ja som s "r" mala problém.. a začala som ho hovoriť asi tak v 8-9 Bolo to tak zo dňa na deň, pretože som pochopila ako sa to vyslovuje a zrazu to išlo. Hrozná radosť potom (Bola som z toho v depke, keď som nevedela povedať klasické slová normálnym spôsobom.) A zvládla som sa z toho dostať sama, bez logopédky!
@leilla pre teba a tých čo nevedia je tam tá možnosť "neviem", niektorí si to pamätajú a ked nie, vedia od rodičov takže nechápem význam tvojho komentáru.
doteraz si pamätám aká som bola nahnevaná a ponížená v 1 triede keď ma učitelka v šlabikári dala čítať Ŕ .... a naučila som sa ho asi tak v 8-9 rokoch?
Mama mi raz povedala, že budeme musieť ísť k logopedičke, aby ma naučila hovoriť R. Bola som z toho tak mimo, že som celú noc nespala a učila sa ho vyslovovať pred zrkadlom. O pol piatej som ju prišla zobudiť že: "Mamííí, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!"
Ale predpokladám že dosť skoro, mňa babka vždy cvičila (i keď nebolo treba). Ja som vždy vynikala v čítaní, recitácii... Na mojom prvom vysvedčení som mala napísané že čítam nahlas, zreteľne... :p
Rackujem a je mi to jedno teda v niektorych slovach je to ok a v niektorych je to strasne.. Ale zatial mi nikto nepovedal, ze by to nejak extra prekazalo, tak who cares
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ďakujem ti, využila som ju.
logopedicky mi pomohli tak velky konsky
ale mam take francuzske r nie r ani u ani len taky neurcity zvuk ako som to parkrat pocula
som si teraz spomenula na tie logopedicke cvicenie ved to je uplne neprirodzene robit r za hornymi zubami
pekne v hrdle!
R
(a je mi to uplne ukradnute ja si pocujem pekne a ked sa to inym nepaci je to ich problem)
(kecám, doteraz neviem povedať pekné c a č už vôbec :´( )
ale lozplavat nebudu my mame obaja francuzske r budeme sa tvarit ako reinkarnovani francuzi