katolicka cirkev to mala az do stredoveku povolene, kedze sa vsak delil majetok cirkvi potomkom, papezi to stopli....koniec-koncov hlavnou pohnutkou martina luthera k reformacii okrem odpustkov bolo aj nemoznost mat zenu a deti
Pretože v 13. storočí katolícka cirkev zaviedla celibát, aby sa nedelili cirkevné majetky medzi potomkov kňazov a všetko zostalo pekne na kôpke...a ak si to dame pekne do suvislosti, reforma cirkvi bola až v roku 1517, takze knazi augsburskeho vierovyznania sa zenit mozu, dokonca knazske povolanie mozu vykonavat aj zeny
6, 7 - pacilo by sa vam, keby to niekto povedal na vasu rodinu? Tak nenadavajte na Cirkev a krestanstvo, ktore su mojou rodinou a pokial ste pokrsteni, tak aj vasou, na vlastnu rodinu si kydate?
24. - Ja by som odisla, ale toto rodicom spravit nechcem. Oni boli v miernom soku uz len z toho, ze som odmietla ist na birmovku. Babku skoro slak trafil, ked to zistila.
25 - takymto mladym ludom hovorim super fakt super, birmovka ma byt nieco, na co chces ist sama a nie preto, ze to chcu rodicia alebo nedajboze babka, takych vela nie je, co to odmietnu, lebo to sami nechcu, za toto mas u mna velke plus, aj keby ma mozno niektori ludia sfukli, ze ti toto hovorim
pre vsetkych ktori si myslia ze katolicki knazi sa nemozu zenit.. omyl .. katolici sa delia na viac skupin ... rimokatolicki knazi sa nemozu zenit.. grekokatolicki knazi sa mozu ale musia este pred vysviackou .. a napr. evanjelici mozu aj po ... ja som grekoKATOLICKA a moja sestra sa na buduci rok vydava za buduceho knaza .. podla mna je to proti prirode ze sa nemozu zenit... ale zase beriem ze je to obeta Bohu .. ibaze teraz sa vacsina bohoslovcov uci za knazov len z vypocitavosti a ne z oddanosti Bohu ta sa necudujte ze je tolko pripadov ked rimokatolicky knaz ma tajne deti abo je pedofyl
27 - jj, to mas pravdu, aj ked si nemyslim, ze vacsina, ale su aj taki. A co sa tyka toho celibatu, to mozno je istym sposobom "proti" prirode, ale nenazval by som to neprirodzenym, ale nadprirodzenym, podla teba isiel Jezis proti prirode? Ale tiez to niekedy nechapem, to musi byt na to clovek povolany...
kedysi sa aj rímskokatolíci mohli ženiť ale potom sa to zrušilo aby bol kňaz oddaný len Bohu a nie aj rodine a manželke podľa mňa je to hlúposť, že to tak je. čo sa týka bohoslovcov podľa mňa tam nechodia len z vypočítavosti
hehe, títo farári... mno záleží to od vyznania, ale povedzme si úprimne- koľko farárov, ktorí nemôžu mať deti ich potajomky skrývajú, pretože sú nelegitímne?
podľa mňa ozajstných farárov striktne dodržiavajúcich pravidlá a prikázania a neviemčovšetokešte je veľmi málo.
a prečo???lebo cirkev chce byť zaujímavá a chce mať pocit moci?
33 - ja viem, a preve preto je to hnusne a prave preto ta chvalim, ze si to odmietla
30 - osobne poznam dost vela fararov, o ktorych som si isty, ze celibat dodrziavaju a vobec nie len preto, ze to je prikazanie alebo co, vela ludi pise, ze to je blbost, ale to len preto, ze nechapete, preco je to dobre - kto ide do knazstva a celibatu nasilu, ten tam nema co robit, oni to chcu dobrovolne a dobrovolne to aj dodrziavaju, jasne, ze su aj taki, co to nedodrzia, ale urcite ich nie je tolko, ako sa to vseobecne mysli, mam vlastnu skusenost, tak nic mi nehovorte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
jóóó ma to ta cirkev dobre vymyslene
Katolícky nemôže mať preto, lebo je to istá obeta Bohu.
tak si zašukal a bude mat decko..
to take on akože može,??
17. osobne keby vidim zenu za knazskym stolcom asi by som sa zacal smiat
6, 7 - pacilo by sa vam, keby to niekto povedal na vasu rodinu? Tak nenadavajte na Cirkev a krestanstvo, ktore su mojou rodinou a pokial ste pokrsteni, tak aj vasou, na vlastnu rodinu si kydate?
podľa mňa ozajstných farárov striktne dodržiavajúcich pravidlá a prikázania a neviemčovšetokešte je veľmi málo.
a prečo???lebo cirkev chce byť zaujímavá a chce mať pocit moci?
30 - osobne poznam dost vela fararov, o ktorych som si isty, ze celibat dodrziavaju a vobec nie len preto, ze to je prikazanie alebo co, vela ludi pise, ze to je blbost, ale to len preto, ze nechapete, preco je to dobre - kto ide do knazstva a celibatu nasilu, ten tam nema co robit, oni to chcu dobrovolne a dobrovolne to aj dodrziavaju, jasne, ze su aj taki, co to nedodrzia, ale urcite ich nie je tolko, ako sa to vseobecne mysli, mam vlastnu skusenost, tak nic mi nehovorte