@randyorton kamarát netuší čo hovorí a pravdepodobne ani nevie čo sa snaží povedať. ako hovorí sandy, tak v pohode, a dokonca baterku ani po dobití nemusíš vyberať, len sa tak rýchlejšie opotrebuje, cca za pol roka bude mať menej než polovicu svojej kapacity. ale samozrejme že robiť na ňom môžeš, čo by to bolo za hovadinu keby si nemohol...
alebo si kup inteligentnenjsi notebook ako je napr. lenovo, ktory ti bateriu a nabijanie tak vyreguluje, ze ti ani nezhorsi jej kapacitu ani ked si nonstop na kabli ako ja ^.^
Ja ho mám už 3 roky väčšinou iba na nabíjačke... A baterka mi už vydrží asi 3-4 minúty ... Ale to takmer na každom notebooku odíde baterka po 1-2 rokoch
@sandy114 ja som ju za celý čas čo mám nb nevybral ani raz, pričom väčšinu (90%) času ho mám zapojený na sieti a baterka je plná (pričom je zapnutý asi tak 8-14 hodín denne a je v elektrine aj keď je vypnutý), a teraz po 3 a pol rokoch mi vydrží baterka cca 45 minút, pričom pôvodne vydržala dve a pol hodiny...
závisí to veľmi aj od typu NB, aj od typu baterky a podobne...
Myslím, že kľúčové pre Li-lon akumulátor, keď chceš mať NB stále pripojený v zásuvke je, aby si nastavil aby nabíjal len to hodnoty 80% a aby začal nabíjať od takých 50%. Li-lon akumulátoru nerobí dobre našlahávanie na full kapacitu a keď ho dlhodobo na nej držíš, je to ešte horšie. Keď nastavíš aby začal nabíjať od 50% a máš ho stále na kábli, tak do akumulátoru nepotečie ďalšia šťava kým sa samovybitím nedostane na kapacitu tých 50%, čiže je to podobné ako by si akumulátor proste vytiahol z NB. Väčšina normálnych NB už má na nastavovanie nabíjania predinštalovaný program.
pre toto mam dve baterie ak chcem na NB robit doma dam si bateriu ktora nevydrzi ani sekundu a na nabijacku ak idem inam nabijem normalnu bateriu a inde ficim na nej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
inak jasné, že môžeš na nom robiť, ked sa nabíja, ale po dobití by som batériu vybrala a šla bez nej, lebo skončíš ako ja alebo @1
a hadam sa ti ani nezlomi xD
mam na stole predlzovacku a ked skapina zapnem ked je nabity vypnem
as simple as that
a to ju používam dosť. hlavne ak som dlhšie na PC tak večer vyťahujem zo siete.
závisí to veľmi aj od typu NB, aj od typu baterky a podobne...