mozno vam pride tato otazka otrepana, no chystam sa kupit nejaky notebook a najviac ma uputali MacBook-y ....moc sa v nich nevyznam, no kazdy ich len chváli.
nepotrebujem notebook na programovanie, skor na klasicke studentske veci. nech
Všetko čo výraba apple, patrí medzi kvalitné produkty na trhu elektroniky (určite jedny z najkvalitnejšich), čo sa týka konkrétne bookov, tak asi na prvej priečke. Kvalitné pracovné notebooky su však aj toshiby.
Mám skúsenost z roznymi typmi značiek a zariadení, a najlepšie z čim som zatial pracoval bol macbook a toshiba(ktorú mam až doteraz, ale planujem dokonca roka prejst na mac).
Ak nerobíš niesi nejaký špecialny dizajnér a neprogramuješ, určite si postačíš aj z toshibou, ktoré su aj za vyhodne ceny. Ako som spominal mam tu toshibu a dá sa plnohodnotné vyuzivať na všetko (grafika, prog, surfovanie, dokumenty atd).
ja osobne mam macbook a som mimoriadne spokojny. ale nesmrtelny rozhodne nie je, iba ak MacBook Pro, ten vraj odolava voci vode, ale nie zrovna stopercentne. kuk video:
Ale klasicky MacBook je super v tom, ze je velmi lahucky a malinky. A krasny. Proste pre studaka dokonaly. Navyse davaju pre studentov v obchodoch na ne zlavu (rovnako na ostatne apple produkty).
Ale najlepsie na pocitacoch Apple je to, ze je to Mac, ma hadam najlepsi OS na svete. Nevravim ze je dokonaly, tiez sa tu stane, ze nieco zblbne, nejaky program zmrzne/padne (Mac ma tiez svoju verziu Alt+Ctrl+Del, a to Alt+Cmd+Esc, vola sa to Force Quit , ale jednak sa to oproti winu stava xkrat zriedkavejsie a jednak sa to da velmi rychlo vyriesit prave Force Quitom (2x som to uz vyuzil... hm na windowse asi 1000x)
Ale mne osobne sa este pacia notebooky HP Pavilion, velmi pekne No dosial som s nimi nepracoval, tak neviem viac povedat o ich kvalitach mimo designu... No v PC Revue len chvalia Keby som nemal MacBook, tak asi toto.
8. Benci: mám jeden HP Pavilion doma a som s ním spokojný (dv6000). Len v posledných dvoch dňoch mi asi 4-krát sekol a potom som len baterku musel vytiahnuť, alebo ho nechať skapať. Neviem prečo to robí. Asi mu vadí, že ho často ,,otravujem"
no ale na nových macoch naštarzuješ aj win ja mam HP pavilon GE7O30 jedine čo tu blbne je klavesnica(sem tam preskakuje) a scrool lock na touch pade ale to je viac menej softwerova chyba, ale krajšie hpčka stoja viac tak to už radšej ísť do toho jablka, neviem ale za toshibu by som ruku do ohňa nedal
Nevyhody macov som počul že niekto pisal diplomovku na vyške na macbooku na tom programe neviem ako sa to vola a šiel si to dať vytlačiť do firmy a nedalo sa to tam lebo tam nemali macbooky a dalši zase mal nahodeny word na macbooku a v tom pisal diplomovku a išiel to dať vytlačit a mu to uplne poprehadzovalo všetko.....
11. na macu mozes mat aj plne kompatibilny MS Office, cize to mozes pisat aj vo Worde... No ale, iWork od Apple je lepsi
a zabudol som, ked sme uz pri tych tlaciarnach - niektore lacnejsie tlaciarne su nekompatibilne s macom ako platformou napr nasa... no co uz, vela aj tak netlacim
ako najvacsiu nevyhodu (pre mna) povazujem to, ze mam normalny PC s legalnym Adobe softverom a ak by som si kupil macbook, musel by som aj macovsky softver?
