ja som sa ich vždy tak učila že som si ich všetky prečítala, zobrala som si papier, zakryla som si preklad a na ten papier som si vedľa anglických slov písala že čo znamenajú, rovno z pamäti. a toto som opakovala kým som si ich nezapamätala všetky a netrafila každý význam
Ja sa ich neučím, Väčšinu slovnej zásoby potrebnej do školy som pochytila z kníh a seriálov a keď narazím na nové slovíčko, tak si ho zapamätám okamžite.
Slovíčka je najlepšie učiť sa z kontextu, tak si lepšie zapamätáš ich význam.
vždy, keď som sa učila slovíčka, tak som ich mala... čojaviem 50... rozdelila som si to na skupinky po 5 slovíčok (5 si zapamätáš skôr, ako 50 )... prečítala som si ich raz, druhýkrát, tretíkrát... potom si zakryla preklad a zopakovala. Keď som ich vedela na 100% prešla som na ďalších 5. Tie som si tiež prešla párkrát, no keď som si ich hovorila z pamäti, skontrolovala som aj predchádzajúcu päticu
a tak to išlo ďalej
@unwritten takto ti poviem... väčšina ludí čo boli dutý z anglištiny a "učili" sa ju deň pred písomkou, sa ma pýtali (som antolko úžasná že sa viem jakž takž vyjadriť) že nech ich naučím ako sa učiť angličtinu! že či sa to celé dni učím... a keď som im vravela že nech dívajú filmy a seriály s titulkami tak odpoveď : "ale mne sa to nechce.." alebo " to je noc ťažké" .... čiže knihy odporúčať mi ani nenapadne :/ ... a hry sú najsuper na to! len to sú tiež lenivý stiahnuť si to v angličtine
@lawey jó, ale ona sa asi chce naučiť konkrétne slovíčka z ktorých výber bude na písomke, filmy a seriály sú super priebežne, ale pokiaľ sa potrebuje naučiť zopár konkrétnych slovíčok tak tie asi v jednom filme nebudú
@lawey hej, ale to nie je nejaké núdzové riešenie čo ona chce podľa mňa to je jak moje že som nevedela nič na sk=ušku zo súčasnéího balkánu tak som začala pozerať dokumenty o balkáne ktoré napr. teraz pozerať je fajn, na rozšírenie, ale nie tesne pred skúškou miesto učenia
nikdy som nechápala toto biflenie slovíčok.. to si rovno môžete vziať celý anglicko-slovenský slovník a učiť sa to naspamäť.. nemá to zmysel..
súhlasím s @lawey najlepšie je anglický film a k tomu anglické titulky... spraví to hrozne veľa... a o hrách ani nehovorím
Napriklad ja sa ucim tak ze si dane slovicko dam do nejakej vety a tak si ich lahsie zapamatam. Biflenim sa toho vela nenaucis iba si to na kratku dobu zapamatas a potom ti to vyfuci.
za pol hodinu to natrepeš do nejakej krátkodobe pamäte, ktorú máš kdesi v hlave a druhý deň si budeš pamätať len pár, ak sa to chceš tak učiť tak sa uč napr. denne 10-20 nejaký čas a každý deň si pridávaj a stále dookola opakuj aj mesiac, takto si ich lepši zapamätáš a druhá vec je ich aj používať lebo po čase ich zabudneš asi aj tak, takže kukať filmy, ísť do zahraničia neviem čo ešte
otázka by skôr mala byť ako, nie kedy. proste keď sa ich len bezducho nabiflíš, tak si to zapamätáš možno na deň, možno na mesiac, ale najefektívnejšie je dať si to do vety (aj keď sa dajmetomu učíš nárazovo na tu jednu písomku), tak si vlastne automaticky do hlavy dostaneš význam (tie vety si zas môžeš bársjako skladať, aby sa ti to lepšie pamätalo), no ale ofc najlepšie na to sú tie spomínané seriály, filmy, knihy. a používanie v reči
neni to o tom kedy ale ako sa ich učiť ..... ja som si ich nikdy neprepisovala a asi to je zlý spôsob keď sa ich tak nedokážeš dlhodobo naučiť .... môj spôsob je taký že si vždy zakryjem slovíčko po anglicky a kukám na to slovenské a snažím sa ho preložiť .... keď neviem odokryjem, prečítam si ho a idem ďalej .... asi po desiatich sa vrátim na začiatok a znova to isté .... a postupne si to tak zapamätám
@veronabeckova Ahoj ja som sa ich tiež tak učieval ale potom som zistil, že keď si ich spájaš s nejakou asociáciou, tak to ide rýchlejšie. Napr strom = tree takže si predstavíš tri stromy vedľa seba a riadne zelené a cítiš vôňu prírody k tomu. Čím viacej zmyslov zapojíš a lepšiu predstavu urobíš v hlave a ešte čím bláznivejšiu alebo srandovnejšiu...tak tým lepšie Naučíš sa slovko za chvíľu. Ja používam ešte Imitum program a ten je tiež riadne dobrý...učím sa celé vety a frázy.....rovno » www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-...
Ahoj ja som sa kedysi učil podobným princípom. Robil som si aj kartičky a lepil ich na chladničku nech si ich vždy prečítam keď pojdem jesť. Ale už som to zavrhol. Momentálne sa učím cez tento online kurz : www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-samoukov a zatiaľ som spokojný.
@lowinqa Nikto nie je na jazyky debil, len proste nerobíš to čo robí niekto komu to ide A každý môže začať robiť tie správne veci, pokiaľ o nich vie Ja používam metódu Imitum už dlhšiu dobu a výsledku sú uspokojivé z mojej strany » www.imitum.com/efektivna-metod...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Slovíčka je najlepšie učiť sa z kontextu, tak si lepšie zapamätáš ich význam.
a tak to išlo ďalej
uz viac ako rok sa na anglictinu nijako specialne pripravovat nemusim, prave vdaka serialom
súhlasím s @lawey najlepšie je anglický film a k tomu anglické titulky... spraví to hrozne veľa... a o hrách ani nehovorím