nemcina zs - no ako tak ucil, v 9 som mal ineho ucitela, takze total flakarina, vecsinu som zabudol, stredna prezival s pozostatkov, plus pisal (aj pisem s ludmi z nemecka, ...), takze teoria v skole a prax su casto rozdelne (nehovoriac ak si pises z mladezou slang, hovorova, nehovoriac narecia) matura ustna 2 (vlastne rozpravanie 4 vety , potom uz len forma dialogu + mal som tam par chyb (pre nemca detail, pre ucitela nieco vyznamne) ), test 50% percentil cca 75%, z minulych rokov som robil test len 1 a to den pred pisomnymi, konzultoval s jednym nemcom
teraz anglinu sa ucim;
v praxe sa najviac naucis, zistis co vies/nevies, co by bolo dobre vediet, na chybas sa nasmejes a si ich zapametas ....
----------
strucne, ucil som sa asi skoro nic (obcas som nieco pozrel co som nevedel)
na certifikat z jazyka a aj maturitu z cudzieho jazyka sa nemas moc ako pripravovat teraz ... bud sa clovek tomu venoval cely cas, abo smola ... na poslednu chvilu sa uz neda naucit jazyk na nejaku zmysluplnu uroven ...
Mala som knihu, tuším sa volala nová maturita z angličtiny, ale absolútne sa mi nepáčila, parkrát sme z nej čítali v škole tie články na začiatku každej témy, ale inak som ju nepoužívala.
Pozrela som si len témy v zošite, ktoré som si sama vypracovala.
A na písomnú som mala aj taký prehľad gramatiky, to bolo celkom užitočné, lebo som nikde nemala všetky poznámky ohľadom gramatiky.
Ja som pred maturou z Aj maximálne panikárila už rok dopredu a využila som snáď všetky možné spôsoby a zdroje vrátane doučovania Ale to doučko mi v konečnom dôsledku pomohlo asi najviac
Heh aj na kurzoch som bola British Council ešte dávnejšie, ale tie mi nepomohli takmer vôbec, ja som nerozumela vyučujúcim (A) holt, som antitalent na jazyky asi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
teraz anglinu sa ucim;
v praxe sa najviac naucis, zistis co vies/nevies, co by bolo dobre vediet, na chybas sa nasmejes a si ich zapametas ....
----------
strucne, ucil som sa asi skoro nic (obcas som nieco pozrel co som nevedel)
Pozrela som si len témy v zošite, ktoré som si sama vypracovala.
A na písomnú som mala aj taký prehľad gramatiky, to bolo celkom užitočné, lebo som nikde nemala všetky poznámky ohľadom gramatiky.