je to uplne jedno...ak sa chces dostat na medicinu tak musis spravit prijimacky a na to aby si spravila prijimacky je absolutne jedno na ako skolu chodis kedze to co treba vediet na prijimacky sa na strednej velmi nenaucis...
ja osobne by som odporucala zdravotku s tym, že po jej skonceni možes ist robit aj zdravotnu sestru, zatial co z gymnazia vela nemas co sa tyka možnosti zamestnat sa
ale zasa vieš, ak ťa nevezmú na medicínu, je dosť podobných odborov, kde sú prijímačky menej náročné. poznám dievča na verejnom zdravotníctve, kam sa dostala bez problémov, poznám ľudí, ktorí vyšli odbor bio-che a teraz zarábajú jak páni..
@velkapohroma no neviem, ale ked som pomahala bratovi vybrat strednu a pytala som sa kamosky co chodi na zdravotku kukucinku, povedala, že si nema davat zdravotnu asistenciu, lebo bude robit chlapa sestru
Lepší je gympel. Lebo síce sa musíš naučiť testové otázky, ver, že z gympla budeš mať aspoň nejaký ten teoretický základ.
Plus v prvom ročníku som ja osobne písala zápočtový test zo stredoškolskej fyziky a lekársku chémiu čo mám, by som nazvala vyšší stupeň tej stredoškolskej.
Netuším na akej úrovni je na zdravotnej matika a fyzika, ale myslím, že na gymnáziu je na vyššej úrovni. Ale zase, ak chceš, môžeš sa naučiť tie otázky a nepotrebuješ gymnázium.
Plusom gymnázia je, že má trochu vyššiu úroveň, v dnešnej dobe nejde väčšina na zdravotnú preto, žeby ich ten odbor zaujímal, ale preto, že inde ich nezoberú, takže musíš rátať s tým, že veľa z tvojich spolužiakov nebude mať žiaden záujem o tú školu a môže to trochu ovplyvniť aj kvalitu výuky, nakoľko väčšinu vyhodiť nemôžu a radšej znížia nároky. Na gymnáziu by si mala najmä v posledných ročníkoch lepšiu výuku, ale zase by si sa prvé roky učila aj predmety, ktoré nepotrebuješ a možno ťa ani nezaujímajú.
Takže jednoznačne sa odpovedať nedá, je to len na tebe, aj gymnázium aj zdravotná má aj plusy aj mínusy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
gympel je lepší vtedy, ak by si si to náhodou rozmyslela...
ale myslím si, že ak sa nadrtíš doslova všetky tie otázky k prijímačkám, tak na škole nezáleží.
ja osobne by som odporucala zdravotku s tym, že po jej skonceni možes ist robit aj zdravotnu sestru, zatial co z gymnazia vela nemas co sa tyka možnosti zamestnat sa
Plus v prvom ročníku som ja osobne písala zápočtový test zo stredoškolskej fyziky a lekársku chémiu čo mám, by som nazvala vyšší stupeň tej stredoškolskej.
Plusom gymnázia je, že má trochu vyššiu úroveň, v dnešnej dobe nejde väčšina na zdravotnú preto, žeby ich ten odbor zaujímal, ale preto, že inde ich nezoberú, takže musíš rátať s tým, že veľa z tvojich spolužiakov nebude mať žiaden záujem o tú školu a môže to trochu ovplyvniť aj kvalitu výuky, nakoľko väčšinu vyhodiť nemôžu a radšej znížia nároky. Na gymnáziu by si mala najmä v posledných ročníkoch lepšiu výuku, ale zase by si sa prvé roky učila aj predmety, ktoré nepotrebuješ a možno ťa ani nezaujímajú.
Takže jednoznačne sa odpovedať nedá, je to len na tebe, aj gymnázium aj zdravotná má aj plusy aj mínusy.
Ale medicína je sakra ťažká... pokiaľ sa ju nebudeš drviť štyri hodiny denne, daj tomu baj-baj.
Na medicínu sa dostanú len najväčšie mozgy, podľa mňa.