kedze potrebujem notebook len na bezne studentske prace, tak ma trocha prekvapilo to s tou tlaciarnou, no skusim si o tom este pozhanat nejake info. dost mi zalezi na tom, aby mal notebook dobry look a aby mi casto nepadal soft a v tomto, ako vidim, su macbooky ako doma
no dali ste mi cervika do hlavy a prestudujem si este nejake prospekty od hp a toshiby, len tak pre vlastnu spokojnost, no v podstate som uz asi rozhodnuty
Ehm, ze apple jedna z najkvalitnejsich znaciek, nedaj sa vysmiat
A za najvacsia minus, ktore si uvedomi kazdy kto nema iq<90 alebo nie je zaslepeny do apple ( tich je tu vela, vsak ? je cena. Proste macbook co kupis za 40 zozenies od inej firmy ( hp, lenovo, toshiba... ) za skoro polovicu ceny v tej istej vybave s bezpecnejsim OS (neviem ako je na tom stabilita, vistu ani mac som nepouzival, ale v bezpecnosti je na tom mac najhorsie)
Cize zalezi co chces. Ci chces byt "cool" tym ze budes mat nejaky macbook ktory vlastne nic nedokaze, iba ma pekny dizajn a kazdy inteligentnejsi si o tebe pomysli ze si tomu uz prepadol aj ty, alebo chces kvalitny book s lepsim HW na ktorom spustis aj narocnejsie aplikacie (popripade hry)
Neviem preco tu spominate ine notebooky,po HW stranke je to skoro to iste. Mozno na nejake dialkove alebo co. Vyhody aj nevyhody MAC su podla mna ich operacny system. Ako ak chces na nejake studentske veci a chces Macbook tak si kup. Zas aj Mac aj Win je uzavrety system. Ja mam mal rad slobodu volbu, preto mam LINUX Mac a Win robi vela veci v pozadi za teba. Ako linux je pra takych paranoikov a ludi milujuci slobobu vsade jak ja Ze neries linux
Teda, ak mas 40 000, kup si MacBook v pohode. Aj ked neviem aky display by ti vyhovoval. Ak pozeras na peniaze, tak sa mi to vidia zbytocne vyhodene a kupil by som Toshibu do 25 000.
Teda ak nejak velmi extra nepozras na prachy, zbehni kuknut do shopu, paci sa ti, tak kup Lutovat by si nemal
Skoro to iste ? Zaujimave ze ten najlepsi macbook pro ( » store.apple.sk/IMC-Apple-Store... stoji od 65 000 vyssie. Taky Dell Inspiron 1720 17" stoji okolo 35 000 (+- nejaka ta tisicka), pricom HW ma tusim taky isty (a aj keby nemal, za rozdiel 50000 to fakt nestoji). A teraz mi povedz ze macbooky niesu predrazene a za tu istu cenu maju rovnaky HW. Wake up pls, macbook je prezitok
Windows (ked si ho nastavis a nie si kompletna lama) - nepada, nemrzne, antivir ani nezbadas .. nemas problem.
ja by som siel do Lenova alebo Toshiby (mozno este Sony) - za 40 kupis naslapany stroj. MacBook ma creva v hodnote tak 20litrov, zvysok platis za svietiace jablcko a dizajn.
lollko, osobne nemam nic proti Applom, sam mam jeden MacBook doma a ked mi ho da oco do ruk, tak s nim robim, lebo z cisteho zaujmu chcem vediet o OS X cim viac. Len tak, lebo chcem.
Ale ... ako student by som si ho nekupil. Jednak nemam peniaze na kupovanie softu (priznajme si, ktory studak si kupuje Photoshop alebo Office?) a po dalsie mam rad variabilitu aplikacii, co mi v dostatocnej miere poskytuje len Windows. A dalsia vec - chcem vidiet, ako sa na koleji niekto prehadzuje do Windowsu, aby si mohol s kamosmi zadrtit CSko alebo NFS
Moja rada pre majitela temy - kup si ntb za 20 a zvysnych 20 investuj do oblecenia a dovolenky s frajerkou. Budes mat z toho lepsi pocit ako z peknej skatule na stole
ked chces fakt vediet viac a nie len laicke nazory typu: "mac nemam, ale podla mna..." tak skus ist na nejake specializovane forum, pripadne nieco vygoogli...taky macblog.sk nie je zly
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Žiadne antivíry
Nepadá
Nemrzne
Designovo pekný
A hlavne..nemá windows..
A pozitiva - vid. prispevok 3.
Mám skúsenost z roznymi typmi značiek a zariadení, a najlepšie z čim som zatial pracoval bol macbook a toshiba(ktorú mam až doteraz, ale planujem dokonca roka prejst na mac).
Ak nerobíš niesi nejaký špecialny dizajnér a neprogramuješ, určite si postačíš aj z toshibou, ktoré su aj za vyhodne ceny. Ako som spominal mam tu toshibu a dá sa plnohodnotné vyuzivať na všetko (grafika, prog, surfovanie, dokumenty atd).
