tak tu jednu, kde som akzoe seriozne pracovala, vydavali mesacny zarobok 1000-1600 eur, ratala som s tym, ze kedze robim polku casov, tak z toho budem mat polku. nemala som nic.
a inak na ostatne, na ktore som sa ozyvala, ani nebola uvedena platba na h. ale kedze som si hladala koderske prace v ba, tak som sa nebala toho, ze by som nebola nedostatocne financne ohodnotena. tam by si nikto nedovolil dat 2.5e/h. a kto hej, tak je blb.
Keď som si hľadala brigádu, povedala som si, že minimálka mi stačí a teda som zobrala hneď prvé čo sa našlo.
Keď som už mala prísun prachov, začala som pátrať po niečom lepšom a teraz proste už nejdem pod určitú sumu. Ak by som nechala niekedy túto prácu, tak len kvôli tomu, že nájdem niečo, kde platia ešte viac čo ale pochybujem, že sa niečo také nájde.
@hoperpohroma heh ja som robila pol roka za 2€/h v Bratislave - keď sa ma pýtali aký plat si predstavujem povedala som že asi aspoň 2,70/h a oni tak to sa asi rozlúčime ... tak som to zobrala ,lebo som prácu vážne potrebovala
u nas mi sef zhodil z 5e/h na 4e/h a dokonca chcel zhodit na 3e/h, to som povedala, ze odidem, ak mi ma dat 3 eura. lebo hentam upratovacka mala na hodinu 5e/h a to je praca, ktoru moze robit kazdy, kto ma ruky, za to to, co som robila ja, si uz aj vyzadovalo urcity (nie zaciatocnicky) stupen vedomosti. pokial si robila nejaku pracu, kde si lahko nahraditelna, tak je jasne, ze nebudes vysoko financne ohodnotena
Sestry a bratia v Kristu, lež nezúfajte. Uskutočníme krvavú revolúciu, na čele ktorej ale musím stáť ja, a potom sa budete mať lepšie. To Vám dokážem zagarantovať.
keby že si nájdem niečo, čo mi fakt aj niečo dá do života/praxe, tak by som brala aj neplatenú stáž. ale ak mám robiť niečo, len preto, lebo nič iné nie je a nič mi to nedá, tak jasné, že za to chcem aspoň nejaké drobné, veď preto tam idem, nie?
@bielogvardejec s tým velmi nesúhlasím ... takáto teória by bola funkčná v dokonalom svete rovnosti a nekonečných možností ... naproti tomu tento svet funguje tak že každý z nás dostane do života niečo iné ,,balíček nástrojov,, s ktorými dokáže pracovať, niekto dostane len kladivo a pilník a narodí sa v lese ... niekto dostane pílku s rebríkom a narodí sa síce v meste ale má krásny výhlad na les ...
to je akoby si hovoril nevyvinutému motýlovi že si môže sám za to že nelieta v tak krásnom svete ale stále je len na zemi ... je lahké odsúdiť, je ťažšie pozrieť sa pravé dôvody prečo niečo nejde inak
@magnetnazeny Akých investorov? Aj obecný blb by dokázal investovať tak, že by svoju "podnikateľnú" činnosť založil na prijímaní všakovakých stimulov či užívaní si daňových prázdnin. A po skončení týchto výhod - zbohom Horniaky, rumunská Transylvánia volá.
Ťažko zovšeobecňovať. Záleží to od práce, ktorú by som mal robiť.
Napr. som "pracoval" zadarmo, ale pracovná činnosť bola strašne super, veľa mi to dávalo a dosť som sa naučil.
Taktiež mám teraz jednu brigádu, kde mám minimálnu mzdu 2,2 €(radšej ani nechcem vedieť, koľko to vychádza teraz po zdanení . Je to administratíva, nie moc ľahká, na to, aby som ju mohol robiť, som sa musel dosť dlho školiť... No na druhú stranu, vôbec ma to neobmedzuje, môžem sa tam napr. pripravovať do školy a reálne pracujem len keď príde mail/zazvoní telefón... Je to super, beriem to ako dobrý začiatok, či by som do toho šiel ale ešte raz, neviem, asi skôr nie.
Druhú brigádu mám 3,5€/h. Normálna brigáda, žiadne leňošenie, ale makám. Nič komplikované, veľa emailov v AJ, niečo v Exceli a SAP... Príde mi to taký primeraný plat.
V budúcnosti uvidím, ak to nebude nejaká moc super brigáda s veľmi veľa benefitmi, asi pod 3€ (možno 4€, podľa ponúk) nepôjdem.
Čo sa týka práce, to si teraz vôbec netrúfam odhadnúť.
@magnetnazeny Nie je nič komunistické na tom, keď napíšem, že pokiaľ chcú ľudia práce niečo dosiahnuť, mali by sa združiť a spoločným hlasom vystúpiť za presadenie vlastných požiadaviek a záujmov. Ale zrejme sú so svojimi minimálnymi mzdami nadmieru spokojní. Slováci vždy predstavovali zdegenerovaný dobytok, ktorý keď dostával štipľavým maďarským korbáčom po chrbte, ešte za to aj pekne a úctivo poďakoval.
@bielogvardejec vies jak, ludia u nas uz su v takom stadiu, zeby aj za hovno boli vdacni....
Pri cenach co su take tie platy brigad su zalostne a je to ciste zdieranie ludi. pochybujem, zeby som na slovensku nekedy brigadoval pokym by som vyslovene nemusel.
