Keby ste si mali vybrať medzi Vašou smrťou alebo kamarátovov smrťov čo by ste si vybrali???
Ja napriklad na tuto otazku neviem odpovedat. Polozila mi ju moja jedna dobra kamoska no ja som bola ticho. lebo keby ze umriem ja tak budu za mnou smutit a ked zomrie mojj kamos tak ja budem mat zase problem nejako to prezit.
Niečo podobné sme riešili na jednom seminári v škole. Mali sme vyriešiť situáciu v ktorej vystupujeme ako lekári, ktorí stoja pred dilemou či nechať zomrieť mladé dievča, ktoré si za zranenie mohlo samo, alebo či nechať zomrieť ženu, ktorá za svoju chorobu nemohla, ale je už stará a celý život má už prakticky za sebou. Je to trochu odlišný prípad ako úvodný príspevok, ale podstata je tá istá.
Na tom seminári mi to prišlo dosť divné riešiť takéto veci postavené na hypotetických dohadoch typu ,,čo by bolo keby..."
Každý je tak trochu zbabelec aj hrdina. Skutočnosť sa ale aj tak prejaví až keď príde na skutočné lámanie chleba...
asi svoju...ale to by sa zas trapil ten kamarat...ale na druhej strane ja by som uz pri tom nebola..a zes keby ze umrie kamarat tak ja by som chcela asi umriet tiez...
Ja keby zdechnem i teraz tak mi je to fuk....aj ked mam par idealov ktoe by som chcela dosiahnut.... niečo dokázať... Takže ja by som zdechla...ale tá kamoška by mi musela slúbiť že dokáže to čo som ja enstihla....
@28 to bolo vystizne povedane...nemam takeho kamarata za kereho by som polozila zivot..ale boly by som schopna to urobit keby mi za to tak velmi stal ale musel by mi par veci slubit
To je strasne tazke...ale keby na mna mierili zbranou, asi by som si zbabelo vybral nech zijem dalej. No, dalej s tym zit by bolo hrozne, ale v prvom rade by som si povedal, ze na vine bol ten, kto zacal strielat a nie ja Ja na sebevrazdy niesom!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Na tom seminári mi to prišlo dosť divné riešiť takéto veci postavené na hypotetických dohadoch typu ,,čo by bolo keby..."
Každý je tak trochu zbabelec aj hrdina. Skutočnosť sa ale aj tak prejaví až keď príde na skutočné lámanie chleba...
Oj, to je riešenie
Máme víťaza
Existuje však len asi...*počítam* cca 6 ľudí, ktorých smrť by som si nepriala. Ale len za jedného by som umrela.
a keď som nešťastná,radšej svoju
z pohodlia a bezpečia tvrdím, že kamarátovu.a som si celkom istá, že keby došlo na lámanie chleba, nezvolila by som svoju.
ja by som si vybrala svoju.. ale to len kvôli tým best kamošom... a tých moc nie je xP
ostatných by som mohla kašlať... celý život ich tak "milujem" že po ich smrti by som ich milovala už naozaj xP
Proste podľa výberu konkrétnej osoby ako "kamaráta" by som sa snažil usúdiť, ktorý z nás by mal väčšiu osobnú a spoločenskú perspektívu a ...
Ale ak by som mal po takej úvahe zvoliť kamarátovu, asi by som sa už len z toho, že som uprednostnil seba ako "perspektívnejšieho" cítil dosť blbo ...
hnusnejsie je to v tom, ze po mojej smrti bude mat zase on taketo vycitky... teda ak to bol kamarat a ne len nieco, co sa tvarilo, ze je kamarat...