@piter09 a taká šálka by nemala byť plná, ale len dopolky, inak piješ aj nezdravé "extrakty" z kávy :p ale vlastne keď si z toho robíš kakavko tak to je aj tak jedno
@wera55555 ak si objednávam presso, mysslím tým samozrejme espresso, ale proste, to je ako keby ma niekto dojebával za to, že poviem, že chodím na výšku a nie na vysokú školu
@luc.ka ale tu nejde o hru so slovami.... ja som sa ťa opýtala čo myslíš pod tým "pressom" pretože väčšina ľudí keď zažiada "presso" tak chcú veľkú plnú šálku plnú, už len hnusu a nie kávy
ak ty očakávaš pod pressom esspressso, tj malá šálka, naplnená tak do polovice tak mi to je už jedno ako to nazývaš, len som chcela vedieť čo pod tým očakávaš, teraz už viem, no super, mohla si mi odpovedať aj bez odsudzovania ľudí za to že sú nadchnutí pre myšlienku
pýtala som sa preto, lebo je pekné podporovať myšlienku "osvety kávy" a preto človek nemusí byť dieťa alebo pseudointelektuál.
espresso sa píše len s troma s, a nemusíš sa rozčuľovať
zahanbene priznávam, že môj odhad na veľkosti, objemy a rozmery je príšerný, takže ti určite nepoviem, koľko ml kávy od presa očakávam, ale vždy je to menšia šálka. aspoň od toho, čo si zalejem doma.
@luc.ka nechcem sa medzi vas, dievcence, miesat, na slovensku je to asi aj jedno, ci niekto povie presso alebo espresso ale za hranicami (kedze presso znamena taliansky nejake uplne odlisne slovicko) na teba budu v kaviarni pozerat ako na idiota
mne sa to stalo prave v taliansku, ked som bol mensi, ze som sa naucil nejaku vetu po taliansky, chcel som sa ukazat a po vysloveni presso na mna pozerali ako na kretena
tak taliani, no... kamoška bola zlatá, keď si chcela dať cafe latte v ríme, a objednala si latte, šak klasika, ako doma... a doniesli jej mlieko myslím, že podobný prípad
Myslel... ja ja vôbec! vôbec som nemal na mysli spanie! Ako spať s tebou? - Preboha..
Myslel som že budem tvoj priateľ napríklad, že si vyjdeme raz za čas do kina napríklad aj tú nepárnu stredu či kedy alebo že sa budeme húpať na preliezačkách! že budeme v plavkách stavať hrady z piesku, alebo hrať sa na schovávačku to je šupa. Ale nie spať... to je nuda... tvoji priatelia s tebou iba spia?... hm, to im nemám čo závidieť. So mnou by bola väčšia sranda
@laurikaaa .... Hm myslel som že s tebou bude väčšia šupa
ale dobre keď to urobíš kôli mne a pojdeš sa hrať so mnou tak súhlasim tiež a hry hrávaš? asi moc nie keď iba spíš a tvoji priatelia hrávajú? Môžem im helfnuť mám najnovšieho Baterfield a ešte Ghost recon
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
alebo... gin s tonikom, veľmi výnimočne ružové/biele víno
stáva sa zo mňa suchár!
Nakoľko to, čo máme pod oknami, je oficiálne kaviareň
nealko pivo, kofolu, čaj.
...ale posledné 2 týždne si v rámci detoxifikačných snáh všade dávam mätový čaj.
alebo víno, no...
mala salka, k tomu este mensie to one so smotanou a 2 cukry
vacsinou asi take
» im.zlavomat.sk/images/products...
pol dňa na kávovom festivale a ideš sa tu rozkrikovať?
alebo nejakú kávu, čo nie je moc často
ja espresso/cappuccino a grepový džús
jakoze podme sa hadat, ze to nie je fest ale festival, narodky su narodeniny, atd atd.
a salka nie je do plna
no tak ja v tom vidím to isté a nikdy som sa ani nestretla s tým, že by "preso" bolo definované nejak inak
ale je fakt, že som sa tým ani nezaoberala, hranie sa so slovami prenechávam deťom a pseudointelektuálom
ak ty očakávaš pod pressom esspressso, tj malá šálka, naplnená tak do polovice tak mi to je už jedno ako to nazývaš, len som chcela vedieť čo pod tým očakávaš, teraz už viem, no super, mohla si mi odpovedať aj bez odsudzovania ľudí za to že sú nadchnutí pre myšlienku
pýtala som sa preto, lebo je pekné podporovať myšlienku "osvety kávy" a preto človek nemusí byť dieťa alebo pseudointelektuál.
espresso sa píše len s troma s, a nemusíš sa rozčuľovať
zahanbene priznávam, že môj odhad na veľkosti, objemy a rozmery je príšerný, takže ti určite nepoviem, koľko ml kávy od presa očakávam, ale vždy je to menšia šálka. aspoň od toho, čo si zalejem doma.
nemienim sa s tebou hádať, ale nabudúce keď sa ťa niekto niečo opýta nemusíš ísť útokom, veď ja som sa naozaj LEN pýtala.
» www.birdz.sk/webka/wera55555...
a keď povie väčšina presso, chce toto
preto som sa vás vetkých pýtala, čo očakávate pod názvom "presso" a nie preto že sa chcem hrať so slovíčkami
level zmyslu pre humor máš dosť biedny teda.
mne sa to stalo prave v taliansku, ked som bol mensi, ze som sa naucil nejaku vetu po taliansky, chcel som sa ukazat a po vysloveni presso na mna pozerali ako na kretena
tak taliani, no... kamoška bola zlatá, keď si chcela dať cafe latte v ríme, a objednala si latte, šak klasika, ako doma... a doniesli jej mlieko myslím, že podobný prípad
ananasovy dzus ( ktory malokde maju, takze potom ribezlovy dzus) vynimocne cervene vino
zajtra mám voľno od deviatej. Mohli by sme sa stretnúť na námestí.
Ale byť teoreticky platonicky jedným z nich žiarlil by som. A moc. Teda vôbec im nezávidím, že ich máš tolko.
Môžeš byť jedným z nich,dopíšem si ťa na môj zoznam, spať so mnou môžeš každý nepárny utorok a každú párnu sobotu
Myslel... ja ja vôbec! vôbec som nemal na mysli spanie! Ako spať s tebou? - Preboha..
Myslel som že budem tvoj priateľ napríklad, že si vyjdeme raz za čas do kina napríklad aj tú nepárnu stredu či kedy alebo že sa budeme húpať na preliezačkách! že budeme v plavkách stavať hrady z piesku, alebo hrať sa na schovávačku to je šupa. Ale nie spať... to je nuda... tvoji priatelia s tebou iba spia?... hm, to im nemám čo závidieť. So mnou by bola väčšia sranda
ale dobre keď to urobíš kôli mne a pojdeš sa hrať so mnou tak súhlasim tiež a hry hrávaš? asi moc nie keď iba spíš a tvoji priatelia hrávajú? Môžem im helfnuť mám najnovšieho Baterfield a ešte Ghost recon
len keby chceli sa ich možeš opýtať
Ale,poviem im, určite sa potešia z môjho nového objavu-teba