Ale klasicky MacBook je super v tom, ze je velmi lahucky a malinky. A krasny. Proste pre studaka dokonaly. Navyse davaju pre studentov v obchodoch na ne zlavu (rovnako na ostatne apple produkty).
Ale najlepsie na pocitacoch Apple je to, ze je to Mac, ma hadam najlepsi OS na svete. Nevravim ze je dokonaly, tiez sa tu stane, ze nieco zblbne, nejaky program zmrzne/padne (Mac ma tiez svoju verziu Alt+Ctrl+Del, a to Alt+Cmd+Esc, vola sa to Force Quit , ale jednak sa to oproti winu stava xkrat zriedkavejsie a jednak sa to da velmi rychlo vyriesit prave Force Quitom (2x som to uz vyuzil... hm na windowse asi 1000x)
Ale mne osobne sa este pacia notebooky HP Pavilion, velmi pekne No dosial som s nimi nepracoval, tak neviem viac povedat o ich kvalitach mimo designu... No v PC Revue len chvalia Keby som nemal MacBook, tak asi toto.
a zabudol som, ked sme uz pri tych tlaciarnach - niektore lacnejsie tlaciarne su nekompatibilne s macom ako platformou napr nasa... no co uz, vela aj tak netlacim
Inak, vyhody su dizajn, creva... vsetko ,jedine pomerne tiche repráky a slabe plasty.
Budes spokojny inak . Apple rulez!
váha
dizajn
mrte fičurov
-sy:
všetko ostatné
kedze potrebujem notebook len na bezne studentske prace, tak ma trocha prekvapilo to s tou tlaciarnou, no skusim si o tom este pozhanat nejake info. dost mi zalezi na tom, aby mal notebook dobry look a aby mi casto nepadal soft a v tomto, ako vidim, su macbooky ako doma
no dali ste mi cervika do hlavy a prestudujem si este nejake prospekty od hp a toshiby, len tak pre vlastnu spokojnost, no v podstate som uz asi rozhodnuty
A za najvacsia minus, ktore si uvedomi kazdy kto nema iq<90 alebo nie je zaslepeny do apple ( tich je tu vela, vsak ? je cena. Proste macbook co kupis za 40 zozenies od inej firmy ( hp, lenovo, toshiba... ) za skoro polovicu ceny v tej istej vybave s bezpecnejsim OS (neviem ako je na tom stabilita, vistu ani mac som nepouzival, ale v bezpecnosti je na tom mac najhorsie)
Cize zalezi co chces. Ci chces byt "cool" tym ze budes mat nejaky macbook ktory vlastne nic nedokaze, iba ma pekny dizajn a kazdy inteligentnejsi si o tebe pomysli ze si tomu uz prepadol aj ty, alebo chces kvalitny book s lepsim HW na ktorom spustis aj narocnejsie aplikacie (popripade hry)
Teda, ak mas 40 000, kup si MacBook v pohode. Aj ked neviem aky display by ti vyhovoval. Ak pozeras na peniaze, tak sa mi to vidia zbytocne vyhodene a kupil by som Toshibu do 25 000.
Teda ak nejak velmi extra nepozras na prachy, zbehni kuknut do shopu, paci sa ti, tak kup Lutovat by si nemal
Windows (ked si ho nastavis a nie si kompletna lama) - nepada, nemrzne, antivir ani nezbadas .. nemas problem.
ja by som siel do Lenova alebo Toshiby (mozno este Sony) - za 40 kupis naslapany stroj. MacBook ma creva v hodnote tak 20litrov, zvysok platis za svietiace jablcko a dizajn.
Ale ... ako student by som si ho nekupil. Jednak nemam peniaze na kupovanie softu (priznajme si, ktory studak si kupuje Photoshop alebo Office?) a po dalsie mam rad variabilitu aplikacii, co mi v dostatocnej miere poskytuje len Windows. A dalsia vec - chcem vidiet, ako sa na koleji niekto prehadzuje do Windowsu, aby si mohol s kamosmi zadrtit CSko alebo NFS
Moja rada pre majitela temy - kup si ntb za 20 a zvysnych 20 investuj do oblecenia a dovolenky s frajerkou. Budes mat z toho lepsi pocit ako z peknej skatule na stole
Moj
naopak, odporucila si mu macblog.sk a tam pisu ludia, ktori miluju Apple ako volakedy nemci Hitlera. naozaj objektivna rada