Už nebrigádujem ale niektorí máte riadne uletené predstavy. Veď to závisí od mnohých faktorov. Hovorí vám niečo ponuka a dopyt? Je to iné ak človek žije v Snine a keď žije v Bratislave a je iné keď človek brigáduje ako programátor alebo v občianskom združení.
brigádu beriem skôr ako vyplnenie voľného času a vybitie nadbytočnej energie, mzdu beriem len ako niečo "na prilepšenie", skôr mi záleží aby som robila čo ma baví a teda popri škole, kde pol dňa sedím na zadku, a pri mojej hyperaktivite radšej pracujem manuálne, preto extra vysoké ohodnotenie neočakávam
tiež by som radšej zobrala brigádu, kde sa viac naučím ako nejakú, kde dostanem viac zaplatené ale robím napr. upratovačku. a vlastne presne takú mám aj teraz. tie peniaze čo by som zarobila navyše by som aj tak nijak rozumne nevyužila.
Ale asi poď 2 by som nešla, to už je podla mňa úplné zdieranie (ak hovorím o Bratislave).
Co sa brigady tyka, tak moja uplne prva brigada bola ze 2,5€/hod. Potom sa to uz len zvysovalo, momentalne je to dost, a asi by som teraz pod tu sumu nesla. Ak by to vsak nebolo nieco, co sa mi bude veľmi do buducej prace ratat.
Moja prva platena brigada bola plavcik na Sirave 34 Kc na hodine. Bolo to strasne malo aj vtedy, ale nejako ma to nestvalo. Nerobil by som to pre peniaze. Tusim hned dalsi rok dvihli na dvojnasobok.
Teraz v brigrade mimo obor cenu neriesim, lebo ma to bavi, prijemna zmena, atd.. napriklad kontrolovat listky v kine atd..
Brigada v mojom obore, teda pracovat pre niekoho a nie pre seba, tak pod 20 eur nepojdem a aj to neviem, ci to nie je malo..
Ale tie prve brigady, ak tu niekto pisal 5 eur, tak to mi pride super na Slovensku.
Isiel by som robit za menej nez som mal v banke len vtedy, keby ma ta praca mrte bavila. V opacnom pripade by som uz na cudzi kokot robit nesiel a urcite nie za menej ako som mal tam + 100-200 eur navyse.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
a inak na ostatne, na ktore som sa ozyvala, ani nebola uvedena platba na h. ale kedze som si hladala koderske prace v ba, tak som sa nebala toho, ze by som nebola nedostatocne financne ohodnotena. tam by si nikto nedovolil dat 2.5e/h. a kto hej, tak je blb.
Keď som už mala prísun prachov, začala som pátrať po niečom lepšom a teraz proste už nejdem pod určitú sumu. Ak by som nechala niekedy túto prácu, tak len kvôli tomu, že nájdem niečo, kde platia ešte viac čo ale pochybujem, že sa niečo také nájde.
u nas mi sef zhodil z 5e/h na 4e/h a dokonca chcel zhodit na 3e/h, to som povedala, ze odidem, ak mi ma dat 3 eura. lebo hentam upratovacka mala na hodinu 5e/h a to je praca, ktoru moze robit kazdy, kto ma ruky, za to to, co som robila ja, si uz aj vyzadovalo urcity (nie zaciatocnicky) stupen vedomosti. pokial si robila nejaku pracu, kde si lahko nahraditelna, tak je jasne, ze nebudes vysoko financne ohodnotena
Asi pôjdem robiť upratovačku
viem že sa môže jednať o brigádu alebo podobne ...ale tot sú nízke sumy
to je akoby si hovoril nevyvinutému motýlovi že si môže sám za to že nelieta v tak krásnom svete ale stále je len na zemi ... je lahké odsúdiť, je ťažšie pozrieť sa pravé dôvody prečo niečo nejde inak
Napr. som "pracoval" zadarmo, ale pracovná činnosť bola strašne super, veľa mi to dávalo a dosť som sa naučil.
Taktiež mám teraz jednu brigádu, kde mám minimálnu mzdu 2,2 €(radšej ani nechcem vedieť, koľko to vychádza teraz po zdanení . Je to administratíva, nie moc ľahká, na to, aby som ju mohol robiť, som sa musel dosť dlho školiť... No na druhú stranu, vôbec ma to neobmedzuje, môžem sa tam napr. pripravovať do školy a reálne pracujem len keď príde mail/zazvoní telefón... Je to super, beriem to ako dobrý začiatok, či by som do toho šiel ale ešte raz, neviem, asi skôr nie.
Druhú brigádu mám 3,5€/h. Normálna brigáda, žiadne leňošenie, ale makám. Nič komplikované, veľa emailov v AJ, niečo v Exceli a SAP... Príde mi to taký primeraný plat.
V budúcnosti uvidím, ak to nebude nejaká moc super brigáda s veľmi veľa benefitmi, asi pod 3€ (možno 4€, podľa ponúk) nepôjdem.
Čo sa týka práce, to si teraz vôbec netrúfam odhadnúť.
Pri cenach co su take tie platy brigad su zalostne a je to ciste zdieranie ludi. pochybujem, zeby som na slovensku nekedy brigadoval pokym by som vyslovene nemusel.
Ale asi poď 2 by som nešla, to už je podla mňa úplné zdieranie (ak hovorím o Bratislave).
Teraz v brigrade mimo obor cenu neriesim, lebo ma to bavi, prijemna zmena, atd.. napriklad kontrolovat listky v kine atd..
Brigada v mojom obore, teda pracovat pre niekoho a nie pre seba, tak pod 20 eur nepojdem a aj to neviem, ci to nie je malo..
Ale tie prve brigady, ak tu niekto pisal 5 eur, tak to mi pride super na Slovensku.