myslim ze tomas, suckerberg a ostatni nevysetruju ci to ze niekto nebol uz pol roka online je sposobene jeho smrtou alebo niecim inym a ucet sa ponechava nadalej
@8 jj a v niektorych pripadoch este vedenie komunitneho portalu vysle specialne komando ktore usporiada pohreb, vyjadri rodine uprimnu sustrast, pojebe mrtvolu do papule a podobne....to uz zalezi na okolnostiach
@kolini@10 v zavete najdu lognite sa za mna na tento account, tu je heslo, napiste status ze som mrtva a kto z friendov na to neda lajk a smutneho smajla toho zmazte
napríklad my s kamarátkou na takého myslíme, preto už asi 5 rokov vieme svoje heslá, keby náhodou jedna z nás zomrela, aby jej tá druhá mohla dať cez profilovku čierny pásik..
Pokial viem tak na FB, môžeš nahlásiť profil a do údajov dať "že už nie je medzi živími" a ten profil sa potom zmaže, ale to asi musí byť viacej ľudí, ktorí by na to klikli..
Viem že google dáva heslo príbuzným, samozrejme po overení. Už dávnejšie bol o tom dlhší článok a jednalo sa o omnoho viac stránok. Ale užívam si prázdniny a ťažko zo mňa lezú slová.
no záleží akú problematiku chcú pozostalí riešiť ... či ten jeho účet potrebujú alebo chcú nahlásiť, že je mrtvý ... každá takáto väčšia organizácia to rieši svojsky ... FB to rieši tak ako spomenul @vast ale ak by chceli pozostalí jeho profil musia nejakým spôsobom dokázať FB, že sú dotičného rodina a profim im potom prenechajú .... na googli to funguje tak, že ak chceme účet neboštíka treba poslať kópiu úmrtného listu google a oni potom vydajú osobe jeho účty a heslá ... teraz nie som si 100% istý ale tuším Yahoo! je v tejto veci dosť problematický, že vyžaduje toho veľa a chaoticky a myspace to nerieši vôbec ... alebo opačne
existuje nejaký web, neviem ako sa volá, ale je o tom že sa tam zaregistruješ, zaplatíš tuším jednorázový poplatok, uvedieš tam kde všade a pod akými menami si registrovaný, pravdepodobne tam dáš aj heslá, a napíšeš čo po tvojej smrti majú s danými kontami spraviť. potom keď umrieš, oni sa to dozvedia, a v tvojom mene s danými internetovými kontami spravia čo si napísal že spraviť majú.
tiež som sa nad tým raz zamyslela. pred niečo vyše rokom zomrela jedna baba z okolia a jej účet je stále aktívny. jej priatelia jej stále píšu na nástenku ako im chýba a jej účet teda stále funguje
mala som suseda-seniora, ktory mal ucet na fb a stale aj po dvoch rokoch tam bol a je, najvacsi fail, ked mi na uvodnej stranke fb na pravom boku napisalo, Say hello to Ján- ktorý bol už rok mrtvy-nech mu je zem lahka.. takze tak asi to ostane na veky vekov
Dvaja ľudia majú moje heslo, keby niečo. Po mojej prípadnej smrti chcem, aby sa zmazali určité veci ako správy, chat, niektoré fotky,.. Ale chcem, aby po mne niečo ostalo. Myslím, že pri mojich vzťahoch s okolím by sa našlo tak 10 ľudí, kt. dokážem aj vymenovať, čo by mi napísali na nástenku na fb.
A ešte k tomu rušeniu účtov
- na pokeci mi účet nezrušili ani po dvoch rokoch neaktívnosti
- na birdzi som nabola dva a pol roka a účet mi tiž ostal
- na fb som nebola max. dva týždne takže z toho asi nič
no ked uz mrtva budem, neviem ci by ma este trapilo, čo bude s mojim FB ucttom.....
ale mozno po smrti ostane moja dusa na zemi a bude sa chciet lognut na ucet a zistovat co je nove, takze v pre istotu bude treba ucet zmazat, aby som nestrasila rodinu aj rok po smrti len preto lebo si chcem citat news feeds
Toto aj mňa zaujíma, pretože - žiaľ poznám takých, ktorí už nie sú medzi nami a buď ich profil pár dní po ich smrti prestal existovať, alebo z jeho nick-u napísal niekto z príbuzných oznámenie, že dotyčný už nie je medzi nami...no...a spýtajte sa na to ich príbuzných - bolo by to dosť šokujúce a urážlivé dať takú otázku.
Samozrejme keby sa moja mama dostala na môj profil ihneď by si všetko dopodrobna preštudovala a následne ma vytiahla z hrobu a prefackala...nechcem, aby heslo z môjho nick-u dali mojim príbuzným...
všetko zalezi od konkretneho poskytovatelia takychto sluziev povacsinou profil ostava dost dlho lebo nlebo vlastne tym ma vacsi pocet pouzivatelov .. aj ked neaktívnych.. na pokeci je to riesene polrocnym neprihlasenim sa do uctu.. tak ten sa maze automaticky
no viem že keď sa na pokec pol roka nikto neprihlási na daný nick tak ho zrušia ale inak podľa mňa keď niekto zomrie tak to nikto nezistí či je mŕtvy alebo už ho ten komunitný portál nebaví. Takže nick asi zostáva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
>__>
existuje nejaký web, neviem ako sa volá, ale je o tom že sa tam zaregistruješ, zaplatíš tuším jednorázový poplatok, uvedieš tam kde všade a pod akými menami si registrovaný, pravdepodobne tam dáš aj heslá, a napíšeš čo po tvojej smrti majú s danými kontami spraviť. potom keď umrieš, oni sa to dozvedia, a v tvojom mene s danými internetovými kontami spravia čo si napísal že spraviť majú.
A ešte k tomu rušeniu účtov
- na pokeci mi účet nezrušili ani po dvoch rokoch neaktívnosti
- na birdzi som nabola dva a pol roka a účet mi tiž ostal
- na fb som nebola max. dva týždne takže z toho asi nič
ale mozno po smrti ostane moja dusa na zemi a bude sa chciet lognut na ucet a zistovat co je nove, takze v pre istotu bude treba ucet zmazat, aby som nestrasila rodinu aj rok po smrti len preto lebo si chcem citat news feeds
@gagrr hej, aj ja chcem
Samozrejme keby sa moja mama dostala na môj profil ihneď by si všetko dopodrobna preštudovala a následne ma vytiahla z hrobu a prefackala...nechcem, aby heslo z môjho nick-u dali mojim príbuzným...
A pohrebná služba like it..