takto, keby si dovolili ma plesknúť deti v škôlke, tak to by som riešila inak, tam z môjho postavenia ich nemôžem plieskať, ani tam od toho nie som.
keď ma tresknú iné decká, tak im to proste vrátim, slabšie. nie preto, že ich chcem agresívne biť alebo čo, ale preto, aby proste vôbec pochopili, že to bolí, že ak sa to nepáči im, tak sa to prirodzene nepáči ani druhým a aby vôbec vedeli, že kto je ten s autoritou.
plus k tomu vždy niečo aj dohovorím, prirodzene.
chytím a držím kým sa neukľudní....akurát sa potom zväčša neukľudní len sa viacej mece....tak počkám, kým robí taký vresk, že príde niekto viac kompetentný a tomu vreštiace decko prenechám
a neznášam neznášam neznášam keď to deti robia....mám dvoch mladších kedysi strašne ľahko sa naštvavajúcich súrodencov. najsuper je keď sa na mňa vrhnú štyri deti naraz, každé dvihne jednu končatinu a som v piči...a zbiť to nemožem.
Začnem ich štekliť, zvyčajne to zaberá a nechajú ma na pokoji Teda aspoň moji súrodenci vtedy prestanú. Alebo im vysvetlím, že nech to nerobia, lebo to bolí.
tak ked je to male dieťa vratim to slabo alebo po ňom kričím... respektivu mu poviem nech prestane....
ked je to niekto starší ale podla zakona ešte dieťa tak ho upozornim že to nemá robiť alebo mu to vratiť normalne silno.... ale jediny kto ma takto bije ako staršie dieťa je brat ale je silnejší ako ja takže radšej volám na pomoc mamu
Je to jedno, či je to decko alebo niekto starší (samozrejme výnimka je napríklad mama, síce tá ma už nebije /dúfam, že to teraz nezakríknem, takže klop, klop/), vždy to vrátim a kľudne aj trojnásobne silnejšie, to väčšinou sestre.
Nemá si čo začínať..
..a nebijem alebo teda nevraciam to pár výnimkám, alebo keď je to fakt že zo srandy a mne to ZATIAĽ nevadí.
Keď na mňa zaútočí starší 17 ročný brat použijem ninja chvaty odpozerané z filmov o jackie chanovi (väčšinou vyhrám lebo mám silné nohy z plávania- chytím ho nohami okolo pása a zhodím ho na zem- a nemá šancu- a keď 3 ročná sestra tak jej dám frčku do čela a sesternica si dovolila iba raz keď som mala 8 a ona 10 a skončila na zemi chúďa. Na bratranca nemám, ale ten ma moc nebije iba ma šteklí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a ja úder deťom nevrátim ale v hlave mi beží predstava ,v ktorej toho malého fagana bijem trstenicou
a ked sa o to snazia spoluziaci (deti), tak im uchopim ruky, aby nemohli
keď ma tresknú iné decká, tak im to proste vrátim, slabšie. nie preto, že ich chcem agresívne biť alebo čo, ale preto, aby proste vôbec pochopili, že to bolí, že ak sa to nepáči im, tak sa to prirodzene nepáči ani druhým a aby vôbec vedeli, že kto je ten s autoritou.
plus k tomu vždy niečo aj dohovorím, prirodzene.
a neznášam neznášam neznášam keď to deti robia....mám dvoch mladších kedysi strašne ľahko sa naštvavajúcich súrodencov. najsuper je keď sa na mňa vrhnú štyri deti naraz, každé dvihne jednu končatinu a som v piči...a zbiť to nemožem.
ked je to niekto starší ale podla zakona ešte dieťa tak ho upozornim že to nemá robiť alebo mu to vratiť normalne silno.... ale jediny kto ma takto bije ako staršie dieťa je brat ale je silnejší ako ja takže radšej volám na pomoc mamu
Nemá si čo začínať..
..a nebijem alebo teda nevraciam to pár výnimkám, alebo keď je to fakt že zo srandy a mne to ZATIAĽ nevadí.