa jednému z nás niečo stane, tak ten druhý (a deti) majú priamy prístup k dedičstvu, účtom a pod. vybavovanie úradných vecí je asi jednoduchšie v takom prípade..
a k téme.. áno, brala by som dieťa, radšej teraz ako nikdy, lebo vždy sa nájde spôsob ako ho s láskou vychovať, keď je rodina kompletná. Mám skvelého chlapa, nevisím už rodičom na krku a naučila som sa zvládať aj veľmi ťažké životné križovatky, takže toto by ma nepoložilo určite... a drahý je tiež za ale každopádne keďže nie som na takom rozcestí ze teraz alebo nikdy tak zatiaľ šetríme na lepšiu budúcnosť a možno kúsok neskôr
u mňa by som to zoradila asi tak žee
1- plač
2- čokoláda
3- alkohol
4- nákupy
5- pes/mačka
ale ešte som sa nedostala k bodu, že by som si kúpila zvieratko, zatiaľ som si vždy vystačila opakovaním prvých troch bodov, ten štvrtý nepraktizujem až tak často
Ale keby som ho mala teraz, mám istotu že bude pekné
@elemia @58 Ale ak chceš môžeš zareagovať na mna ja ta pochopím.
:ehm:
Ale seriózne - pokiaľ by som mala partnera, ktorého ľúbim a on mňa a neboli by sme v nejakých hlbokých finančných sračkách, tak prečo nie. Aj tak sa vždy starám o všetky bábätká v okolí, keď na to mám príležitosť
Ak by som sa mala teraz rozhodnúť, tak by som to dieťa naozaj radšej nikdy nemala.
Mám partnera, ktorého ľúbim, nie som vo finančných sračkách, mám rodinu, ktorá by ma podporovala.
Takže moja odpoveď je veľmi, ale veľmi nezodpovedná.
A možno práve preto by som to dieťa nechcela. V stave, v akom som teraz a už zopár rokov by som nebola ani dobrá, ani láskavá matka. Nemám k deťom vzťah, cit ani nijakú nehu. Možno to raz príde, nikdy nehovor nikdy, ale momentálne si myslím, že by si to dieťa nezaslúžilo takú matku, akou by som bola.
Napriek tomu, že na svete vyrastajú tisícky detí s horšími rodičmi, než by som bola ja, stále si myslím, že na to, aby bol niekto rodičom by mal najprv podstúpiť psychotesty, lebo ľudí poškodených jeho rodičmi je na svete viac, než dosť.
drobne frustracie v detsve pomahaju dietatu utvorit si vlastny pohlad na zivot. dokonale empatická matka by pravdepodobne vychovala vegetatívneho idiota
vyhladaj pomoc
odpoved typu "neviem" neexistuje!!!
ok, ja používam neviem vtedy, keď na niečo nechcem odpovedať
A inak je smutne, ze si spokojna tak ako si uz v tak mladom veku
podľa mňa je skvelé keď je človek so sebou spoko v takom mladom veku.
@unwritten no len potom sa ten ubohy cloviecik sam so sebou nudi.
@unwritten tak to si za vodou jedna osobnost sulozi rada, a tej co sem pise sa to hnusi
@peculiar lepsie?
Ako jedna pani tvrdí, že radšej nemať deti, keď viem, že by som im nedala lásku a boli by mi ako cudzie a ja to viem, lebo nemám rada žiadne dieťa a mám z nich jak keby fóbiu, takže určite nie a robím všetko preto a dúfam, že aj som .. neplodná a dávam si dosť pozor, tak hádam aspoň s týmto mi vyjde šťastie a že sa mi to nestane.