@piotra ja viem ze repre zvysuje danovy zaklad, ale aspon sa z neho neplatia odvody. Ide o to ako dostat peniaze z firmy legalnou cestou lebo "vyplata" su velmi drahe peniaze na 1500 eurovu cistu mzdu musim statu odvieststatu vyse 1300 euro kazdy mesiac (dane + odovody)... Dividendy suzase lacnejsie ale tie asi mozem vyplatit len raz do roka (najskor buduci rok v aprili)
@Narazuvzdornaa ja som sam sebe zamestnavatel spolu s otcom mame srocku kde som konatel. Robim dodavatela jednej firme a z toho co zarobim si potom vyplacam vyplatu, lenze naklady na vyplatu su dost vysoke preto hladam cesty ako si urobit mensiu vyúplatu a ako co najviac penazi dostat iným spôsobom.
No ako myslíš, ale podľa mňa to vôbec nie je riešenie, na konci roka budeš mať veľké pripočítateľné položky + o to menej si budeš môcť vyplatiť z podielu na zisku, lebo bude firma evidovať pohľadávku voči konateľovi. Teda, môžeš si vyplatiť celok, ale aj tak tú pohľadávku raz budete musieť vyrovnať.
Áno, odvedieš štátu ~1 300 €, ale z toho ~700 € máš v nákladoch, aj to si treba uvedomiť. Ak chceš odvádzať menej, sú rôzne možnosti, najmenej komplikovaná je asi odmena konateľa namiesto zamestnania konateľa - ty platíš rovnaké odvody aj daň, ale zamestnávateľ o čosi menšie. Ale zas o to menej má firma v nákladoch, čiže to nie je veľmi riešenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
akoze teoreticky zo zakladu dane by to nemal byt problem ujebat
ale ci ti zamestnavatel vrati tu sumu, musis s nim mat dohodnute imho
Áno, odvedieš štátu ~1 300 €, ale z toho ~700 € máš v nákladoch, aj to si treba uvedomiť. Ak chceš odvádzať menej, sú rôzne možnosti, najmenej komplikovaná je asi odmena konateľa namiesto zamestnania konateľa - ty platíš rovnaké odvody aj daň, ale zamestnávateľ o čosi menšie. Ale zas o to menej má firma v nákladoch, čiže to nie je veľmi riešenie.