Znárodňovať nebude, ale nejaké spätné odkúpenie niektorého majetku za kúpnu cenu očistenú o infláciu by som si vedel predstaviť. Ale aj to je asi nereálne.
@ink To nemyslíš vážne... odkupovť majetok späť to by robil iba blázon. Rovno ho zobrať naspäť a hotovo veď tí ktorí sa k nemu dostali za Dzurindu za lacný peniaz sa už na ňom za ten čas pekne nabalili.
@semhamforas No nadšený by som asi nebol, ale zasa si treba uvedomiť, či je to v štátnom záujme.
Znárodňuje sa aj v dnešnej dobe (nemyslím za tejto vlády) ak napríklad treba budovať infraštruktúru (diaľnice, železnice). Samozrejme znárodňovať niečo z rozmaru je hlúposť. Ale ak to má význam pre krajinu?
@creeson Lenže musíš si uvedomiť, že my sme v EÚ a iných hospodárskych skupinách a ak z nejakého dôvodu chceš znárodňovať, musíš si to poriadne zdôvodniť a musíš to urobiť aj tak, aby to bolo čo najprijateľnejšie. Zobrať niekomu majetok a nič mu za to nedať by asi v dnešnej dobe neprešlo.
@ink na to som sa nepýtal, pýtal som sa, čo je na tom zlé.
Ono, náš štát na tom nie je tak zle, že je neschopný budovať infraštruktúru a podobne. To rozhodne nie je problém tohoto štátu. Ja jednoducho nechápem dôvod, prečo by mal niekto dávať svoj vlastnoručne zarobený majetok povinne odovzdávať štátu. Od toho tu sú dane a už len prostredníctvom nich si štát zoberie pätinu zo zisku. To nie je málo, keď si vezmeš, že štát pre to nepohne ani prstom.
@semhamforas Vieš na čo napríklad? Keď by kvôli niekoho domu stála výstavba železnice, ktorá by zrýchlila, zefektívnila dopravu a priniesla priamo aj nepriamo prácu stovkám, tisíckam ľudí. V tom prípade sa buď odkupuje majetok alebo sa dáva náhradný. Zoštátnenie nieje, že zoberiem niekomu majetok a dovi, dopo. Dotyčný je vyplatený. A ako hovorím, ešte musí byť aj uvedený dôvod zoštátnenia, ktorý musí byť dosť dobrý.
Štát vyberá dane jednak na svoju činnosť (ktorá je priamo, alebo nepriamo užitočná spoločnosti) vyberanie daní ďalej má alokačnú , distribučnú a stabilizačnú funkciu.
Neviem, z akej si vrstvy, ale ešte aj v Amerike, v ekonomicky konzervatívnom štáte je progresívna daň a odvod 20% najbohatších je skoro 50% zo všetkých vybratých daní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a s tym vysmechom z KLDR opatrne ... tiez sa smiali a nakoniec im poplietli vlajky
» cdn.head-fi.org/1/1c/1cd234e6_h...
A čo je zlé na znárodňovaní?
Znárodňuje sa aj v dnešnej dobe (nemyslím za tejto vlády) ak napríklad treba budovať infraštruktúru (diaľnice, železnice). Samozrejme znárodňovať niečo z rozmaru je hlúposť. Ale ak to má význam pre krajinu?
@creeson Lenže musíš si uvedomiť, že my sme v EÚ a iných hospodárskych skupinách a ak z nejakého dôvodu chceš znárodňovať, musíš si to poriadne zdôvodniť a musíš to urobiť aj tak, aby to bolo čo najprijateľnejšie. Zobrať niekomu majetok a nič mu za to nedať by asi v dnešnej dobe neprešlo.
Ono, náš štát na tom nie je tak zle, že je neschopný budovať infraštruktúru a podobne. To rozhodne nie je problém tohoto štátu. Ja jednoducho nechápem dôvod, prečo by mal niekto dávať svoj vlastnoručne zarobený majetok povinne odovzdávať štátu. Od toho tu sú dane a už len prostredníctvom nich si štát zoberie pätinu zo zisku. To nie je málo, keď si vezmeš, že štát pre to nepohne ani prstom.
Štát vyberá dane jednak na svoju činnosť (ktorá je priamo, alebo nepriamo užitočná spoločnosti) vyberanie daní ďalej má alokačnú , distribučnú a stabilizačnú funkciu.
Neviem, z akej si vrstvy, ale ešte aj v Amerike, v ekonomicky konzervatívnom štáte je progresívna daň a odvod 20% najbohatších je skoro 50% zo všetkých vybratých daní.