Kebyže viete, že hneď po škole zomriete, doštudovali by ste tú školu alebo by ste sa na školu vykašlali?
Predstavte si, že presne viete, kedy zomriete. Teoreticky by to mohlo vychádzať akurát tak, že ešte stíhate doštudovať školu, ktorú teraz navštevujete. Doštudovali by ste ju ešte, alebo by ste sa na to vyflákli a skúšali si čo najviac užiť zvyšný čas iným
chodila by som do školy a srala na všetko len tak prechádzala ročníkmi, a snažila sa nevymeškať všetko, čo by som nechcela zmeškať = koncerty, výlety, kiná, knihy, hudbu, viac ako škole by som sa venovala klavíru a trvala na tom, že ako pohrebný darček sa chcem zúčastniť na operácii. nie mojej.. proste vidieť ako to tam všetko žije, bije, dýcha, prúdi
možno by som sa zgrcala, možno nie.
a samozrejme zobrala by som si enormnu pôžičku a minula ju na cestovanie, pitky, flákanie, koncerty, kktiny, sračky, ...
moj zivot by sa asi niako nezmenil.pretoze ja jedneho dna zomriem a prave teraz je ten spravny cas robit to co chcem.mnoho veci co robim mam aj rada,takze preto.a uricte by som dalej chodila do skoly. Jedine co by sa asi zmenilo je to,ze by som bola k ludom milsia a trochu viac by som vnimala pritomnost.a snazila by som sa zanechat co najkajsiu spomienku seba u mojich blizkych
na školu by som sa nevykašlala, chodila by som do nej a popritom by som robila to, čo som vždy chcela, a ak by to nešlo, tak by som sa o to aspoň pokúsila.
ak by som bol vďaka škole na stope nejakému novému objavu, ktorý by konečne zmenil celé ľudstvo, tak áno ...a tiež áno, ak by ma to tam bavilo a napĺňalo, je ešte strašne veľa vecí, ktoré by som chcel vedieť kým zomriem
a načo by som preboha chodila do blbej školy ??! keď viem ,že o rok zomriem ?by som si začala užívať poriadne život ....kašľala by som celé učenie zvysoka ..a v živote by som tam už nepláchla
ja by som chodila asi len na predmety ktore ma bavia...v inych by som nevidela vyznam ( ako ho nevidim aj teraz ).. predsa len ked sa ti nieco paci a nieco ti ide robi ta to stastnou a to je myslim v takej situacii to najlepsie... robit spravne veci spravne rozhodnutia a samozrejme tak trochu aj blaznovstva - to na co by sme teraz nemali guraz
Poviem ti takto..PRESNE v tejto situácii sa nachádza kamarát. Má pol roka života pred sebou a teraz maturuje. Má rakovinu ale vie o tom len pár ludí, no zmaturovať chce aj keď by pred tým povedal že kašle na to...
@natashatko Fuuu.. ale pocitala by som s tym. On clovek.. ked zomiera, uvedomuje si ovela viac, co vsetko este nestihol. A predovsetkym mu vacsinou dojde, ze zomriet uplne hlupy nechce.
Keby som povedala niekomu, že viem o tom, kedy zomriem...maximálne by ma poslal na psychiatriu, čiže by to bolo zbytočne strávené posledné obdobie života ale určite štúdium, vytunelovanie pár bánk, a samozrejme podpora vedeckého výskumu založeného na nesmrteľnosti
tak ako doteraz, chodila by som tam iba fyzicky a nie dusevne.Prestala by som si robit tahaky..sak naco a blicovala by som vela vela..na skolu sa mozem vykaslat az po dokonceni tohto rocnika
@sajuri007 Si ochotna ho podstupit aj za cenu, ze by som ja osobne bola v tej druhej zo spomenutych kategorii? Lebo vies - co je progresivne? Ti najvacsi debili by to urcite chceli, takze ti najvacsi debili by sa stali nesmrtelnymi a zaroven by to znizilo hodnotu sebakazne kohokolvek, lebo by si hovoril, ze je stale cas na zmenu a tak mozem dokedy chcem konat same zlo, lebo aj tak nezomriem. A tiez je otazne, akoby to v tom pripade bolo s chorobami - lebo nezomriet na starobu neznamena, ze choroby sa nikoho nebudu tykat. A teraz si predstav, ze by niekto chcel niekoho dostatocne mucit a zabespecil mu nesmrtelnost, pricom by ten clovek mal strasne bolesti po cely cas, co zije. Brr! Ak raz niekto pride s realnym napadom na nesmrtelnost, asi ho zabijem . Osobne a celkom bez okolkov.
@flussica uff tak vstúpila si mi do svedomia, ale zas keď to nebudeme brať tak negatívne, a strašne reálne, nebolo by to pekné, keby nás zničilo niečo iné ako staroba (ak nemyslíme choroby, a vlastné vraždenie a podobne) no dobre...kameň mudrcov sa akosi stratil, tak nedávam tomu nádeje
neucim sa ani teraz, aspon si mozem so spoluziakmi pred skolou zapalit, takze ja by som urcite pokracoval.. aj ked titul a vsetky tie picoviny okolo toho mam na salame...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ale nie, neviem. asi by som skusila vsetko, coho som sa doteraz bala, kvoli svojej buducnosti
a pozicala by som si vela penazi
možno by som sa zgrcala, možno nie.
a samozrejme zobrala by som si enormnu pôžičku a minula ju na cestovanie, pitky, flákanie, koncerty, kktiny, sračky, ...
+ závet kde by som nechala orgány na darovanie.
na nic by mi to uz nebolo
a co sa tyka penazi, nebudem sa hrat na nwm co. dobro chcem hlavne pre seba, a po smrti sa uz starat nebudem.
aj ked tazko sa zmierit s konkretnym datumom/obdobim smrti.
A nie, nepovedal by som to nikomu