Ahojte Už pár rokov túžim po tom,aby som začala hrať na klavír alebo na keybord lenže stále bol v tom nejaký problém.Ale teraz som rozhodnutá začať.Len mám trošku pochybnosti či nie je náhodou neskoro keďže mám 16 a nikdy som na žiadnom nástroji nehra
tak určite chcem začať keďže je to viac menej moj sen a neviete mi povedať čo je lepšie klavír alebo keybord? a vlastne problém je aj ten,že doma nič nemám.
na klavír nikdy nie je neskoro.... ja napr nerada hrám na keyboarde, a nepoznám lepší pocit ako hrať na koncertné krídlo
a keď sa napr na hudobnej prihlásiš na keyboard, tak je to niečo úplne iné ako keď sa prihlásiš na klavír, lebo na keyboarde sa učíš využívať to, čo ti ten nástroj ponúka.
ja som začala v 11 čo nie je tiež veľmi skoro a mala som doma iba harmónium, čo je skôr starožitnosť a nedá sa na ňom dobre naučiť hrať , potom som mala žičaný synťák, ale tam tiež moc sa nedalo...´otvoriť dušu´ , keďže na tom treba hrať precítene .. no a teraz mám pianino... na tom sa už dá ... takže neviem, keď chceš normálne na klavír, zožeň si niečo malé .. alebo ku niekomu môžeš chodiť cvičiť v okolí ... ale tak, možno si šikovná a budeš vedieť aj bez toho .. ja len z vlastnej skúsenosti, že keď som 4 roky cvičila iba na syntetizátore, nemalo to veľmi dobrý efekt potom na hodine
no tak ako s tým by problém nebol pretože určite by mi naši keybord kúpili samozrejme,že nie hneď,ale po čase ... len som počula,že medzi klavírom a keybordom je dosť veľký rozdiel.a určite by som sa to neučila doma sama rozmýšľam o zuške ale súkromných hodinách
Zásadný rozdiel medzi klavírom a keyboardom je v spôsobe a dynamike hry. Keyboard nemá kladívkovú mechaniku a má mäkšiu klávesnicu. Na keyboarde sa hrajú prevažne ľavou rukou akordy ktoré sú na prehrávanie rôznych štýlov. Pravou rukou sa hraje melódia. Dá sa na ňom hrať aj bez akordou bežne, ako na klavíri. Na klavíri musíš mať obe ruky na rovnakej úrovni. Odporúčam Ti navštíviť ZUŠ a popýtať sa učiteľov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a keď sa napr na hudobnej prihlásiš na keyboard, tak je to niečo úplne iné ako keď sa prihlásiš na klavír, lebo na keyboarde sa učíš využívať to, čo ti ten nástroj ponúka.
Zásadný rozdiel medzi klavírom a keyboardom je v spôsobe a dynamike hry. Keyboard nemá kladívkovú mechaniku a má mäkšiu klávesnicu. Na keyboarde sa hrajú prevažne ľavou rukou akordy ktoré sú na prehrávanie rôznych štýlov. Pravou rukou sa hraje melódia. Dá sa na ňom hrať aj bez akordou bežne, ako na klavíri. Na klavíri musíš mať obe ruky na rovnakej úrovni. Odporúčam Ti navštíviť ZUŠ a popýtať sa učiteľov.